Go green

Ingen har väl missat den nya reklamen ifrån vägverket? Den där om att ifall man kör 90 km/h på en 80-väg så vinner man bara 48 sekunder/mil mer än vad man borde. De påpekar även att risken att man dör i en bilolycka ökar med 70 procent. Den informationen hittade jag på vägverkets hemsida, klickar man sig vidare ser man även att om man kör långsammare eller i rätt hastighet minskar koldioxidutsläppen = luftkvaliteten förbättras.

Med den mattekunskapen jag har så har jag dragit slutsatserna att kör man fortare än angivet så borde koldioxidutsläppen öka. Vilket skadar miljön, fler människor dör/skadas i trafiken och man vinner inte ens särskilt mycket tid. Man förlorar bara pengar på bensin och slitage på bilen.

Därför ändrar fler och fler kommuner till längre hastigheter, ex. 30, 40 och 60 km/h, i varje fall inne i områden fulla med hus. Om alla kommuner gör detta så kommer ca.  15-20 liv räddas/år. Och om alla höll hastigheterna som de är nu, så skulle hela 150 liv kunna räddas/år. Och inte bara liv skulle kunna räddas om folk höll hastigheten - utan även koldioxidutsläppen skulle minska med ca 700 000 ton/år.


Löften är till för att brytas

Hejhej! Sorry för att jag inte uppdaterat er, än så länge, få läsare sen 16 april! Inte okej! Men jag har faktikst haft fullt upp - tyvärr.
Men, som rubriken avslöjar, så är löften till för att brytas och jag kommer inte berätta några detaljer ifrån balen +efterfesten - mer än att efterfesten var roligare än balen (förstora förväntningar) - utan ni får helt enkelt kika på http://www.facebook.com/ eller http://www.bilddagboken.se/




XOXO

Nervös som jag-vet-inte-vad



Hallå i stugorna 8) Hur mår folket idag, måntro? Själv känns det rätt bra men sjuuuuukt nervöst! Vårfest imorgon, a.k.a. bal, och det känns som jag ska svimma eller nått vilket sekund som helst in. Inte kul! Det började igår och har varit såhär hela dagen idag... Tänk då hur morgondagen blir alltså... Shaijt! Det enda jag är rädd för att helt enkelt att svettes. Och att det syns. Jag säger bara lökringar. Uh. Får mig att rysa, bara tanken. Haha! Men nåväl, för att tänka på någonting annat så bakade jag lite. Faktiskt. Även om det är onyttigt. Och även fast jag inte var på spinning&core idag. Anyway, tänke langa recepeptet då denna kakan är sjukt god:
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
150 g smält smör
0,5 dl mjölk
0,5 dl vatten
och så lite florsocker att hälla över då kakan är klar.
Rör ägg och socker poröst, silia i mjök och kakao, vispa, lägg i bakpulver och vaniljsocker, vispa, häll i de smälta smöret och tillsist mjölken och vattnet, vispa. Häll i en smord, bröad ugnssäker form och schoffa in i ugnen i 40 minuter i 175 grader.
För jag har lärt mig att saker med kakao i skall icke vara i högre temperatur än 175 grader, och det verkar stämma om man tittar på alla recepept med kakao i.
Sen när den är klar så välter ni upp den, låter den svalna innan ni vänder på den återigen och silar på lite florsocker. Alltså gör den, den är schukt god må jag säga!

Anledningen till att jag inte har bloggat någe denna veckan är helt enkelt för att jag haft fullt upp. Som jag skrev, i sista inlägget, i måndags så gymmade jag ju i tisdags. Och då menar jag gymmade!
Först och främst så steg jag upp tjugo i sju den dagen, jobbigt bara det. Men det sämsta var att sen i onsdags förra veckan så har jag vant mig vid att somna vid ett-två tiden, och så även i måndags. Så den natten sov jag alltså 4,5-5 timmar ungefär. Inte särskilt kul de heller! Missade nästan bussen till skolan gjorde jag också. Dagen började ju inge vidare bra alltså. Så hade vi hemkunskap och gjorde någon mystisk äggpaj. Som sagt, mystiskt. Men jag och Fredrik gjorde äggost! Mycket lyckat. Och när jag hade en stund över, och vi väntade på pajen, så gick jag och kollade vilka som blivit balvärdar. Shit, det gjorde ju inte direkt att jag blev lugnare om man säger så... Men ingen nämnd, ingen glömd.
+ på¨att vi slutade tidigt på matten så jag hann med kvart i byssen till Skärhamn. Först och främst gick jag ill ICA Nordeviks och köpte rakhyvlar&rakskum, sedan blev det till att dra till grillen och köpa korv med bröd och applejoise. Det är mums alltså! Och sen gymmet då. Gymmade i två timmar, Gainomax Chocklad (kärlek till den, mh mmh, aldrig smakat någe godare), Core 30 min, Body Pump 45 min. Sedan kände jag att jag var värd en pizza!
Aldrig, aldrig någonsin varit så trött. Och jag skoja inte. Shit säger jag bara.

Och så brev det onsdag och jag missade nästan bussen igen. Buss klockan åtta på morgonen är sannerligen inte min grej! Men jag åkte i jalle fall bil hem, creds till mamma! Haha. Väl där åt jag lasange, sedan åkte mammi och jag och solade, sedan blev det spinning 45 min, i like! Mötte även Frida på gymmet och vi hade en trevlig liten pratstund. Saknar förr (förr är typ några månader sedan, haha)!

Och idag då, försov mig och tog tio i nio bussen. And guess what? Jag missade nästan den med. Serri alltså. man börjar ju undra ibland... Sen mitt på dagen så skulle vi se på en teater, och jesus vilken teater sedan! Värd! och framför allts sann. Den handlade typ om hur det är i skolan o.s.v., sant varje ord vafan.
Dans på gympan idag med, i like i like!
Påväg hem införskaffade jag ny deo. Hoppas bara den, för en gångs skull, håller vad den lovar. Använder Barnängen right now, och den gör det inte i varje fall. Så det fick bli Nivea denna gången - hoppas på bättre resultat!
Och nu på eftermiddagen nä'r jag kikade runt lite på www.facebook.com så hittade jag dessa urtjusiga glajjor som bara känns som ett måste i sommar:



Men jaja, thanks for reading! Skall försöka övertala mammi om tiden imorgon till efterfesten, och ska även försöka skriva av mig lite imorgon.
Nu är min kaka klar, hoppas på lika bra resultat som förra gången ;)
FÖRESTEN! Missa inte barnen (ja, barnen) med viktproblem klockan tio ikväll på trean. Jag ska absolut se det, ska du? XOXO

Påsklov - mån återigen, igen

I'm back! Våfflorna tillsammans med Fredrik och Jesper var mums! Hope we can do it again.

Imorgon, ons och tors blir det till att träna, träna och återigen träna! Fun, fun, fun! Skall även köra stenhårt på min och Fredriks strikta diet och hoppas i jalle fall på ett litet resultat till fre då vår balen är. Funderar även på att köra på en lätt GI-metod men tror dock inte att mamma går med på det. Tyvär... Men det blir till att räkna kolhydrater helt enkelt - 1429 stycken/dag it is! Specialuträknat för moi!
Blir väl även till att sola imorgon eller på ons, och vi hoppas att det blir bättre resultat än förra gången - då Redface var back so business!
På tors kommer även ett program jag vill titta på; barn med ätstörningar. Verkar otroligt interesant! Fast då jag nämnde det för mamma kändes det inte längre så interesant... Haha!
Jag: På torsdag klockan tio vill jag titta på tv.
Mamma: På kvällen?
Jag: Ja, det är en nio årig kille som är övertygad om att han är fet och tränar hela tiden för att få ett sexpack.
Mamma: Ett sexpack? Öl?

Det var roligt där och då, lovar :)
Påminner mig även Erics komentar i lördags hemma hos Andre då Andre förklarade i vilka rum man skulle ha sex i. Då det inte var så mycket att svara på detta så var alla tysta, utom Eric som efter ca en halv minut säger: ''Ja.. Då vet man det.'', mycket belåtet.

Men nåväl nu har jag väl egentligen inte mycket mer att skriva så det får bli till att jag sätter min och kikar på Two and a half men istället. Skriver imorgon om jag får tid vilket jag inte tror, hehehe. XOXO

Påsklov - mån återigen

Halojje! Just nu sitter jag här i min ensamhet och väntar på Frida, Fredrik och Jesper. Vad sysslar ni själva med?

I lördags blev det ju som sagt mormor - riktigt mysigt, mot alla förväntningar. Sedan bestämde jag och Frida oss för att dra ner till Kårevik på kvällen - the Låka way - och smsa runt till en massa folk. Men först blev det till att hämta cider hos Melinda, sedan så skulle Kat, Jenny, Emelie och Frida käka pizza (för att inte spy typ). Sen drog vi ner till Kårevik och var hur peppade som helst! Satt la där i typ tio minuter innan vi drog till Oscar Alexandersson för det var så satans dött vid stranden. Dock var det inte särsklit mycket mer partajj hos O.A. så det blev helt enkelt till att dra ned till Kårevik igen, och denna gången joinade även Melinda och Sanne. Väl i Kårevik vare ju fullt med folk! Halva min backa bl.a. vilket känndes lite sådär.. Men nåväl, vi stannade väl där i ca. 20 minuter för Robin J skulle hämta öl o.s.v. sen drog allesammans, stort sett, hem till Andre :) Sjukt värd kväll och tack allesammans! Saknade dock motionen som jag fått de två senaste påskarna men...
Yesyes, och igår blev det till att städa bilen = 200:- = happy face! Kvällen avslutades med Djävulen bär Prada and i like it.

The big question för denna veckan är väl vart balfesten är? Hm.
XOXO

Glad påsk!

Happy easter allesammans! Vad har folket för sig ikväll tro?

Igår var jag hemma hos Lisa med massa mysigt folk! Sen drack dom andra lite för mycket, så jag tyckte änna att det ballade ur lite.. Gick hem en timme innan väntat, men det var mys ändå. Tack girls! Blev dock bara ett kort inlägg idag, har inte så mycket att skriva. Blir mer imorgon men nu ska jag duscha sen blir det mormor och tillsist Kårevik! Där festen egentligen är :) XOXO

Påsklov - fre


Hola, eh, Belgrad! I am back to basic, som man säger.
Och den stora frågan håller fort. i sig; VAD händer på påsk? Jag vet bara att jag ska sitta hos mormor på dagen, but that ain't helpin' me.

Nåväl, jag skall väl uppdatera er lite om senaste; i tisdags, Moas b-day, så drog jag, Moa och Mria in till Götet där det köptes balskor! Jag fick tag i ett par vita, enkla ballerina och MOa fick sina efterlängade Jesus-sandaler. Köpte även nagellack till balen (som är nästa fredag för er information), BH-band och två par gråa sockar tills påsk. Om jag hittar någonting att ha för mig... Hade dagen innehållet lite mer mat och lite mindre fotklagande så hade den varit perfekt!

Onsdags morgonen spenderade jag på gymmet och på kvällen blev det till att dra till Moas sweet sixteen, se bild.



Haha! Ta er även en kik på Melindas, Jennys eller Marias www.facebook.com - det är att rekomendera!

Gårdagen, torsdag, lagade jag köttfärssoppa till mamma. Hon köpte baugetter och jag gjorde vitlökssmör också. Till efterrätt serverades Päron a la Chocko med smak av Hemkunskapen. Mycket uppskattat! Do it, säger jag bara.
Sen vid sjugo över fem körde hon bort mig till gymmet där Core och Spinning 60min väntade - gud va härligt! Tror även att det blir Spinning 90min på tis, Pump 69 känndes inte som min grej...
Sedan gick jag hem och åt och kikade på Betty tur och retur, psykad film alltså...

Och nu sitter jag här i morgonrocken och bussen går om en timme så jag borde verkligen klä på mig nu, så blir det att dra bort till gymmet och sedan moster - för här ska göras äggost hörrni!

Hör av er angående påsk! XOXO


Påsklov - mån

Privjet - som man säger i Ryssland! Hur mår folket en dag som denna? Själv mår jag sådär lagom bra, hade världens huvudvärk igår + feber. Och jag vet verkligen inte var det komma ifrån! Man blir ju sur alltså.
Men nåväl, i lördags åkte jag bort och gymmade sen blev det hem en sväng för potatisgratäng med kassler innan det blev hem til Robin... Men detta påminde mig om en sak; i tisdags lagade vi ju, som bekant, mat i skolan. Och min grupp gjorde ju potatisgratäng med ost - såklart. Och då undrad jag vad brukar ni ha? För Fredrik och Anton har inte ost utan stöbröd, vilket inte låter lika lockande om du frågar mig...

Nåväl vi var hos Robin och städade Lillanikas bil och sedan bar det av till biltvätten (H) För första gången åkte jag biltvätt! Det borde faktikst vara en aktration på Liseberg om jag får säga mit! Haha! Dock med typ luftgastup som på flygplanen... Men efter denna händelserika 5minutare fick jag träffa Philipp! Jeses, vad jag har saknat den lille killen må jag säga.
Sen bar det av till Rönnäng och Mria med Moa, Mtla, Julia, Robin, Anna, Amanda, Robin och - såklart - Mria. Hehehe. Lisa Och Emma kom även på besök en sväng. Och nån skåning till UCTare... Mys vare i jalle fall! Spanks and we'll do it again.

Och igår, söndag, blev det till att ligga i soffan och knarka Panodil. Kort sagt. Blev även till att vara onyttig och äta Ben & Jerry's glass med vit chockolad och marsmellows. Mh mmh! Dock väldigt mättande med all den vita chockoladen...

Och idag bar det av till Torp där kallsvettningar och huvudvärk blandades med köttbullar, påskkläder och örhängen. Nu återstår väl bara 90210 sen blir det nästan till att sova för imorgon är det GBG och Moas födelsedag som gäller! U better bee prepared. XOXO


Linnéa här

 Halojj! Äntligen lördag, påsklov och jag ska få tid att skriva lite! Härligt!


Måndag 30: Vaknade hur trött som helst p.g.a. lite sömn under helgen - men ska det va så ska de va! På gympan är det bollsport - såklart! På matten får vi historian som skall vara klar torsdag 00:00 och jag fatta ingenting. As usual när det gäller Anns grejor. Sen blir det hem och plugga inför kemiprovet på tors och klämde även in lite historia. Det enda positiva denna dagen var väl typ att det var potatismos i skolan. Och jag åkte bil hem. He-he.


Tisdag 31: Is-show, dock var den något bättre förra året om jag ska vara ärlig, men dom är sjuukt duktiga! Serri. Specielt Melinda om jag får säga't själv då va.
Efter det var det direkt till hemkunskapen och det blev till att laga mat i tre timmar. Oj, så nervös jag var innan! Inte kul!
Jag jobbade med Fredrik och Jesper och vi lagade Toast a la Bleket (Toast Skagen), krämg potatis gratäng med lövbiff och Päron a la Chocko. Maten blev ju gör go och så va, men vet inte om det gick så bra... Det återstår helt enkelt att se!
När jag kom hem blev det lite historia sen bort till utvecklingssamtal i 10min - så slöseri på min läxtid - en sväng till sötmormor innan det drog iväg till en efterlängtad Body Pump 69. Dock hade jag lite förstora förväntningar! Känns som att jag håller mig till den gamle pupmen, jag. Såklart blev det min efterlängtade solning också, så skönt! Sen åkte jag hem och tittade på Desperet<3 Lika underbart sm alltid!



Onsdag 1: Dagen då Lisa och Fredrik fyllde övningskörning - grattis igen! Dagen då det var tacos i skolan, dock utan gurka - den kostar tydligen 40 kronor kilot! Dagen då det var 18 grader ute! Fantastisk början på april. Dagen innan kändes lite som att solningen var onödig, men men. Jag gick hem i linne och det var underbart! Väl hemma så hade mamma köpt Ekbergs äpple&kanel-paj, den där färdiga smulpajen nivet som finns i påse, klar att hälla upp. Smaken var väl sådär, lite mycket konstgjort kanske...
Sedan blev det till att plugga - kemi, kemi, kemi. Och kvällen avslutades med Grey's Anatomy. Love!



Tosdag 2: Dagen för mitt kemiprov! Och tyvärr hade jag ett par för taighta blå byxor. Eller inte för taighta. Men taighta.
Lektionen efter kemiprovet så har jag såklart tyskaprov. Oförberett. Och inte vilket oförberedda tyskaprov som helst, utan nationella.Hallå, säger jag bara! Inte gick det bra heller.
Plus denna dagen var väl att jag, Fredik och Frida dansade på gympan. Och vilken dans sedan! Haha!
Gick till vandrarhemmet, i kyla, innan mamma kom! Och sedan blev det historia! Jag svarade inte ens på sista frågan helt. Man orkar inte liksom!



Fredag 3: Sovmorgon. Och när jag väl kom till skolan så hade vi såklart inte den första lektionen. Inte A-tyskan hellre. Man börjar ju undra ibland... Vi tittade på en Hitler-film på Livskunskapen och flyttade stolar på matten. Sedan blev det till att ha en timmes rast. Sedan stod samhällskunskap på tur, där jag skriver om långväga mattransporter. Ex. så om dom någon dag skall äta stekt kyckling i Kalix, där jag även tror Tallvik ligger, så steks den i Thailand innan den flygs hit. Alltså man orkar ju inte!
På kvällen så kom Frida, Nina, Katrin, Moa och Melinda till mig. Det blev girl-talk, krabbilurer och mopedåkning. Mys. Tack för kvällen! Ett bra slut på veckan liksom. + att vi fick påsklov, kan det bli bättre? Så behövligt om du frågar mig!

Och nu, lördag den 4, så sitter jag här i morgonrock, scannar bilder och kan fort. inte bestämma om jag ska träna eller inte. Hm... Och vad händer ikväll? Och på påsk? Och vem har efterfesten på baldagen? Problems bro'.

XOXO






School's out for ever

Alltså jag förstår mig inte på skolan alltså... Denna veckan så skall vi svara på två frågor i historia. Okej, två frågor tänker ni, mycket. Men det är det faktiskt! Det skall vara långa svar med fakta, plus att man även skall lägga till sin egen åsikt och undersöka m.m. Hur jobbigt som helst! Detta skall vara inne 00:00 inatt och jag känner mig inte klar någon stanns... Inte kul!
Och så hade vi kemiprov tills idag och det går rakt åt jag-vet-inte-var. Och ett ovätante tyska-nationella låg och väntade på oss 12:10. Inte heller så roligt alltså..
Sen så är det fler tyska-nationella, matte-nationella, fysik-nationella, engelska, samhällskunspa och svenska som vänter. Man orkar ju inte alltså...

Och den stora frågan; vad händer på påsk? XOXO

RSS 2.0