Moussaka

Hej på er! Sitter här sedan några timmar tillbaka och försöker få i mig lite frukost/lunch/middag. Men inte vilken frukost/lunch/middag som helst, utan moussaka. Kan man få en bättre start på dagen? Tror kanppast det.
Tänkte även langa receptet när jag ändå är på g!

6-7 portioner:
- 4 dl vetemjöl
- ½ dl grahamnsmjöl
- 4 msk kolsyrat vatten (helst)
- 150 gram rumsvarmt smör

Knåda samman dessa ingredienser till en pajdeg och tryck ut i en pajform. Lägg en handduk över tills vidare.
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- Olivolja
Skala, hacka och bryn lökarna tillsammans med oljan.
- 500 gram köttfärs
Tillsätt och låt få färg.
- Tomatpure
- 500 gram (=en förpackning) krossade tomater
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 kram pepparmix
- ½ krm cayenpeppar
- Dragon
- Oregano

Tillsätt i kastrullen med köttfärs och lökarna. Låt sedan puttra under lock i 30 minuter.
- 1 aubergin
- Salt
Skär auberginen i ca. 1 cm. tjocka skivor och lägg på bakplåtspaper. Strö över salt och låt ligga i ca. 15 min. Stek dem sedan i olivolja i ca. 2 minuter/sida. Varva köttfärsen med auberginerna i pajdegen.
- 1 grön paprika
Skär paprikan i skivor och lägg över.
- 3 dl mild, naturell yoghurt
- 3 ägg
- 1 krm vitpeppar

Vispa samman och häll i formen.
- 175 gram (=en förpackning) fetaost
Smula osten över och ställ in i mitten av ugnen i 225 grader i 20 minuter. Serveras ihop med melon, sallad och gärna en dipp. Sma(c)klig måltid! XOXO


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0