Igår, idag, imorgon

Åh, gårdagen var riktigt mys! Först möttes vi hemma hos Jenny för att säga ''hej'' typ, sedan promenerade vi därifrån till pizzerian. Redan innan vi fått pizzorna utbrister Jenny ''Detta får vi göra oftare, tjejer'' och jag höll med.
Efter pizzan var vi galet mätta, men vi kämpade på och fick, efter många om och men, traskat oss hem ill Jenny igen. Väl där kollade vi på film. Men inte vilken film som helst, utan 18 year old virgin. Erica varnade oss om att den skulle vara wierd, men SÅ wierd trodde jag aldrig att den skulle va! Haha! Men nåväl, ni får helt enkelt se den själva ;-) 'cause I won't tell.

Men nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig redo för kvällens pravader! Förmodligen åker kameran med till kvällen, so I'm gonna tell you all about it tomorrow ;-) XOXO

Tonight's gonna be a good, good night

Om ungerfär en halvtimme går jag upp, klär på mig lite mer kläder, packar en väska med lite detta-behöver-jag-ikväll-saker och traskar ner mot Rönnängs pizzeria där ett möte med Jenny och Erica väntar! Ska bli riktigt roligt att träffa dem! Var ju trots allt 18 december sist ;-)


Tandläkar'n

Hörde nyss om en tandläkare som hade haft en pasient och lagat tre utav hans tänder. Tjaa, det är väl ingen biggie. Men en av tänderna hade han lagat sjuttioen gånger, en annan femtionio och den tredje femtioen. Alltså jag skulle bytt tandläkare snabbast möjligt. Haha!

Läs artikeln här, it's a got-to-do.

These are a few of my favorite places




Dagens bussåkande

Det blir inget Stenungsund för mig idag. Varför? Det går inga bussar. Såklart. Det gick en 12:33 ifrån Rönnängs brygga. Bor jag vid Rönnängs brygga? Nej. Bor jag ens i närheten av Rönnängs brygga? Neeeeeeeeeeej, absolut inte. Då var mitt nästa alternativ 13:28 bussen ifrån Bäckeviksrondellen, vilket var mycket rimligare. Men i och med att resan tog lite mer än en timme, så tyckte jag att det blev för sent.
Istället tar jag 14:40 bussen bort till Skärhamn där jag solar solarium och sedan åker med mammi hem. Enkelt och bra. XOXO

Videoinlägg


Hahahaha, såååååå roligt!

Shake that as, bitches let me see what you got








Två dagar

Jag tänkte bara kort berätta om mina två senaste dagar. Nämligen gårdags kvällen, som spenderades hemma hos Moa med Mria, Nina, Cornelius, Erik, Emma och Axel, och idag då. Vaknade runt åtta, vilket är på tok för tidigt då det är lov, gjorde mig iordning och satte mig, efter lite hjälpa av mamma, på bussen till Stenungsund. Bytte där till ett tåg - som jag numera är kär i, jag ska bannimig åka tåg oftare! - och hoppade av en 35-40 minuter senare av i Göteborg med Emma, Moa och Cornelius. Det första vi gjorde var att ta oss till Bergakungens salar för att beställa biljetter till Avatar - och nej, jag fattar fortfarande inte den filmen. Tydligen är den et måste-se-film? Alltså va? Skulle inte tro det. Men jag var ju trots allt sugen på bio, så självklart gick jag med på det. Men det gjorde inte Bergakungen, serni. Där var fullt. No shit, Sherlock. Istället tog vi oss ut till Haga och fikade världens största kanelbulle med lättmjölk. Dock är lättmjölk inte min grej ( rödmjölk is the shit!) men kanelbullen var god. Men oh, så mättsam. Alltså jag skojar inte! Det var galet. Varken jag, Emma eller Cornelius orkade äta upp dem. Och det säger en hel del.

Efter detta mycket mättsamma fikabesök, drog vi oss tillbaka mot stan, fick sällskap av Erik och jag fick köpt lite smått och gott. Är dock lite besviken, för jag skulle vilja köpt ytterligare en träningströja och en kofta. Men det tror jag att jag skall ta igen imorgon, då ett besök på Stenungstorg hade suttit fint. XOXO


Public Enemies

Igår tittade jag på Publip Enemies, som tillsammans med Harry Potter och Halvblodsprinsen och Brüno, var en utav mina julklappar. Den handlade om John Dillinger som tillsammans med sina kompisar rånar bank efter bank utan att någon stopper dem. Tills en dag... Kan lova att det även är en hel del kärlek med, vid sidan av allt bankrånande ;-)
Fick filmen utav pappa, och han köpte den p.g.a. att Johhny Depp var med: 1. jag gillar honom 2. har han nånsin gjort en dålig film?
Nej, sannerligen inte! Pappa gjorde ett bra köp, vill jag lova. Dock var början lite seg, men den var helt klart värd att se. Och att den är baserad på en verklig händelse är ju knappast ett minus.



Jag ramlar dåliga gatan fram

Igår kväll när jag var ute på promenad så höll jag på att ramla minst tusen gånger. Samma i förmiddags när jag och pappa tog oss en tur för att ta några foton. Alltså what's up with that? Varför kunde snön inte bara ligga så att vi slapp allt det jobbigt hala, och hade kvar julmyset ända till nyår? Men nejdå, istället ska det bli slask och halt nu, och snö först på fredag. Man orkar ju inte!
Om det blev några bilder? Jodå. Dock bara två stycken, för min del:



Walking in a winter wounderland

Jag har tagit mig en ''välförtjänt'' ''bloggpaus'' de senaste två dagarna och firat jul. 24de spenderades först hemma med fisk och Kalle Anka innan vi förflyttade oss bort till mormor för lite julklappsbyte med ett par mostrar mostrar.


Gårdagen spenderades hemma med mamma, pappa, moster, morbror, Best of Dag-Otto och Despereate Housewives. Och när jag tänker på DH theese days, så tänker jag på två saker. Idag lär jag bli klar med första säsongen (för andra gången, ja) och jag fick säsong fyra i julklapp. Yey!!
Mer om julklapparna lär jag uppdatera er om under tidens gång. Bl.a. kommer det en julklapps-update den 13 februari nästa år ;-)

Idag har jag tittat på DH (såklart?), ätit mat, duschat samt tagit lite foton på snön. Är den inte mysig, så säg?





Äggost

Idag har jag gjort äggost med moster. Fyra stycken bli det. Vi börjadevid tolv tiden och var klara runt fem. Jag är jättetrött och egentligen inte alls sugen på äggost imorgon. men what you got to do is what you got to do, am I right?
Avslutade dagen med lite sista minuten-shopping i Stenungsund med pappa. Dock blev det lite misslyckat, men vi får hoppas på det bästa.

Men ja, det jag ville komma fram till var att jag gjorde äggost idag för att det är julafton imorgon. XOXO whishes me and Santa Clause!

Fotografiren

Jag hatar att vara med på kort. På Facebook, exempelvis, tar jag oftare bort tagen än behåller på fotona den just p.g.a. att jag blir så onöjd med alla kort som blir tagna. Men helst utav allt håller jag mig undan kameran så ofta som möjligt. Det finns hundratals anledningar till detta. Här är två:



Let it snow, let is snow, let is snow








Två-timmars-knäck

Igår kokade jag knäck. 2 dl sirap, 2 dl socker och 2 dl grädde skulle kokas ihop. 30-40 minuter skulle det visst ta. Sedan skulle man lägga i 50 gram smör eller margarin samt 1 dl hackad och skållad (utan brunt ''skal'') mandel och blanda samman det. Och såklart ploppa ner det i små, söta och ytters irriterande knäckformar.
Två timmar tog det. What's up with that?? 30-40 minter är inte två timmar.
Visserligen varnade mamma och pappa mig att det skulle ta lång tid. Men ärlig talat så trodde jag mer på kokboken. Who doesn't?

Även om dem bev perfekte, så gör jag aldrig mer knäck igen. Aldrig.
Åtminstonde inte de närmaste 51 veckorna.

Jag-bara-måste-ta-kort-på-denna-händelsen




När jag och pappa skulle ta in granen igår så såg vi att vattnet som den hade stått i hade frusit till is. Vi slog, brände och skrapade bort det, och jag måste erkänn att jag var skeptisk till om granen skulle överleva. Men det gör den allt. I skrivande stund i varje fall.
Kände att det var en sån där jag-bara-måste-ta-kort-på-denna-händelsen-händelse.

Julsånger a la Britney Spears



Brittany Murphy

För ungefär en timme sedan kom jag hem från frisören. Har bara toppat mig, så det blev ingen större skillnad. Sparar ju håret till balen i trean - det gäller att vara ute i god tid ;-)
Anyway, jag läste del tre av Göteborgs-posten för en stund sedan. Bakifrån, som vanligt. Tittade igenom dagens tv-tablå, läste serier och sedan bläddrade jag mig framåt. Och då fick jag syn på att Brittany Murphy är död. Alltså är det här nått slags skämt, var det första jag tänkte. Hon var ju bara tjugofem, var nog det andra jag tänkte. Det visade sig att hon var trettiotvå. Men ändå. Det är ju ingen ålder. Och tydligen fick hon hjärtstillestånd. Hur vanliget är det för en trettiotvå åring? Jag fattar ingenting...
Nu är det inte så att jag är ett big fan, men ändå. Känns lite galet att hon utav alla bara gick och dog. Men I gues that's just the way it is these days.

 

Hon har bl.a. dejtat Ashton Kutcher, haft huvudrollen i Smekmånaden, 8 mile, Alla hans ex, Uptown girl, Spin city samt Spin city 2 som har premiär nästa år. R.I.P.


Klockan sex

Idag vaknade jag klockan sex. Klockan SEX!! 06:00 alltså! Varför? Jo, p.g.a. mitt katt såklart. Igen. Andra gången på en vecka är absolut två gånger för mycket! I natt får han inte ens vara inne, tack och lov.
Det värsta är nog att jag somnade vid halv ett tiden, så jag har sovit mindre än sex timmar inatt. Alltså vad är detta? Jag har lov och skulle kunna sova 24/7 om jag så ville. Men nej, jag vaknar klockan sex istället.
Behöver jag säga att jag är trött?

What shall we do with the drunking sailor?

           
Dagen till ära har jag inte gjort ett skit. Om inte grönsakskärning, fönsterputsning och Desperet Housewives-tittande räknas. Which I guess it's not..
Men mina planer för dagen är i varje fall att fått städat klart mitt rum. Imorgon åker julpyntet fram, så då måste allt vara redo ;-) Plus att jag har blivit lite inspererad utav Bree van der Kamp under helgen.
Men efter städningen så ska jag göra någonting mycket viktigare. Eller i varje fall roligare!! Anna Ankas jul är ju på tv 3 klockan 20:00 samt 20:30. Missa inte!!

Planer för kommande vecka är klippning, julpyntning och granklädning imorgon, julbak plus solning på tisdag och äggostgörande på onsdag. Så när torsdagen kommer så är jag förberedd till tårna inför julafton. Om jag har någon julkänsla? Inte ett dugg!

I don't belive you



I don't belive you when you say you don't need me anymore
So don't pretend to not love me at all


Soluppgångsfotografering i Gåre med pappa








ST-tidningen

Fick just ett sms från min söta vän Fredelin pralin ang. att det var en gullig bild i tidningen:

Foto: Moa Forsén

Såklart var jag med för att klaga på bussarna - vad annars?


Hemmakväll

Hej, igen! Vad har ni för er? Själv sitter jag hemma, ikväll igen - händer ju faktiskt inte så mycket annat på Tjörn island - och funderar på att spendera kvällen framför Desperate Housewifes. Har ju börjat om på första säsången, och tänkte fått sett på de tre första innan julafton. Så att man är förberedd OM man nu skulle få säsång fyra i julklapp. Man vet ju aldrig med det...

Eftermiddagen spenderades hos syster på kalas. Mysigt, även om kalas absolut inte är min favorit sysselsättning! XOXO

Galen händelse

Inatt fick min katt Trisse vara inomhus, det var ju trots allt minusgrader ute. Annars brukar han alltid vara ute om natten - speciellt för att han alltid väcker någon och vill ut. Själv har jag aldrig blivit the chosen one att släppa ut honom, utan mamma har alltid haft den uppgiften. Men inatt var det andra bullar, vill jag lova.
Halv sex vaknar jag av att någonting svartvitt ligger och kurrar på min matta. Förstod genast att det var Trisse, men i och med att han inte jamande eller gjorde något ogillande ljud ifrån sig, så antog jag att det var lugnt. Att vi båda kunde somna om och vakna utvilade några timmar senare. Där trodde jag väldigt fel.
Efter ett tag började han röra på sig och råkade komma till en låda, han blev lika skrämd som jag och reste sig snabbt. Jaja, tänkte jag, då vill han väl sova i min säng. Men inte det heller. Han ville ner och äta, tydligen. Och oj, vad han åt. Eller oj, vad långsamt han åt - kanske man skall säga. Efter det trodde jag absolut att han ville ut - men nehej, inte det heller. Inte heller ville han ligga i soffan och sova, som han alltid annars gör. Och han vägrade ligga i min fotölj, som jag så fint gjorde iordning för honom.
Så jag gjorde helt enkelt så att jag tog upp hans matskål (utan att tänka närmare på det agerandet) och tilllät han äta på mitt rum och sedan tänkte jag att han somnar väl. Och visst gjorde han det. Dock inte alltför länge och fortfarande kurrande. Men det är ju en annan femma!

När jag sedan vaknade i morse så trodde tydligen mamma och pappa att det hade varit inbrott och att någon hade tagit Trisses matskål. Vilket inbrottstjuv tar en matskål, jag bara undrar? Pappa hade till och med gått ut och letat efter den och mamma övervägde om en råtta hade släpat iväg med den.
Fattar ni att jag fick mig ett gott skratt sådär på morgonkvisten? För det, my dearest friends, kallar jag en galen händelse...


Hits musik only

Hittade en galet bra Spotify-lista på min vän Moa's facebook, och jag fastnade för följande låtar:

 - T.I. ft. Justin Timberlake - Dead and gone 

 - Akon - Keep you much longer

 - Volbeat - I only wanna be with you

 - Nickelback - Gotta be somebody

 - The Offsprings - Kristy, are you doing okay?

Yesterday

God morgon på er alla glada! Och det skulle jag gissa att alla är - speciellt med tanke på att jullovet kom igår. Vilket uppskattas grymt utav mig som var så skoltrött så jag vet inte vad.
Någonting som uppskattas ännu mer är gårdagens uppträdanden i skolan. Hade planer på att först inte gå alls, med tanke på bussarna, men så körde ju, som sagt, min lilla pappa mig och då var saken biff (H)
Men aya, gårdagens uppträdanden bestod utav skolkören - eller vad man nu skall kalla dem - nått band som jag inte minns namnet på men dem var galet bra, en massa treor som sjöng och två tjejer som var grymt bra! Och minns sagt deras låtval:


Efter låtlyssnandet i Aulan drog vi vidare till klassrummet för lite julmys, innan årets sista skoldagen var över. Tack gode gud! Måste även tillägga att jag lämnade min inriktningslapp igår. Valet blev Samhälle Ekonomi som jag hoppas blir bra - trots att jag är sjukt osäker. Helst av allt skulle jag vilja läsa en blandning utav Internationell, Eknomi och Samhälle, men det funkar ju inte riktigt på det viset.
Avslutade Stenungsunds besöket mett att köpa den sista julklappen samt en fika med pappa på Espresso House. Varm chocklad med grädde och marsmellows och en pepparkaksmuffins tog jag - galet mättande men gott!

Kvällen spenderade jag mestadels på mitt rum framför tv:n. Hade helt enkelt för ont i magen för att orka göra nått annat. men första avsnittet någonsin utav Desperat Housewifes och Snygg, sexig, singel fick jag ner. Och jag måste faktiskt erkänna en sak: DH är verkligen tjugo gånger bättre nu, om man jämför med första avsnittet!

Aladinasken 2009

Hej hej hej! Vad har ni för er? Själv sitter jag här och har ont i magen, letar efter någonting att göra ikväll och har även försökt mig på ett mobilblogg inlägg. Det funkade inte.
Någonting som dock funkar är Aladin's hemsida. För ni minns väl för en massa veckor sedan, när jag skrev om att en pralin skulle bytas ut ur Aladin asken? Jag röstade på min favorit Trillingnöte, och som tur är så är den fortfarande kvar :-D Den kom till och med på tredje plats, yey liksom! Den som åkte ut var Ägglikören. Och jag är lika glad för det. Likörpraliner har aldrig varit någon favorit of mine!

Hej mitt vinterland, nu är jag här

Antar att ni alla någon gång har hört denna låten:

Om inte, klicka på play så är det ju kirrat och klartt!
Förövrigt lyssnade jag alltid på denna när jag var liten! Riktigt mysig låt, om jag får säga det själv.

Västtrafik

Kan börja detta inlägg med att berätta att när detta är färdigskrivet så är jag back on track igen ;-) Åker nämligen inte buss imorgon - thank god - så min snälla pappa lovat att köra mig! Yey him! Efter skoldagen tänkte jag även bli klar med julklapparna också, så himlans gött! Men jaja; för att komma till ämnet:
Dagen till ära började jag tidigt. Och tidigt betyder 08:35. Alltså tar jag den tidiga bussen, som förövrigt inte är lika tidigt längre! STORT PLUS till Västtrafik! Det enda pluset Västtrafik får, för snart går min berättelse utför: jag fick nämligen stå upp på bussen. Hela vägen ifrån Bäckevik till Myggenäs. Där bytte vi buss. Även då fick jag stå. Alltså man orkar ju inte! Vem står, konstant, ifrån Bäckevik till Nösnäs? Eller ännu varre, varför i helda friden kan bussen vara full redan i Bäckevik, om den börjar i Aröd? Serri, det kanske betyder att det måste sättas in en extra buss. Men bara kanske........................
Hemvägen var dock inte lika jobbig. Den turen har nämligen bara ändrats tre minuter senare än innan, så det är himla käckt! Mindre käckt är dock att 14:30 och 16:37 bussen står och väntar ca. 10 minuter i Myggenäss (där dem för övrigt skall ha någon slags stationgrej i framtiden). Jag fattar liksom inte riktigt grejen med det. Eller alltså, det är ju så att dem som kommer ifrån Göteborg skall kunna hoppa på 355 (gamla 354) och komma snabbare hem. Men när den bussen väl har kommit, varför stå där ytterliggare fem minuter????

Så många frågor, så lite svar!


Västtrafik

Dagen till ära började jag klockan tio och åkte med 08:28 bussen till skolan. Och nej, den var inte alls lika full som i måndags, så nej, när vi bytte på Vårdcentralen var inte där heller lika fullt som i måndags. Men ändå!!! Varför kan bussen itne bara köra in till skolan? JAG BARA UNDRAR!

När skoldagen var slut 16:10 och jag skulle hem, ja, då blev det dock värre. Ingen visste vilken buss man skulle ta hem, så jag fick ringa Moa och höra med henne, då hon har åkt den bussen de två senaste dagarna. Onödigt samtal om Västtrafik hade informerat lite bättre - även om jag fick mig ett gott skratt!
Fick stå och vänta en halvtimme innan bussen ens kom, hoppade på den och fick sedan stå ytterliggare tio minuter-en kvart uppe i Myggenäs och vänta på någon random Rönnängs-buss. Jag var hemma ungefär tjugo över fem-halv sex, och innan var jag hemma klockan fem. Alltså ska det vara såhär? Ska vi verkligen acceptera detta?

Västtrafik ft. Geografilektions bilder

Hej på er! Jag börjar detta inlägg med att svara på gårdagens komentar från min moster: ''Linnéa hur åker du egentligen. varför byta till en låggolvad buss vid vårcentralen (som inte går till Klädesholmen) när du var på väg till skolan:o) Fattar jag dåligt eller? haha''
Jadu, moster, jag kan lova dig att jag och alla andra passasegare på Västtrafiks bussar undrar detta också. För själv har jag ingen aning! Men någon får ju gärna ringa till Tjörns komun och fråga - för jag lyckas visst inte få tag på dem. Men jag skall kämpa på, och på torsdag skall jag återigen höra av mig!

Denna dag har jag ''dock'' ingenting att klaga på inom Västtrafik - förutom att politikerna inte går att få tag på - så istället laddar jag upp lite bilder ifrån geografilektionen härom veckan:




Västtrafik

Tog 08:28 bussen från Bäckevik till Vårdcentralen i Stenungsund. Redan i Skärhamn var sittplatserna upptagna. I Kålläkärr var halva gången fylld med stående passagerare och i Häggvall var bussen knökad som jag-vet-inte-vad. Redan då trodde man att det fick räcka. Då visste jag inte hur fel man egentligen kan ha.
Vid Vårdcentralen i Stenungsund bytte vi ifrån en stor Tjörnexpress (som för övrigt inte går ut till Klädesholmen längre, om någon nu har missat det) till en liten låggolvad buss som redan var knökad. Och då menar jag knökad. Alltså s e r i ö s t. Hur har Tjörns komun tänkt här egentligen? Eller man kanske bör fråga sig: har dom tänkt?

Och just nu, i skrivande stund, fick jag höra att en kompis till mig sitter på 16:30 bussen. I Häggvall. Nu är klockan 17:03, vilket betyder att det borde vart hemma hos henne nu. Alltså vad är detta?


Västtrafik

Alltså jag är så himla arg
så det är inte klokt!


Min arghet började redan igår kväll när jag kollade bussar. Den himla komunen har tagit bort mina älskade 17:00, 18:05, 09:08, 12:40 och 15:48 bussar! Alltså jag bara undrar; varför??!

Don't bring flowers after I'm dead



Västtrafik

Hej svejjs i lingonskogen! What's up, egentligen? Jag själv sitter och letar julklappar, men har det lite svårt med att hitta några till mitt pris. Pengar är tid och jag har brottom, skulle man ju lugnt kunna säga ;-) Men vi får se vad jag hittar, någonting skall det väl allt bli!

Dagen till ära har jag inte gjort annat än att handla julklappar, så nu har jag bara två kvar. Väldigt gött vill jag säga! Någonting som är mindre gött- och jag vet att ALLA håller med mig - är Västtrafik. Västtrafik och deras j*vla nya busstider. Alltså jag är så sur på dem så jag går sönder snart. Så kommande vecka (mån-fre) kommer jag bara blogga om hur mycket jag hatar Västtrafik och vad som har varit värst under dagen. Egentligen inte för erat intresses skull, utan för min egen vinnings skull, så att jag kommer ihåg det tills fredag då jag tänkte ringa Västtrafik för att klaga och även skriva en insändare tills ST-tidningen. För s e r i ö s t, detta accepterar inte jag.
Innan, när jag började 10, så tog jag bussen 09:08 och var framme vid tio i tio-tiden. NUmera måste jag ta en himla Tjörnexpress som går 08:28 och är framme 09:30. Och det går inte ens in till skolan längre. Vad sjutton hade dom tänk att jag skall göra i Stenungsund i en halvtimme?! Jag bara undrar!

Tycker att alla borde gå med i gruppen ''Vi vill ha Västtrafiks gamla linjer och tidtabeller tillbaka''.
Du kan göra skillnad!
Okej, kanske inte genom att gå med i en grupp. men genom att göra det som gruppmedlemmar ber dig om 8-)

Men för att byta ämne lite: igår kväll var jag nere hos Måns i min gamla klass föra tt ha lite julmys med gamla klassens killar, några - för mig - random tjejer och ännu några killar - som absolut inte borde varit är.
Efter några timmar där nere så drog jag vidare till Emelie, Cornelius, Sanne och Tomton är far till alla barnen. Gårdagen var alltså en riktigt julkväll!

Men ni får ha det så bra, så länge. Så hörs vi med ett gamal vanligt blogginlägg på lördag. Won't blog u later, XOXO

Yesterday

God morgon. eller god dag, kanske man borde säga. har ju trots allt varit vaken i närmare tre timmar snart. Inte okej! Men jag har spenderat morgonen framför sex and the City filmen, så det är rätt lugnt ändå ;-)
Just nu sitter jag och gör klart min geografiuppgift. Är snart klar och det känns bara gött! Sedan blir det att stressa på mig kläder, stressa i mig frukost och sist men inte minst stressa ner till syster där julbak väntar. Myspys! Sedan är bara frågan hur jag spenderar kvällen, men det är en annan femma!

Går dagen då... Tjaa, vart ska man börja? Jag var på fyllefest i Höviksnäs. Hemma hos en 94a. Pinsamheten kryper sig säkta på, inte sant? Men jag, och många med mig, trodde att det skulle vara roligt att träffa lite nya folk, och speciellt så var det roligare än att sitta hemma. Dock var det roligt pga. helt fel saker...
Dyngraka 94or, 95or, 96or och säkert 97or var på denna festen Plus vi, i stort sett nyktra 93or, 92or, 91or och en och annan 24a åring (fråga inte) som mest skrattade åt hur folk betedde sig. Jag får helt enkelt säga att jag hoppas att jag får roligare ikväll!


Vad är det för fel på folk?

I september 2007 utalar sig den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad om homosexualitet. Alltså jag bara undra; vad är det för fel på folk?


Jag bara undrar

Hejhej! Nu är jag hemma ifrån skolan (eller egentligen har jag varit det ett tag nu, men waht evva') och har två hela dagar utav ledighet framför mig. Och med ledighet menar jag såklart geografiuppsats, matte, julbak, naturkunskap, julklappsköp och kanske en och annan sväng till norra Tjörn. Min helg är räddad!

Igår hann jag bara kolla in nyinkomnda komentarer på bloggen, för resten av dan så hade jag fullt upp. Skolan, frukost på McDonalds, julklappsköp på torget, geografi besvikelse, geografiarbete, bussåkande och sisst med inte minst så Luciamys på Bleketskolan med Moa och Emma. Och jag hade med mig kameran. Ner till Moas. Sen så glömde jag den såklart där - men det är ju en annan femma.
Men anyway, back to the coments: såg att jag hade fått en komentar angående mitt ''Morgon inlägg'' a couple of weeks ago där jag skrev att en annan tjej här i Rönnäng använde ''mitt'' uttryck 'man orkar ju inte'. Att detta är mitt uttryck, att jag var den som kom på det och är den enda som använder det som komenteraren anklagade mig för att tro, stämmer förståss inte. Men det behöver man ju knappats vara blixtens barn för att förstå (citat Jenny). Inte så att jag tar åt mig utav komentaren i sig - det är jag alltför upptagen av för, även om nu inte ni 94or förstår det - men det väckte liksom en tanke i mig. Att folk ens kan med att skriva någonting sådant där? Att någon kan sitta och skriva sådana där förutfattade meningar om någon? Övet internet. Anonymt dessutom. Vad är gejen liksom? Vad tjänar folk på det? Jag bara undrar!!
Antar att jag kommer få sitta och undra hela livet över denna o, så svåra fråga. Eller i varje fall tills jag gjort klart min geografiuppsats. XOXO

Idag

Hej på er! Denna dag har jag spenderat i skolan, då vi bl.a. hade gympa. Jag spelade badminton med David, Anton och Johan och I got to tell you guys att jag och David ägde Johan och Anton stenhårt!
Sedan hämtade mamma mig vid skolan, och så åkte vi till mormor som för närvarande ligger på sjukhuset.
Har med andra ord haft en mysig dag :-) Dagens höjdpunkt var ju såklart när jag och mamma tutade på Caroline på McDonalds och hon trodde att det var 'värsta bortkomna familjen'. Haha!

Morgondagen spenderar jag i skolans aula tillsammans med alla andra samhällsvetare då vi ska ha inriktningsinformation. I'll update you 'bout my choise tomorrow för nu ska min syster ha datan. XOXO

Killing me softly

Minns ni när jag hade dem där sexton olika lövsortern i naturkunskapläxa? Denna gången är det ännu värre! Nu ska man kunna stjärnbilder. Man orkar ju inte! Till och med mamma undrar vad det skall vara bra för, och då är baskenimig måttet rågat!

Och det är inte bara skärnbilder som förstör min dag, utan även tyskaprovet i morse som gick så dåligt så jag vet inte vad och att det inte fanns någon mat idag på lunchen. Alltså what's up with that? För det första så är den egentligen lunchen Paella - innehållande räkor och ris. För det första, vem äter räkor och ris ihop? Och vem äter skolans räkor? Jag bara undrar!!
Sen så var flingorna slut! Alltså gå till Coop och köp några paket nya flinogr då. Euro shopper eller vad sjutton som helst. Hur svårt kan det va?

Det enda som har gjort min dag idag var att jag sov en timme förut ♥ Och, såklart, att jullovet närmar sig med stora steg. XOXO

Madonna's tal


''Yes, Michael Jackson was a human being, but damn it he was a king. Long live the king!''

Dåligt ljud, men galet bra tal utav Madonna på MTV Award 2009.

Dagens outfit


Från Sisters

Party in the U.S.A


Söndag

Idag är det söndag. Men inte vilken söndag som helst, utan den andre advent, vilken betyder julbord för min och familjens del. Det betyder även mys och god mat. Oså en klänningbild för er del då. Men den får ni sen, ikväll, när jag är god och mätt och inte orkar röra mig mer än att sitta vid datorn. Typ.

För övrigt så älskar jag grupparna på Facebook, speciellt 'Alla som hatar Scar för det han gjorde mot Mufasa'. Det är nått alldeles extra med den!
Men nu ska jag duscha. Vad har ni för planer för dagen? XOXO

Två dagar

Läser ni dendär bilagan som man får tillsammans med Göteborgs-posten på söndagar, tror jag att det är? Två dagar, tänker jag på. Och det är precis det jag skall berätta om nu, två dagar. Därav rubriken.

Fredag: Skolan. Hem. Göra tacossoppa med pappa. Skriva samhällsarbete, som förövrigt gick väldigt bra tills jag kom på att jag hade glömt lappen i skolan så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Men nu har Emelie och Madelene uppdaterat mi om att man ska ta reda på ett parties ideologier och sedan se om de förljer dem eller inte. Då är frågan: hur sjutton då? Får nog ta mig ett allvarligt snack med fru Winqvist på måndag....
På kvällen åkte jag bort till Skärhamn för att kika på Emma K's clasmates på Saga tillsammans med Cornelius. Dem var riktigt bra, men det fanns ju andra som absolut inte var det.
Och så är det en grej jag inte fattar: what's up with dessa mjukisbyxor? Alltså jag brukar ha det när jag kommer hem ifrån skolan. Har även haft det några gånger i skolan - de dagarna man inte orkar med tajta jobbiga kläder så är det ju lugnt med mjukisbyxor. Men på en fredagkväll när man är ute? So what om man bara ska på Öppen scen, det är ändå skabbigt.
Dagen till ära så gjorde jag även en grupp på Facebook.

Lördag: Dagen spenderade jag tillsammans med mamma och pappa i Göteborg. Körde hemifrån vid nio tiden och kom hem vid fem ungefär = jag är grymt trött. Men samtidigt så är jag grymt nöjd med dagen då jag införskaffade både en julklänning och en massa julklappar. Jag är snart klar med alla mina juleklappar! Så himla gött! Jag har dessutom kommit fram till, detta året, att det är roligare att ge än att få juleklappar. Eller nästan i varje fall. XOXO

Today

Var hälsad allesammans - och speciellt Jenny och Frida!

Idag har det hänt mängder med saker i mitt liv:
På geografin fick jag klagomål angående min blogg och hur tråkig den är - vilket kändes hårt, men sant. Så min beställning är (citat Ronnie) att innan årets slut så ska jag ha både ny header och bakgrund. Tänkte bara hitta någon som jag kan göra snygga sådanna till mig.. För jag är på tok fel person!
Har ni fresten sett FS's nya header? Schukt snygg!

Det andra som hänt mig under dagen är att jag, äntligen, blev klar med mina bilder till Estetiskt val: Foto. Hur jobbig läraren Henrik än tyckte att jag var, så blev jag nöjd!





Tredje, och bästa, grejen var nog dagens middag. Ca 15:15 så serveraes två rätter här hemma, tillsammans med sötsursås, currysås, banan, jordnötter, tomater, ris och fetaost samt oliver. Och friterad banan och glass till efterrätt! Tack pappa! Kan det bli roligare ätt komma hem? :-)
Båda mina föräldrar kan sannerligen laga mat - bara det att dem inte alltför ofta prövar nått nytt.

Och nu på kvälls kvisten så har jag varit på spinning. En efterlängtad spinning, dessutom. Var ju sjuk typ för två veckor sedan och har inte kunnat träna sen dess. Men nu är jag back on track igen, and I'm loving it!

Jag avslutar detta inlägg med att säga att jag i tisdags fick inte bara en, utan två julkalendrar. XOXO

Musik non stop

Ikväll är orkar jag inte att alla bra låtar faktiskt inte finns på youtube, så det får helt enkelt bli Spotify. Enjoy!

Cutiepie



Drinks

Hej på er! Äntligen har jag tid att skriva. Kom hem ifrån skolan vid fem-tiden och nu sitter jag här vid datan och försöker få ihop lite ''fakta'' angående vad Vänsterpartiet tycker om invandring o.s.v. Lite småintresant, men dock väldigt svårt! Att jag har skitont i magen (humor, humor) gör ju inte direkt saken bättre heller. Den har gått helt crazy bananas sen i måndags och jag fattar ingenting. Tänk om jag blir magsjuk eller nått!! :-(
Men även om jag har ont i magen så tänkte jag lägga upp inte bara ett, utan två små och mycket enkla recept med saker som man oftast har hemma:

√ Lätt milkshake, ca 3 portioner:
4,5 dl mjölk
1 dl valfritt sylt
3 msk vaniljglass
Mixas och njut! Garnera gärna med bär.

Och nästa recept - eller recept och recept, tips kanske är bättre att kalla det - hjälper oss alla med halsen i dessa sjuka tider:
√ Varm mjölk de lux, 1 portion
Häll upp mjölk i en valfri mugg, så att du får så mycket du behöver, och häll sedan över i en kastrull. Vispa tills det kokar och rör sedan ned 4-6 halstabletter, låt koka i ca. 1 minut till. Häll tillbaka i muggen, drick and get healthy!

Goten morgen

God morgon där ute! Just nu sitter jag och håller på med mitt energi arbete i naturkunskap som min pappa så snällt hjälper mig med. Tack och lov! Någonting som är ännumer tack och lov är att nästa termin har jag ingen naturkunskap! Yeye!!

I helgen svek jag er ju totaly och la varken upp någg videoinlägg eller recept. Receptet kommer ikväll, men videon blir det nog svårare med... Det får bli en överaskning hur kvällens inlägg ser ut! Blog u later, XOXO

RSS 2.0