7/15 dagar avklarade...

...på mitt sommarjobb. Och sista timmen så hade jag absolut ingenting att göra :-( Fatta jobbigt eller va? Eller någonting som jag hade att göra var att gå runt och nynna på ''This old man''. Har nämligen hört den med Jackson 5 - check it out, it's a got-to-do!
 


Efter jobbet så vandrade jag ner till Nya och till Frida och Nina. Eftersom jag aldrig badat där innan så tänkte jag att det kan ju vara käckt! Var där en gång förra sommaren och kikade på när Lisa, Anna, Rebecca och Alice badade och då var det inte så mycket tång oså. Men numera är det bara skabbigt där! Usch, tacka vet jag Rönnäng! Så dit åkte jag och badade - eller ja, badade och badade. Jag doppade mig en gång, men det var lika härligt ändå.
Vad har ni haft för er och vart brukar ni bada? Någon speciellt ställe på Nya som ni kan rekomendera, eller någon annan badplats? Blog u later, XOXO

God natt, sov sött, dröm om alla småkryp du mött önskar Timon & Pumpaa

God natt typ. Jag har nyss klivit ur duschen där jag balsamerade mig ''med en känsla av lyx''. Finns det ens?
Men nej hörrni, jag har egentligen ingenting att skriva mer än att jag är trött men kommer förmodligen icke sova inatt - det var en spindel på mitt rum förut. Och den var stor, det tyckte till och med pappa!
NU ska jag gå ner och slänga ut resterna utav kycklingsalladen innan jag bortstar tänderna och pumsar sött med John Blund brevid kudden. XOXO

En kväll i juni

God kväll! Just nu sitter jag och mumsar på lite kycklingsallad och har glömt allt vad värme heter. Känns riktigt härligt när kvällen kommer, då det faktikst är väldigt behagligt ute (var ju i Std med mammi förut, 41 grader var det i bilen när vi skulle köra hem - inte gött). Ikväll blåste det dock alltför mycket, men imorgon hoppas jag på mera sol igen. Slutar även tidigt hela veckan nu, så det blir till att pressa om dagarna nu alltså! Redface is coming back to town. Ni som gick på Bleketskolan våren 08 vet precis vad jag snackar om, haha!
Vad har ni planerat in nu i veckan? Och vad händer i helgen, men är sol & bad då förstås? XOXO

Svar på tal

Jag la upp en inlägg i lördags med temat Michael Jackson - hur han haft det, bilder på honom, frågar ang. hans död o.s.v. Jag la även upp en bild med texten
''Michael Jackson
Född 20 augusti 1958
Död 25 juni 2009
Vila i frid<3''

http://www.bilddagboken.se/, och såklart fick jag ett par komenterer om hur ''tur'' det var att han var död för han var ju trots allt en ''äcklig pedofil''. Visst kunde dessa människorna hålla med om att han sjöng och dansade bra, men nej, dom tyckte det var tur att han var död/tyckte att det var på tiden/skulle börja köpa lego för att få fortsätta leka med honom.
Även här på min blogg fick jag ett svar: ''...Kan även tillägga att han såg faktiskt BRA ut när han var mörkhyad, så jag förstår verkligen inte varför han helt fick för sig att "få sig en sjukdom" (+ ett x antal 'skönhets'operationer), när han dessutom skrivit en låt om att det inte spelar någon roll om man är svart eller vit osv. En av alla dessa gåtor med Michael alltså...''
Jag pratade med Melinda om detta igår, och hon skrev även sitt svar här på min blogg: ''anledningen till att han gjorde operationerna med hyn var just because; hud sjukdomen han hade. vem vill vara fläckig liksom?''
Då känner jag bara såhär; vem vill ''få en sjukdom''? Sedan när jag ha ätit ska jag ''få magsjuka'' då eller vad menar du/ni? Han fick ju en sjukdom, blev fläckig och sedan opererade han sig. Så visst har han opererat sig vit, men det var ju inte meningen från början. Han gjorde det knappast för att han ville vara vit för att de är bättre eller sämre människor eller någonting sådant. Utan bara för att se ''normal'' ut (vad är normalt fresten?), istället för fläckig.
Och detdär med att han var pedofil - hur sant är det egentligen? Visst, varken jag eller ni vet vilket som är sant. Men eftersom minst en familj drog tillbaka anmälan så tror jag knappast på't. Och det sägs ju att MJ älskade barn/ville umgås med barn eftersom han aldrig fick vara ett själv. Det betyder inte att han ville älska med barn - på fint språk då - eller umgås med barn för att ge dem alkohol eller dylik.
Den svensk som fick träffa honom var ju Anton Glanzelius, och han har beskrivit M som en mycket blyg men vänlig person. MJ hade även mängder med djur och ett helt nöjesfält. Att han lät pojkarna sova i samma rum som honom och inte flickorna kanske bara berodde på att han ville vara liten, få känna sig i samma ålder som pojkarna. Att sedan deras föräldrar trodde någonting annat, ja, det är sin sak. För egentligen, hur många 13-åringar vågar ange en våldtäcksman? Tror absolut att föräldrarna hade ett finger med i spelet, och ville tjäna lite extra pengar. Smart var det absolut, inga tvivel om saken!

Jag läser gärna era åsikter om detta - håller ni med eller är det helt tvärt emot?


Min helg

Hejdär! Hur har ni det i värmen? Det är ca. 30 grader ute och klockan är sex. Känns gött! Dock kommer det inte kännas lika gött ikväll när man ska sova och det fortfarande är typ 25 grader. Men det problemet får jag ta i tu med då ;-) Dock är det mycket behagligare ute om kvällarna - har jag märkt fredag-lördag - så att tälta en natt framöver hade inte vart fel! Fast det är väl bäst att jag jobbar klart först. Och på tal om det så jobbar jag halv åtta-halv ett imorgon, vilket är riktigt gött!

I fredags var jag ju, som sagt, i Stenungsund på Sundanatta. Eller ja, det blev inte mycket till Sundanatta för mig, då jag bara stannade i en timme. Max. Men jag fick köpt mig ytterliggare ett sådant där randigt linne som alla har ifrån Gina Tricot, och en chockladfrapino. Mums! Tiden där inne spenderade jag ihop Med Katrin, Frida, Evelina, Aldina och Emelie vilket vart riktigt trevligt! Vi mötte även Lisa och Emma, Anna och Caroline, Viktor och C-L och Johan, Carl, Andre och Alexander. Lika trevligt det med.
men när vi väl kom tillbaka till Tjörn så blev det till att dra hem och byta kläder då jag hade svettats sönder i klänningen jag hade. Att springa till bussen och sedan åka med den i närmare en timme är inget att rekomendera i detta vädret, det är ju ett som är säkert! Så efter klädombytet blev det till att tralla ner till F. Mattson här i Rönnäng med lite mysigt folk att spendera kvällen med. Tack, hörrni! Love to do it again next weekend, men då stannar jag gärna länge mamma :-)

Gårdagens dag/eftermiddag spenderade jag i Sun't med Lisa, Mathias, Samuel, Kicki, Rasmus och Erik vilket var riktigt härligt! Jag doppade mig till och med tre gånger - varav en var frivillig, men de andra gångerna (då jag för övrigt blev islängd) var lika sköna dem!


Bilden är inte ifrån i lör., men erkänn ser det lockande ut?

Idag har jag spenderat dagen ihop med min pappa. Vi har åkt ångbåten Bohuslän runt Tjörn och ätit på Thaien, där jag bl.a. träffade Dunkis (dotter till hon som äger Thaien, och styvdotter till han som äger Thaien), som jag gick i samma klass med.

     
Båtturen började i Skärhamn...

     
...sedan bar det förbi Kyrkesund...


...och sedan under Tjörnbron innan vi åkte tillbaka till Skärhamn igen. En riktigt skön tur!

Men nu ska jag dra och titta på fotboll på Tuveslätt, XOXO

Michael Jackson

Carrotastic: ''Jag kan inte heller fatta det. Att han är liksom borta, på riktigt, for real? ._. Det känns för overkligt liksom. R.I.P <3 Och den låten är verkligen mäktig! Det finns nog ingen låt som han har gjort som är dålig helt enkelt. He's the man!''

Nej jag håller absolut med! Jag kan inte för en sekund förstå det. Egentligen så var jag väl inte Sveriges största fan utav honom, men det är väl klart att man har lånat syrrans skiva någon gång. Och ännu mer självklart att man igår fyllde iPoden med musik utav honom och satt och rös medans man lyssnade på honom, eller hur?
Jag läste i Aftonbladet igår där det var en krönikör som skrev att ''Många kommer nog att minnas exakt var de befann sig och vad de gjorde när de fick dödsbudet.''. Mamma väckte mig, klockan var kvart i nio den 26 juni 2009, och jag skulle till jobbet. Vad gjorde ni?

Men låt oss ta allting ifrån början, året är 1958 (ett år jag förövrigt kommer att minnas nu) och datumet är den 29 augusti. Michael Joseph Jackson föds i Gary, Indiana. Han är den sjunde i syskonskaran, och har redan syskonen Rebbie (59 år), Jackie (58 år), Tito (55 år), Jermaine (54 år), Latoya 53 år) och Marlon (52 år). Senare föds även Randy (48 år) och Janet (43 år).
Sex år senare, 1964, går Michael med i de första bandet hans äldre bröder bildade - The Jackson Brothers - där han spelade kongas:

1966-1968 bildas Jackson Five och de finner även en lokal talangjackt. Då är M ledarsångaren. 69 skriver de kontrakt med Motown records och toppar listorna.
1972 är M tretton år gammal och släpper sitt första soloalbum ''Got to be there'':Året 1979 blir Michael den första artisten som har fyra singlar som toppar Billboardistan och ''Off the wall'' släpps, som även blir hans stora genombrott.
1982 släpps skriva Thriller (låten som vi alla kan) och det är även hans nästa stora steg. Albumet säljs i miljontals varje vecka efter släppet och toppar listor världen över. Såklart, vad trodde folk egentligen?
1987 är M tillbaka med skivan Bad, som även den toppar listor - både i USA och hela Europa. Skivan innehåller även ''Man in the Mirror'', som egentligen är min absoluta, absoluta favorit (hittade den dock inte igår).
Det är verkligen ett budskap i den!1991 släpps Dangerous ''och en helt ny generation blir frälsta av Black and white-video.''.
1993 berättar M för första gången om sin hudsjukdom Vitiligo.
Tretton åreige Jordan Chandler fick flytta in hos M, men då anklagar han honom för sexuella övergrepp, någonting som M nekar i en interjuv med Oprah Winfrey. Jag tror absolut på M i denna frågar, hur ställer ni er?
Året efter betalar M 22 miljoner dollar till familjen Chandler och de drar tillbaka anklagelserna, åtalet läggs även ner.
Michael Jackson, The King of Pop, gifter sig detta året också med Lisa Marie Presley, The King of Rock'n'rolls dotter. Men hon vägrar att skaffa barn med honom då hon inte ville 'sätta några barn till världen med den galningen'.
1996 så gifter sig M med undersköterskan Debbie Rowes. Dock sägs detta gitemål vara en affärsuppgörelse.
1997 och den 13 februari föds bådas första barn: Prince Michael Joseph Jackson Jr.
I mars 1998 föds parets andra barn och det blir en dotter Paris-Michael Katherine Jackson.
Jag är osäker på exakt när dessa två skiljder sig, men det är någon gång mellan 98 och 02. För 2002 så föds Michaels andre son Prince Michael ll (mammam är dock okänd). Nio månader senare håller M honom utanför räcket på en hotellbalkong i Berlin.
Cansersjuke pojken Gavin Arvizo anklagar M för sexuella övergrepp, men eftersom vittnen glömt vad de sagt och känsisar (bl.a. Jay Leno) stod till Michaels försvar så blev han frikänd efter fem månader.
2009 bestämmer sig Michael för att ta upp sjungandet igen och bokar in en världsturne med 50 spelningar. Tyvärr, tyvärr och återigen tyvärr så får vi aldrig någonsin reda på om comebacken hade lyckats. Vi får aldrig reda på vem som är mammam till hans sistfödde son eller om han verkligen hade en hudsjukdom. Det enda vi lär få reda på är hans dödsorsak, som i skrivande stund berodde på hjärtstillestånd.

           

           

           

           
Michael Jackson
Född 20 augusti 1958
Död 25 juni 2009
Vila i frid.

5/16 dagar avklarade...

...på mitt sommarjobb. Och jag har äntligen fått tag på två recept av de grejer vi har bakat:
Hallonmums:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält magarin
Och det bästa med den här kakan är att man inte behöver vispa, eller egentligen så får man inte vispa. Allt ska bara blandas ihop för hand. Sedan så häller ni det i en smord form och toppar med ca. 3 dl hallon innan ni shoffar in den i ugnen på 175 grader i ca. 25 minuter. Enkelt va?

Men vi har gjort sockerkaka också. Jag och C-J gjorde en med vaniljsmak, och så gjorde jag en själv med kakaosmak på. Tyvärr, så kan jag inte säga vilken som är godast då jag bara smakade på den med vanilj i. Men här kommer i varje fall receptet:
3 ägg + 3 dl socker = pösigt.
1,5 msk bakpulver + 2,5 dl vetemjöl
125 g smält margarin + 1,5 dl mjölk
Och så vispar ni ihop allting innan ni häller i antingen 4-5 msk kakao eller 1 msk vaniljsocker. Och även denna shoffar ni in i ugnen på 175 grader, fast i 25-30 minuter. men håll koll på dem bägge två, vi vill ju inte ha brända kakor!

Gårdagen spenderade jag på jobbet, tyvärr, men på kvällen så var jag med Katrin, Frida och Emelie hemma hos Katrin. Även Sanne och Andreas tittade förbi en sväng och det var riktigt mysigt ;-) Även idag skall jag vara med de tre förstnämnda. Vi skall nämligen på Sundanatta i Stenungsund, någon mer som ska dit?
För er, lite bortkomna om ni frågar mig, som inte vet vad Sundanatta är så är det typ att affärerna stänger vid tio och mängde med folk ska dit. N sa också att det går ut på att dricka - men inte om man är femton, anser jag.

Och hörrni, hur svårt den är är att fatta, så är Michael Jackson död. Jag tycker hela den meningen ser overklig ut. Han kan ju inte vara död, känns det som. Visst, jag förstod väl egentligen att kan inte skulle komma med mera musik eller så (även om det verkade som att han faktiskt hade tänkt det), men det känns ändå konstigt att han ska vara död. Jag langar min absoluta favoritlåt med honom (och ni får gärna göra detsamma), så skriver jag mer om den största tradgedin på mycket länge imorgon.


XOXO

3/15 dagar avklarade...

...på mitt sommarjobb. Och dagen har varit fantastisk! Även fast det bara var jag, Carl-Johan (C-L) och Alexandra (A). Trodde att det skulle bli görmycket att göra, men de första två timmarna så var det faktiskt riktigt lugnt - alldeles för lugnt, men anyway... Jag och C-L bakade då banankaka, och trots att den inte smakade så mycket banan så var den god. Har dock inte receptet nu, men ska försöka få tag på det, någon av de kvarvarande tolv dagarna (för det är bara tolv!!). Sedan så gick han vid halv ett och då bakade jag chockladkaka som jag inte fick smakat på, men smeten var ju smaskens så det bådade ju gott ;-)
Sedan blev det till att diska. Tiden gick och jag bara diskade och diskade, och tiden gick och jag diskade säkert allt tjugo gånger p.g.a. det satt fast så hårt. Riktigt jobbid när det var ju 100 + i rummet, jeses vilken varm dag säger jag bara! Tack och lov att det snart är fredag eftermiddag och dagen efter är en lördag och jag är ledig, ledig, ledig. Och nästa vecka jobbar jag tidigt (8:30-12:30). Sola och bada med mig då? Jatack!

By the way, så fick jag tillbaka min efterlängtade iPod idag. Eller ja, jag fick en ny för den andre gick inte att laga. Min tredje nudå, känns lite pinsamt. Men det jag vill komma fram till är att jag kan spela musik på den högt och det är schteek.
Någonting som är ännu mera schteek är att klockan är åtta och det är fortfarande varmt ute, så nu tänkte jag gå ut och sätta mig en sväng. XOXO

Tisdag morgon

Good mornin' my little sunshines! Är ni vakna än eller? Själv har jag nyss skalat mitt ägg och ska om en liten dryg timme cykla iväg till Skärhamn och jobbet. Eftersom jag jobbar hela dagen så hoppas jag på att få lite sol nu på morgonen ;-)
Sedan i eftermiddag så blir det till att äta glass med Jesper. Det behöver jag. Både glassen och att träffa lite kompisar.

Igår åt jag äntligen havregrynsgröt igen, oj vad jag behövdre det också! Och på kvällen fick jag faktikst lite dåligt damvete för Daimen, men ändå ska jag ha glass idag. Men är det sommar så är det faktikst sommar - eller vad säger ni? XOXO

Textstilsbyte, ska bli!

Eftersom bara en utav er svarade på textstilsbytet, så byter jag nu tillbaka till hur det var (Book Antiqua).
Men ge mer än gärna annan kretik om bloggen hörrni - både bra och dålig, tack - XOXO

TV-update ifrån igår

Tittade ni på TV igårkväll eller? Själv tittade jag ju på Priviliged och Gordon Ramsey - mums! I den förstnämna serien så hoppas jag sannerligen att systrarna kommer komma överens med Megan, men mest utav allt så hoppas jag att Megan och Lily blir vänner - och det snart. Dom är ju trots allt systrar. Fast iförsig så lär det bli mer intriger om de är ovänner... Vad tycker ni? Oså i det sistnämnda så lagade dom bl.a. hallonsuffle. Vilket påminde mig om hur längesedan det faktiskt var sedan jag lagade mat. Någonting som jag måste förändra snarast möjligt!
Då reklamen kom var det, för tusende gången, dax för Burger King-reklamen. Jag vet inte om jag har nämt detta förr, men gud va dålig den är! Seriöst, det är inte ens billigt! Visst, köper du en hel meny så är det absolut billigare än McDonalds t.ex., men en enkel hamburgare är typ tre gånger så dyrt. Förvisso så är den också tre gånger så god, men det nämns ju inte i reklamen.
Ännu en reklam som jag stör mig på är reklamen till Filip och Fredriks Boston Tea party - tror jag att det är, kan va nått annat med dom - och så pratar dom om att gamla favoriter ska komma dit, bl.a. Patrik Sjöberg. Var det inte hans som knarkade, eller är jag helt ute och cyklar? Hur sjutton kan dom kalla honom för favorit?!

Hörrni hörrni, headern är på g - för er som undrar. Och medans ni sitter där och vet det nu, så vill jag gärna sitta här och veta vilken text-typ som var bäst, den har jag nu (Tahoma) eller den jag hade innan (Book Antuiqe)? Medans ni funderar på det så kan ni få tre utav Moas bilder ifrån skolavslutningen - bättre sent än aldrig för er som inte har http://www.facebook.com/:


Nina, http://wibby.blogg.se/, http://evelinaaberndtsson.blogg.se/ och jag


Jenny, Frida och jag


Anna, jag och Rasmus

1/15 dagar avklarade...

...på mitt sommarjobb. Kom hemcyklandes för lite mer än en halvtimme sedan och har nu tryckt i mig en dubbel Daim - utan att ens få en gnutta dåligt samvete. Förut var jag dessutom miljövänlig (mer än att cykla dåva) och köpte Yoggie. Den är nämligen miljövänlig numera. Fast påvägen hem funderade jag starkt på att slänga den i gräset brevid cykelbanan. Men ack nej, har jag vart såhär miljövänlig så kan jag lika väl gå fullt ut, tänkte jag och cyklade hem och slängde den i papperskorgen. Creds till mig!
And to you guys som jag icke har berättat det för, så jobbar jag på min lilla mammas jobb: Tubberöds hus i Skärhamn. Fast jag jobbar i köket och hon jobbar på avdelningen och tar hand om allas mor- och farföräldrar.
Dagen har väl vart sådär lagom kul, lär väl ta ett tag innan jag och min arbetskompis (lite coolt av mig att säga så, right? haha) Carl-Johan lär känna varann och kan prata lite mer avslappnat, men han verkar riktigt trevlig. Dagen till ära så har vi diskat, diskat och åter diskat. Redan efter en halvtimme hade jag kännt lukten utav både kål och potatis. Vi fick även spola vatten och rengöringsmedel på hela golvet för att sedan sopa ner det i avloppen igen. Åh, gud så roligt! Speciellt medans K (hon som sa åt oss vad vi skulle göra) satt på kontoret hela tiden. Jag undrade verkligen vem som kommit på idéen att göra någonting sådant som vi gjorde, och så slog det mig: personen som inte behöver hjälpa till, såklart. I vanliga fall kanske hon gör det - men det hjälper inte mig ikväll när jag får världens träningsvärk i mina axlar.
Jag slutade i varje fall halv ett, ungefär, idag och det var riktigt härligt. Mindre härligt var dock att hela Skärhamn var upptagna och vägrade äta korv och kulglass med mig. Så jag drog in på ICA och köpte en macka och, som sagt, Yoggi och Daim. Nu är jag alltså go' och mätt och borde verkligen byta låt på Youtube. Blog u later, XOXO


Eva Brunne

Hörde ni också om hon tjejen som kommer bli biskop? Och hon var inte bara tjej, utan lesbisk också! Även om många är emot det så går Sverige framåt, vilket jag tycker är coolt!
Vad tycker ni om detta?


Söndag eftermiddag, solen skiner och jag ska inte till skolan imorgon - can life get any better?

Hallå alla schtekare! Det är söndag eftermiddag, solen skiner och jag ska inte till skolan imorgon! Härligt :-D Fast samtidigt är det väl ungefär nu som jag verkligen har fattat att jag faktikst inte ska till skolan imorgon. Att jag aldrig kommer att träffa dem som går i 9b1 mer. Inte på samma sätt åtminsotnde. Jag ska såklart hålla kontakten med Frida, Moa och Anna - that's for sure. Och Lisa slipper jag nog inte i sista taget heller, vilket jag bara är nöjd över. Känns dock som att dem andra redan är lite borttappade. Men jag ska lova mig själv att en gång i veckan (gärna oftare) höra av mig till Jesper, Fredrik och Anton. Och om inte annat så kommer jag och hälsar på er på UCT - ni lär alltså inte slippa mig så lätt, haha.

Gårdagens eftermiddag/kväll spenderade jag faktikst inte med Frida and the rest of the gang utan framför TV:n med Peter Griffin och 'När Harry mötte Sally'. Filmen var väl sisådär alltså, men var ju bara tvungen att se den då jag har hört talas om den och den verkar hur romantiskt som helt. Och visst var den väl romantiskt - men bra? Njaa, jag vet inte.
Peter Griffin å andra vidan var hur bra som helst! Men som om det var en nyhet?


Till frukost blev det grillat (eller ja, frukost och frukost - klockan närmade sig 2) vilket jag totalgillade! ICA Nordeviks potatissallad kan numera göra min dag! Trodde inte ens att jag gillade potatissallad, men sedan balen var - ungefär - så kan jag bli sugen på det bara sådär.

Nu tänkte jag pilla mig ut i köket för att ta ett glas cider, för de nästkommande tre veckorna ska jag vara nyttigt, nyttig och åter nyttig (det betyder mer om man avslöjar det för någon/några). Så det blir er uppgift att hålla koll på mig, typ.
Och jag håller koll för er: missa inte Privileged nu ikväll klockan sju!
 
Snyggaste tvillingarna sedan Brandon och Brenda Walsh, eller vad säger ni?

Ikväll blir det tyvärr ingen film för min del, så jag nöjer mig med att dregla över Gordon Ramsey, hans mat och matkunskaper klockan åtta på kanal 5. Blog u later, XOXO

Låttips

De dagarna som jag har spenderat hemma hos Moa har jag även hunnit med att spendera några timmar (läs miljontals) framför hennes dator och hennes Spotify-favoriter. Massvis med underbara låtar fanns där, och såklart så hittade jag en som jag fastnade för alldeles extra:Klicka er gärna vidare till New York och Långa nätter också - sannerligen att rekomendera!

Min sista helg i frihet

Hej, hej hemskt mycket hej! Hur mår ni efter gårdagen? Tror att midsommar tröttar ut oss alla! Vad hade ni för er, fresten? Själv spenderade jag min kväll/natt hos Jenny med en massa härligt folk och hade det verkligen trevligt! Tack för det, hörrni :-)
Även torsdag kväll var jag hos Jenny, som flyttat hemifrån. Visst, det är bara fem meter från hennes föräldrars hus och på samma tomt. Men oh, så avundsjuk jag är! Verkar så sjukt mysigt och jag hade inte bangat det en sekund vill jag lova.

Min förmiddag spenderade jag med Katrin, Frida och Evelina och vi fick tryckt i oss både pizza och glass innan vi drog med oss Alexander, Andre, Johan och Erik och tittade på medans Evelina, Andre och Alexander badade. Väldigt trevligt det också, och jag ska snart pilla mig iväg till dem igen.

Nu har jag insett att detta är min sista helg i frihet. I varje fall på tre veckor. Jag ska nämligen feriajobba (=jobba genom skolan, 25 timmar på 3 veckor). Inte världsbästa betalningen, men jag är nöjd. Och jag förstår att jag absolut inte kan få så lite sömn som inatt. Som om jag nånsin borde få det? Sjukt trött är jag i varje fall! Egentligen skulle jag bara vilja gå och lägga mig och inte vakna föräns på mån. klockan sex - men jag är ju trots allt inte 85. XOXO


Midsommarafton

Hej på er och hoppas ni får en trevlig midsommar! det tror jag absolut att jag får - som det ser ut nu - dock kunde vädret vart 10 gånger bättre. Men mamma sa att det skulle faktikst bli bättre väder ikväll, så det är vad vi hoppas på ;-)
Har egentligen inte mycket mer att skriva mer än att idag blir det ingen midsommarkrans. Funderar på att plocka sju olika sorters blommor, but make that a maby. Jag vet fort. inte vilka kläder jag skall ha, men det är någonting som innehåller en tjocktröja kan jag lova. Hur ser eran kväll ut? XOXO

Earthdude


Såhär mumsigt hade jag och Moa det igår! (Moas pic & redigering)

Midsommaroutfit?

Tjabba, tjena, hallå! Vad gör ni där ute? Jag är inloggad på msn och det är inte många med mig. Trodde faktikst alla skulle sitta vid datorn en dag som denna. Med tanke på vädret alltså. För det är verkligen inte gött! Jag promenerade ner till affären förut (stället för att cykla runt Kuballe) och det blåser ju inte lite om man säger så. Sjukt mycket folk var det i affären också, antar att det är där ni håller hus idag.

Midsommarkläder alltså... Tittade just vädret och det ska bli regn, regn och åter regn imorgon. Kul! Verkligen kul. Jag som hade planerat att ha min klänning som jag hade på mig i måndags:

Men det blir ju påtok för kallt. Mitt andra alternativ var väl dendär rödavitrandiga tröjan som jag köpte i lördags. Den, linne och ett par taights till hade inte vart fel. Dock känns det väldigt underklätt för att fira midsommar i.
Det enda jag vet just nu är att jag ska ha en inbakad fläta i luggen, och jag skulle hemskt gärna vilja ha en midsommarkrans. Fast det är förståss för känslans skull. Resten har jag ingen aning om! Vi får väl helt enkelt se imorgon. Blog u later, XOXO


I don't want candy

Hej på er! Hur har ni det där ute i blåsten? Jag hade ju tänkt cykla varje dag för att värma upp mig tills på måndag. Men jag tror jag skippar det idag alltså! Inte värt det! Igår tog det en timme att cykla runt, och jag var anfådd som bara den efteråt - hur blir det då idag liksom?
Sitter just nu och äter kall havregrynsgröt, och det är precis lika äckligt som det låter. Men what you got to do is what you got to do. Igår tryckte jag nämligen i mig mängder med kakor och bullar. Och chocklad på det! Fatta jag hade ont i magen eller! Så imorgon åt jag upp resten av chockladen som jag hade kvar - bara för att - men nu är det godisförbud på mig resten utav sommaren, det är ju ett som är säkert. Och egentligen, godis är inte så himla gott. Innerst inne i varje fall.
Dock så står det ett kakpacket mitt i köket men Brago i (som är bra go, hehehe) men jag har lovat mig själv att inte äta en endaste av de kakorna idag. Är de kvar i morgon så kanske, men icke idag.

Gårdagen hos Moa var hur mysig som helst. Lisa, Nina, Maria, Mathias, Emil och Emil tittade också förbi - vilket gjorde dagen ännu bättre. Och idag ska jag antagligen vara med Frida. Men först så ska jag ladda in musik på min MP3, XOXO


Värmen is incoming!

Hej hej där ute i solen! Erkänn är det härligt att värmen äntligen tittat förbi? :-D Dock så ska det bli regn på midsommar vilket är det sämsta på länge. Har solat en stund idag med Moa och hennes lillasyster Anna, känner att jag redan bränt mig i ansiktet. Inte gött de heller alltså! Ska jag hålla på såhär kommer jag se ut som en kräfta på fredag. Och det vill vi ju inte!
Gårdagen spenderades med Anna och Robin i Skärhamn. Jag hade tänkt bada men eftersom världens vind kom på besök så sket det sig. Så vi promenerade runt och mötte bl.a. Frida, Fredrik och Alice - de va nice. Har kommit fram till att jag förmodligen inte kommer tappa kontakten sådär jättemycket med my old clasmates - vi bor ju trots allt på Tjörn liksom.
Kvällen avslutades med Desperet Houswifes. Och oj vilket avsnitt sedan! Två timmar dessutom, inte varje dag det, inte. Jag blev hur rädd som helst i slutet, tänk om MJ faktikst hade dött. Uh. Men det fanns trots allt lite gott i David - mot all förmodan. Slutet då, vem gifte sig Mike med egentligen? Jag tror absolut att det var Susan :-) Eller jag hoppas det åtminstonde!
Men nu får jag gå ut och till köket med Moa, vi ska nog käka kycklig. Blog u later. XOXO

Ellös, Orust

Jag, Måns, Rodi och Martin (klasskamrater) tog oss fram med stil. Vi tog oss fram med cabbe. Närmare bestämt Rodis pappas cabriolet. Eftersom jag aldrig åkt cabriolet innan så var det var riktigt coolt men också riktigt kallt. Fast jag tycker nog mer synd om Måns och Martin som endast hade T-shirts på sig (jag hade åtminstonde en jacka), för hela färden till Ellös tog drygt fyrtiofem minuter. Det var typ i en håla av Orust, mer öde än här jag bor. Och det säger inte lite det, haha. Eller okej, det gör det men ja. Det var i varje fall väldigt öde, det är det jag försöker få fram.
Vi skulle få trerätters middag men jag tyckte mest det var äpplejuise med tilltugg. Först så fick vi melonsallad med Prosciutto vilket är Italiensk lufttorkad skinka fylld med fett. Alltså den var faktikst ganska god första tuggan, när jag tog bort fettet. Men så tyckte jag att det blev så jobbigt att sitta och rensa den plus att eftersom det var så mycket så kanske det var gott. Men icke! Uh, trodde seriöst jag skulle behöva spotta ut det. Ingen favorit hos mig, kan jag ju lova.
Till huvudrätt så blev det någon mosat potatis med massa kryddor i en trekant (dom kallade det nått, men jag minns tyvärr inte det), med svampsås och två tunna köttbitar. Köttet och såsen var faktiskt gott - trodde inte det med tanke på att det var svampsås, men den smakade inte svamp så det var lugt. Fast det behövdes ju en hel del salt, men det gick ner. Potatisen dock, ja, den ska vi inte tala om.
Till efterrätt serverades det björnbärspanacotta med någon slags hallonsylt-vätska på. Den var faktiskt god. Men vad annars kan man begära utav en panacotta?
Under kvällens gång blev det en hel del tokigheter med Anna och Fredrik, men inte så mycket dansande för min del. Har en film som jag ska försöka få upp på http://www.facebook.com/, check it out om ni vill ha er ett gott skratt ;-) Hemfärden blev vid tolv och mycket mer finns det inte att säga om kvällen. jag kommer sakna alla, men jag lär inte märka det förän om ett par veckor.

Kvällens stora fråga är: Överlever Susan Myers ikväll? Eller får Dave äntligen sin hämd? Dax att kolla på kanal 5 to find out. XOXO

Avslutning på skolan

Hejhej! Hur är det med er? Själv är det unerbart - första dagen på sommarlovet, kan det bli bättre?
Har precis pratat med min moster om bl.a. bloggar, och hon hade tipsat en kompis om min blogg. Sånt är så kul tycker jag! Som moster sa, tänk om jag en dag tjänar pengar på att blogga :-D Det hade jag inte tackat nej till, kan jag lova er.

Men nu tänkte jag berätta om gårdagen. Och den var faktikst inte så spännande som jag hade tänkt mig, utan precis som det brukar vara: för stora förväntningar.
Det hela började med att jag kom bort till skolan och mötte upp klassen utanför klassrummet. Kändes som en liten lättnad att jag och en klasskompis Matilda inte hade likadan klänning som det var tänk ifrån början (hon bytte, tack eller nått :-)). Så gick vi ner till gympasalen där massa föräldrar väntade. Med betoning på massa. Eller, egentligen så tyckte jag inte att det var så många just då, just när vi gick in, utan det kom sedan. Keep reading.
Så lysnade vi på lite band:
     

           
Ursäkta att bilderna inte är de bästa, men som ni ser så satt det massa folk framför mig. Som inte kunde sitta still.
Men efter dessa uppträdanden så var det så att några från Lions stiftelsen skulle upp och prata. Och man orkar ju inte, who cares liksom? Så stod dom där och tjöta och helt plötsligt så skulle dom dela ut ett pris på en novell som vi har skrivit den senaste terminen. Då säger Frida: Alltså det skulle inte förvåna mig om dom ropar upp mig... Inte för att jag tror det, men... (nått sånt) Oså säger jag: Ja, eller mig. Två sekunder efter säger ordförande i Lions-gruppen: Linnéa Tallvik. Jag reagerar inte ens på att dom säger Linnéa (har vart med om detta förut och då var det en annan Linnéa dom menade), utan det var när en kompis vände sig om och kollade på mig som jag bara kände hur paniken kom typ. Haha, usch säger jag bara! Det var det värsta jag har varit med om. Redovisade ju mitt religionsarbete inför klassen och det var pinsamt så jag kunde dö, fattar ni då hur jag kände ang. detta??! Inte det minsta gött :-( Men jag fick ju ett paket som plåster på såren: Ramona Franssons Lyckohjulet. Kanske inte en av mina favoriter, men det skulle nog kunna bli. Läste typ en sida imorse och det verkar lite kul att läsa då det utspelar sig på Tjörn. Antingen så är det bra att man känner igen sig, eller så kommer jag bara sitta och störa mig på massa saker som antingen inte stämmer eller som kunde beskrivits annorlunda. Kom förövrigt på tredje platsen, Matilda (the one som skulle gaft likadan klänning som mig, tack igen för att du inte hade det, skulle ju sett riktigt wierd ut) och en tjej i pararellklassen kom på första och andra platserna.
Men men, efter detta otroligt pinsamma prisutdelande så blev det till att lyssna på ännu mer musik:
           

           

           

Måste bara säga att ni var lika grymma allihopa! Lyckligtvis några som vågar, haha ;-)
Efter avslutningen på skolan så blev det till att ta sig vidare till Ellös för att äta. To be continued...

Skoltest

Hejhej. Kom precis in efter att ha uthärdat typ en halvtimme i solen. Max. Det var faktiskt varmare än vad jag hade trott, så jag la mig i bikini och försökte få lite färg. Och efter att ha gjort det så bestämde jag mig rätt rejält öt att imorgon blir det cykling! That's a promise!
I förra inlägget skrev jag ju att jag var nervös = ont i magen, men såhär ont i magen har jag nog aldrig haft innan. Känns inte ens som nervositet. Och hungrig är jag inte heller, för förut försökte jag proppa i mig en tallrik K-special med banan till - men misslyckades p.g.a. den var så stor. Mamma påpekade att det kan bero på Falafel'n jag åt igårkväll, den såg sådär lagom fräsh ut.. Vi får helt enkelt se vad det är under kvällens gång.

Men nu tänkte jag lägga upp ett skoltest som jag hittade på http://www.bilddagboken.se/, hope you enjoy it:

MIN HÖGSTADIETID
Uppvärmning:

Vad hette din skola? - Bleket skolan
Vad hette din klass? - 9B1
Hur länge gick du där? - Sens sjun
Roligaste ämnet? - Svenska med Eva eller NO med Klacker.
Tråkigaste ämnet? - Alla NO, Samhällskunskap, gympa, matte, SAAB..
Hur var maten? - Bättre nu på senaste. Både vegitariskt och soppa ju 8-)
Hur många poäng har du? - 200 eller 210 - i höstas då - beror på hur man räknar
Bästa läraren? - Klacker och Eva Envall! Och Annika är rätt cool med.
Sämsta läraren? - Ullis & Bergman.
Kommer du sakna högstadietiden? - Nja, kommer att sakna folket. Och nian typ.


Detta har jag hunnit med under mina 3 år på högstadiet:
[x] Haft kul på en lektion
[x] Haft tråkigt på en lektion
[x] Skolkat
[x] Blivit utskälld av läraren
[ ] Fått betygsvarning
[x] Fått IG
[x] Fått MVG
[ ] Fått kvarsittning
[x] Kommit försent
[x] Varit ovän med någon i din skola
[x] Varit förälskad i någon i din skola
[ ] Skrikit åt en lärare
[x] Hatat en lärare
[x] Tyckt om en lärare
[ ] Varit kär i en lärare
[x] Tyckt att en lärare/vikarie är attraktiv/snygg
[x] Gjort bort dig i skolan
[x] Druckit alkohol
[ ] Varit så full att du spytt
[ ] Använt narkotika
[x] Snusat
[x] Klottrat på allmän plats
[ ] Blivit arresterad
[ ] Sovit i fyllecell
[ ] Rymt hemifrån
[ ] Genomgått en operation
[ ] Varit med om en bilolycka
[ ] Varit nära döden
[/] Någon nära har avlidit
[ ] Förlorat en nära vän
[/] Ljugit för en vän
[x] Gråtit på grund av en vän
[x] Gråtit på grund av olycklig kärlek
[x] Ifrågasatt ditt hjärta
[x] Tvivlat på dig själv
[x] Hatat dig själv
[ ] Försökt begå självmord
[x] Tänkt på att begå självmord
[x] Velat dö
[x] Fått höra att du är snygg
[x] Fått höra att du är ful
[ ] Fått höra att du sjunger bra
[ ] Fått höra att du sjunger dåligt
[x] Fått höra att någon älskar dig
[x] Fått höra att någon hatar dig
[ ] Sett din idol live
[x] Varit på konsert
[ ] Varit backstage på en konsert
[ ] Har fått din idols autograf
[ ] Lyssnat på samma låt en hel natt
[ ] Varit med på TV
[ ] Varit med i tidningen
[ ] Vunnit en tävling
[ ] Uppträtt inför publik
[x] Kysst en av samma kön
[ ] Kysst mer än 5 personer på ett dygn
[ ] Haft trekant
[x] Kramat en snygg kille/tjej
[x] Varit förälskad i någon äldre än du själv
[ ] Varit förälskad i någon yngre än du själv
[ ] Varit kär i någon av samma kön
[ ] Varit kär i en kändis
[ ] Haft sex med en kändis
[x] Lärt känna en ny person
[ ] Sagt upp kontakten med någon
[x] Tappat kontakten med någon
[x] Saknat en gammal vän
[x] Träffat någon på Internet och sedan på riktigt
[x] Varit på en fest där det förekom alkohol
[ ] Haft en fest där det förekom alkohol
[ ] Förstört en fest
[ ] Spytt upp allt du ätit till frukost och ändå gått till skolan
[ ] Haft anorexi
[ ] Velat bli modell
[x] Varit nöjd med dig själv
[ ] Varit otrogen
[ ] Dumpat din partner för någon annan
[/] Ändrat musikstil sen i sjuan
[x] Ändrat klädstil sen i sjuan
[x] Känt dig lycklig
[x] Skrattat med dina vänner
[x] Älskat att leva
[x] Fått nya erfarenheter
[x] Kommer sakna högstadietiden
[ ] Tycker i stort sett högstadietiden varit bra 

Did I mentioned?

Hej hej allesammans! Är det bara jag som är nervös eller? ;-) Slutar ju, för typ femtioelfte gången, skolan ikväll. Egentligen finns det ju ingenting att vara nervös för, jag har gjort detta i 9 år nu liksom. Men så ska vi ju äta middag på Ellös, Orust ikväll och det är väl antagligen det som gör att det pirrar lite extra i magen skulle jag gissa.
Vi samlas på skolan halv-kvart i sex och är på Orust klockan åtta, om jag har fattat saken rätt. Men innan dess så ska jag ha kunnit med en massa saker:
- Måla naglarna (genomskinligt eller ljus,ljusrosa?)
- Fotinpackning + fotbad
- Duscha
- Blogga
- Plocka undan på rummet
- Fixa håret
- Smink
- Försöka hinna sola
- Plåstra om mina sönderbitna fingrar
- Kamerorna (ladda&komma ihåg att ta med dem)
Alltså man orkar ju inte! Men ang. fotinpackning, prövade ni den jag tipsade om igår? Jag prövade den inatt och den har faktikstk gjort underverk på mina annars så äckliga fötter. Borde nog ha gjort de innan för några förårdnader är dock kvar (bakpulvret hjälper mot förhårdnader). Dock hittade jag ingen jätte,jättefet kräm så jag blandade vaselin med en oparfymerad kräm oså häi med sådär lagom med balpulver. Det sista sved något så otroligt på mina fingrar (biter på skinnet brevid nagelarna när jag är nervös/uttråkad/funderar typ), men det var mjukt och skönt för fötterna. Så nu sitter jag här och luktar bulle, typ :-)

Kom även på en grej igårkväll: jag la ju upp länkar, bilder och en kort sammanfattning om vad jag tyckte om de personer vars blogg jag läser. Men hallå, jag glömde ju Amir a.k.a. Gaybloggen!!?
http://gaybloggen.com/

Sveriges mest älskade bög (man får faktikst säga så) - behöver jag egentligen skriva någonting mer? Haha.
Han är kompis med Kissie och de säger väl det mesta. Dock är han tio gånger bättre på att skriva än vad hon är, vilken alltså gör denhär bloggen tio gånger mer värd att läsa. Chek it out!

Men nu skall jag kila ut till mammi och känna om det fort. är kyligt ute, XOXO

Helgsammanfattning

Hallå där! Paus i TV tittandet för min del, how about you? Och på tal om paus, vem har sett den nya Burger King reklamen? Harre, säger jag bara..

Tittade ni på Privileged, eller? Jag tror absolut att det kan bli en av mina favoritserier, lite smådåligt bara att det sänd under sommaren - jag menar hallå, vem hinner kolla på TV då? Jag, uppenbarligen.. Haha. Men vad tyckte ni om det? Någon favorit än så länge? Och är det bara jag som känner igen hon som spelar Megan?

Tänkte även medela att ikväll tar kör jag på ett fotbad, sedan smörjer jag in mina fötter i en fet kräm och badpulver (fråga inte, det ska tydligen vara bra), klär på mig ett par bomullsocker och går och lägger mig.

Och, innan jag glömmer det, skrev ju att http://hennesdanssteg.blogg.se/ var en klass för sig. Och på det posetiva planet, absolut!

Men nu har jag tänkt att berätta om min helg för er: fredagen spenderades med halva Tjörn hemma hos CH (partykungen här i Rönnäng), där jag träffade lite nya människor - tack för kvällen hörrni! Blev ju rätt vilt, men polisen kom inte (som den brukar göra på de flesta festerna vi tjörnbor har/är på - fast det var kanske ett tag sedan sist?).
Lördagen däremot blev mycket lugnare. Började med att jag åkte med mammi och pappi in till Stenungsund för att kika på en uppvisning av Sjöräddningen:
     

Jag köpte öven en efterlängtat Chocklad Frapiono, välbehövda hårband och spännen, nio nya örhängen (har redan nio stycken innan, i samma modell, och funderar på att köpe de nio andra som finns - if that maked any sense) och en utav de görsnygga randiga tröjorna - som finns på H&M och Gina Tricot - som alla har:Åt även på McDonalds och beställde en utav dedär nya salladerna, och jag väntar fort. på andra halvan, haha. Shit, vilken liten säger jag bara. Men den var god, så jag får väl vara glad för det.
Efter Stenungsund bar det av mot Tjörn igen och det blev ett besök hos min moster och hennes underbaring till hund också:
På kvällen var jag, Frida, katrin, jenny och Emelie ute i Rönnäng och gjorde gatorna osäkra! Träffade en del folk under kvällens gång som hjälpte till, men dom om dem :-)
Och idag har jag bara försökt att bli av min solrand som jag fick i Norge (=den borde vara borta nu) men tror icke att jag har lyckats. Var även och köpte K-special och äpplemos med pappa, så nästa vecka ska här ätas flingor och havregrynsgröt kan jag lova! Inte tillsammans, tack och lov. Tänkte även cykla en sväng runt Kuballe varje dag kommande vecka, måste nämligen värma upp mig lite inför de tre veckorna efter Midsommar - jag ska jobba i Skärhamn och har planerat att cykla hem/dit.

Men nu måste jag kila iväg och steka Falafel, XOXO

Vilka bloggar läser då jag?

Tänkte nu ge er en snabb resention om de bloggar jag läser, och varför. Börjar med de två jag faktiskt känner:

http://www.aklicious.blogspot.com/
 
Snygg tjej som skriver trevliga inlägg om livet i allmänt. Då jag är konfimerad med denna tös och har gått på samma skola som henne sen 2:an-3:an har jag ju koll på vilka hon umgås med - tycker nämligen att det är roligare att läsa folks bloggar om man känner dem/vet vilka de umgås med. Egentligen kan jag inte sätta ord på vad som är det speciella med denna bloggen, men nått är det!


http://hennesdanssteg.blogg.se/

Världens tuffaste lilla ppingla! Trevlig som tusan är hon också! Finns egentligen inte mycket att skriva om bloggen.. Den är i en klass för sig och innehåller inget sånthär om ''detta gjorde jag idag'' eller ''såhär såg jag ut idag''. Make a klick and find out yourself.


And the famous ones:

http://www.kissies.se/

Såklart läser jag hennes blogg, tjejen som alla älskar att hata. Har ju nämnt henne tidigare i ett inlägg ang. hennes bantningspiller (hon väger 47-48 kilo och vill gå ner tre kilo till eller vad det nu var) - och då hatade jag henne nog. Men nu på senaste - när jag har läst hennes blogg dagligen - så har jag insett att hon inte är så pjåkig trots allt. Hon har till och med laggt upp ett inlägg där det står att bloggar inte bara borde handla om utseende, att tjejer inte ska ta så utmanande bilder o.s.v. och ett videoinlägg där hon säger att hon inte tycker att tolvåriga tjejer borde läsa hennes blogg - sant, sant, sant.
Resten utav hennes video-inlägg kan dock diskuteras - speciellt det där hon säger att hon absolut ''iinte tenker seiga vart hon har köpt siina skor''.


http://kenzas.se/

En cool  tjej som absolut vågar att bjuda på sig själv! Ni har väl inte missat Turist-Kenza? Haha.
Hon har även ett eget märke som lanseras i höst och modellar titt som tätt, fast det har ni väl koll på?

http://blondinbella.se/

Vem i detta avlånga land har missat Isabella Löwengrip a.k.a. Blondinbella? Letade ju nyss efter en bild på henne och de räcker att du skriver de tre första bokstäverna i något av ovanstående namn och hon kommer upp bland de första alternativen.
Tjejen som har allt, om jag får säga det själv. Hon, liksom Kenza, gick ur skolan i förra veckan och de är Sveriges två största bloggare. Såg nya VeckoRevyn i affären idag, med Blondinbella på, och jag blev sugen på att köpa den. Varför? Jo, tjejen skriver om naturliga saker, är snygg, självsäker och har faktikst blivit som en förebild för mig. Vet inte exakt när hon började blogga, men har jag bara en gnutta utav hennes ''blogg-kunskaper'' när jag slutar gymnasiet så är jag nöjd!

Kanal 5 är det nya svart

Hejhej! Har just suttit ute en stund med en MP3 fullproppad med en massa godingar ;-) Bl.a. Dolly Parton och Magnus Uggla. Dock dog batteriet nu så jag var tvungen att gå in en stund - för solning utan musik är väl som julafton utan tomten?
Ang. min musiksmak: jag och Frida har helt enkelt kommit fram till att det är Tjörn.
Magnus Uggla + Gyllene Tider = sommar, grillning, fest, schteek u name it.

Tänkte undra om någon där ute - mer än jag - har planerat att titta på TV ikväll? Närmare bestämt kanal 5. Gossip Girl slutade ju, som vi alla vet, förra söndagen. Which sucks! Men nu är det såhär att det börjar en ny serie vid namn Privileged klockan sju idag som verkar sjukt bra:

''Den nyexaminerade Yalestudenten Megan Smith flyttar till Manhattan med hopp om att hitta ett bra journalistjobb. Men det blir inte som hon tänkt, i stället tackar hon ja till ett jobb som privatlärare till två snygga, snobbiga och rebelliska tvillingar, vars mormor har som förhoppning att hennes barnbarn ska komma in på ett bra universitet.''

Det var klockan sju det, ja. Sen så har ni en timme på er att läsa min blogg, hämta K-special eller kanske göra en fotinpackning (kan vara bra att ha gjort innan skolan slutar, då man har rätt avslöjande skor). Jag tänker i varje fall skriva upp hur jag ska göra med mina fötter sedan, why don't you do the same?
Så kommer klockan att ticka vidare till nio, då börjar Queen Sized (återigen kanal 5) med snyggingen Nikki Blonsky i huvudrollen - nivet hon som var med i Hairspray.

''Maggie Baker är en överviktig 17-åring som blir mobbad i skolan. På skoj blir hon nominerad till att delta i omröstningen om att bli skolans baldrottning. Maggie bestämmer sig för att satsa allt och faktiskt försöka vinna.''

Har bara sett reklamen ifrån dessa två, men jag tror att jag rekomenderar dom! Haha!

Men nu tänkte jag läsa lite bloggar, skriver mer senare! XOXO

Låttips


Någon som har någon utav dessa? :-)

Avslutningskläder

Alltså ursäkta att jag inte skrivit på ett tag hörrni. Känner att jag har lite abstinens nu, haha! Men jag har faktikst haft fullt upp hela helgen (tell u more 'bout that later, guys), men tyckte att nu bara måste jag hinna med ett litet inlägg såhär på morgonen. Speciellt då jag såg att jag fått en komentar ang. vilka skor jag ska ha imorgon, så tänkte jag att då lägger jag upp hela outfitten. Skall även med pappi och handla, men anyway; här är mina avslutningskläder!
Min dag

Det är som att leka med elden om vi drar upp dethär igen.

      
http://hennesdanssteg.blogg.se/

Tänkte i varje fall berätta en snabbis om min dag - så att ni förstår hur onödigt det verkligen är - innan jag går upp och lägger mig:
Började med att jag satt på bildlektionen och tittade igenom min mapp minst 5 gånger (och jag blev lika besviken för varje gång - serri, hur fult kan man måla?!)- Fick även reda på att jag har G i bild - no shit Sherlock. Sedan var det svenska och jag tror att Eva (läraren) lästa två väldigt bra noveller. var tyvärr alldeles för trött för att orka konsentrera mig till 100. Men påminn mig om att läsa en utav Agust Stinnbergs noveller - när jag är pigg vill säga.
De fattar jag inte heller: hur sjutton kan man bli såhär trött utav att göra ingen`ting? det är för mig obegripligt.
Men sen så åt vi Tikka Masala (mums!), borde göra det någon dag under sommarlovet, och sedan så blev det till att sitta ute i typ två timmar. Synd bara att solen inte var framme mer för då hade jag haft ytterliggare några fräknar till min samling! Och så tillslut så kom det vi alla hade väntat på - bokinlämning. Den enda läraren som verkligen lyckades med detta är Inger, hon tog våra böcker i måndags. Clever done! Först stog vi och köade i ena sidan av skolan (A-längan) sen iväg till andra sidan för att lämna Moas (hon med svart klänning på bilden up above) spanskabok. Sen blev det tillatt köa, köa och åter köa. matteböcker och NO-böcker skulle in. Det var sannerligen ingen hitt! Glad att det är sista dagen på mån. Eller egentligen så är den ju imorgon, vi ska ju bara ha stafett och musiklyssning på mån. Oså middagen förståss! Vad ska folket ha på sig? Själv tänkte jag ju ha klänning. Och det lär inte komma någon bild på den föräns tis. Sorry guys!

Slutade vid ett gjorde vi i varje fall och då drog jag och Moa hem till mig och åt Falaffel. Med paprika denna gången. Det var faktikst också gott ;-) Ska bara försöka tvinga i mamma och pappa vars en så att dom faktikst kan få se att det är gott. Tänkte även att nu i sommar så kan man ju göra de vegitariska crepsen som vi gjorde i skolan och ta med sig till stranden som typ lunch - istället för godis, bullar o.s.v. men natti,natti nu ska jag sova! XOXO


OCH! När jag ändå kommer ihåg det; för alla er icke CS-nördar: ROFLMAO
XOXO

Glöm inte bort att du är världelös

Är det bara jag som tycker skoldagarna nuförtiden är helt världelösa? Okej om man måste gå ett visst antal timmar i skolan, men vi kan väl i jalle fall göra nått som vi faktikst kan använda - eller bara nått annat än att sitta och sola på NO lektionerna, nått annat än att bara böcker över hela skolan och sedan stå och svettas p.g.a. lärarna planerar så otroligt dåligt! Jag tackar ja till sommarlov just nu, and i bettya do the same.

Update from Billstömska

Mamma ringde nyss. Hon är på Billstömska ang. bl.a. om FFG ska läggas ner/flyttas. Jag orkade helt enkelt inte följa med, vilket jag är rätt tacksam för nu då hon åkte dit kvart i sex. Lagom gött att sitta där såhär länge! Fast hon sa att det var kul, och egentligen är det väl det, men jag var ju bara nyfiken på FFG - inte allt annat om åldersomsvården osv. Inte för att jag ska gå på UCT, som sagt, utan bara-för-att. Jag ska ju faktikst gå på Nösnäs. Och imorgon är det bara två dagar kvar i Bleket skolan :-D Känns gött! Men nog om det, mamma sade att dom inte ens pratat om FFG/UCT än - och det var helt enkelt det jag ville förmedla med detta inlägget. XOXO

Protest

Hejhej! Nu har jag pratat med mamma som nyss kom hem ifrån affären. Detta mötet imorgon på Billströmska ska inte bara innehålla FFG-frågan (=alla lärarna där blir arbetslösa, så även dem ska upp och pretestera) utan även om ålderdomsvården på bl.a. Tubberödshus. Detta gjorde mig ännu mer sugen att gå upp! Vilka är på?

Låttips


Regnet det bara öser ner

Hej där ute i regnet! Jag säger bara harregud, regnet bara öser ner ju! Och jag som ska sluta skolan på mån. vill absolut inte att vädret skall vara såhär då! Tittade vädret på www.klart.se/väder-stenungsund.htlm just och såg att på mån. eftermiddag/kväll så ska det bli molnigt och 16-17 grader. Det ska även blåsa 4 m/sekund. Inte så lovlie om man säger så! Men vi får helt enkelt hoppas på att vindarna vänder (he-he) och att solen tittar fram trots allt!

Fick nyss ett sms ang. UCT:s ''nedläggning''. Det konstiga är bara att UCT inte ska lägga ned. Det är ju bara FFG som ska. Eller, egentligen så är det inte ens säkert att FFG ska läggas ner heller. Det bestäms imorgon (tors.). Fast att folk reagerar som de gör är ju egentligen inte så konstigt. För ett tag sedan så var ju ingen mindre än skolminister Jan Björklund (FP) och besökte skolan, gav beröm o.s.v. Så igår (tis.) så gick ST tidningen ut med att Tjörns kommuns politiker kanske ska lägga ner FFG. Till och med dom som redan går där ska behövad flytta. Så visst, jag förstår att folk är upprörda/arg elelr dylik men vi kan ju ändå köra med ärliga kort och sluta säga att UCT ska läggas ner :-)
Mitt sms löd i varje fall: Var med och protestera mot den hotade nedläggningen av UCT, möte på Billströmska imorgon klockan sex. Sprid detta! Kram, Ellen.
Det är coolt och jag funderar faktiskt på att gå dit. Inte för att jag ska gå på UCT utan för att jag aldrig har varit med om en protest och för att jag tycker att Tjörns politiker beter sig som idioter. Vilka är på?

Är även inne på MSN medans jag skriver här och en kompis skrev just till mig att han kanske inte är kär i sin flickvän längre. Och jag säger bara en sak: ska man göra slut, så får man bannemig göra slut också. Ingen himla paus! Nu har detta med ''pauser'' aldrig hänt mig själv, utan bara folk i min omgivning, men man ser hur sårade folk blir när dom får det beskedet! Seriöst, man kan ju undra vad folk tänker med ibland... Just i dessa fallen jag tänker på så är det killarna som vill ha pauser medans tjejerna är hur kära som helst, men tror säkert att det skulle kunna vara tvärt om. Eller jag vet att det skulle kunna vara tvärt om. Men, ni som tar dessa pauser, hur tänker ni? Tell me please! Blog u later, XOXO


Fredrik Reinfeldt

Men hej igen! Jag var inne och tittade runt lite på http://www.blogg.se/ och såg länken till Kenzas bilder (http://www.cafe.se/?id=678389) - igen. Men sist jag var där inne och kollade så såg jag även att en del andra kända personer hade blivit fotade, och bilderna är underbara! Så jag tänkte om jag kunde hitta några andra snyggingar än Kenza nudå, wich i did: ni ska bara spana in bilderna på Håkan Hellstöm som finns där inne! Shit säger jag bara.
Dock hittade jag några andra bilder på en viss Fredrik... Inte så snygga, kan jag lova!


Fast man får ju ett gott skratt utav dem ;-)


Även om jag gillar hela redigeringen och ljuset med denna bilden, så känns modellen fort. lite b...


Shutter Shades

Hej alla ni Shutter Shades-fan! Var just inne på http://saltopeppar.se/index.php och såg att dem har fått in nya Shutter shades:
     

Har endast sett dessa i vitt innan, men då den culörern inte passar alla (som mig till exempel) så har ni här två par andra! Kan dock inte bestämma mig om jag tycker dessa är snygga eller inte... XOXO

Tack för svaret!

  • ''man måste gå ett visst antal timmar i skolan, det är därför ni slutar på en måndag. och att häggvall slutar på fredag kan vara för att ni har haft en lovdag mer eller liknande. hahah jag är bara bäst.''

    Detta är ang. förra inlägget, för er som inte hänger med ;-)

Det märks att sommarlovet är på G

Idag tänkte jag börja med ett låttips: Almost Lover med sångaren(/bandet) A Fine Frenzy. Är inte så insatt i dem som sjunger men just denna låten är grym! Vet dock inte om de finns på Spotify men på http://www.youtube.com/ är det säkert. Jag har nämligen inte Spotify - håller med gaybloggen.com (Amir) - vad är meningen? Jag kan ju ändå inte lyssna på't på min iPod, då kan jag ju likaväl lyssna på radio. Och ang. min iPod - när den ändå är uppe som samtalsämne liksom - mamma har hittat försäkringen så mammi/pappi lämnar nog in den på tors. Känns gött!

Dagen till ära så hade jag sovmorgon tills halvtio, vilket betyder att jag kunde sova en timme längre. Och det var mig en välbehövd timme kan jag lugn säga! Men så när jag väl hade vaknat, klätt på mig och var påväg till skolan så är det ju bra väder ute också! Hur härligt är inte det liksom? Och jag och Frida som skulle sitta i cafféet - därav sovmorgonen - satt ute hela dagen. = jag har nya fräknar på min näsa! Åh, så somrig jag känner mig! Kunde dock behövt lite brunare ben, men man får väl vara nöjd med vad man får I guess. Slutade klockan ett gjorde vi också - kunde knappt bli bättre!
Eller jo, det är Desperet Houswifes ikväll! Någon som vet om det är sista avsnittet för sesången? Var ju nämligen det med Gossip Girl i sön. Men OJ vilket sista avsnitt sen. Lika bra som alltid, eller vad säger ni?

Och hörrni, alla nionde klassare, är det bara jag som är spänd tills på mån. eller? Och ang. det, är det någon som egentligen vet varför vi slutar på mån. och inte på fre.? Rebecca att det var för att vi ungdomar inte skulle festa/dricka på kvällen (men det är faktikst sommarlov och då är ju varje dag som fredag - så vad rör det oss liksom?) medans Ida sa att det var för att vi måste gå ett visst antal timmar i skolan. Egentligen borde Ida ha rätt, tycker man ju då, men minns jag saken rätt så slutar väl Häggvall på fre. (vilket resulterar i att Rebecca har rätt?)? Eller är jag helt ute och cyklar nu?

Men nu ska jag i varje fall göra ett besök på ovanvåningen innan jag drar ut på min efterlängtade promenix. XOXO


Vädret...?

Hej hej på er! Skall börja med att berätta att jag slutar skolan på mån. Vilken betyder att det är bara i fem dagar till som jag behöver gå till skolan! Inget har någ kännts så gött sen jag slutade på Rönnängs skolan typ. När slutar ni skolan?

Tänkte även fråga er vart det fina vädret har tagit vägen - någon som sett det? Idag har det till och med regnat här på Tjörn. Det var lika förfärligt som det låter, kan jag lova er! Halva juni (som ju faktikst är sommarmånad) har gått, och vädret är totaly borta! Inte det minsta gött! Usch.
Fast nu ser jag att solen kikar fram lite så jag ska sätta på mig skorna och pilla mig ut i friska luften. XOXO

Sony Ericsson XperiaShe want's it!

Sammanfattning utav veckan

Hejhej allensammen och ursäkta att jag inte skrev igår. Vaknade änna vid åtta, åkte och hämtade pappi, fick en görsnygg rosa Washington DC tröja, åkte hem utan Mcdonalds, tittade på Desperet Houswifes-avsnitten ifrån i tis., gick ner till Nina, Moa kom dit oså gick vi tre till Kårevik och snackade om allt&alla, gick hem, åt, gjorde mig iordning, var påväg att möta Moa men stack till Johan istället då en kväll med dom kändes så lockande. Alltså jag träffade Moa på kvällen ändå, så jag är inte jätteelak trots allt ;-) Haha! Vill även passa på att tacka för gårdagen det ver sjukt mys allihopa! Gör vi det igen nästa helg?
Men vad gjorde ni andra igår? Ni som inte var hos Johan, Lisa eller Samuel då vill säga.

Jag går rakt på sak och berättar lite om hur det var i Stockholm:
           
Fast med såhär snygga resekompisar så kan det väl inte bli annat än bra, eller hur?

Och bra var just det de blev också! Kunde dock sovit lite mer än åtta timmar, men annars är jag nöjd! Eller, egentligen kunde vi förståss ha missat Vasamuséet också - men who cares?
Tisdagen har jag ju redan berättat om - Cosmonova och italiensk mat - så jag kör på med ons. bara:
Vi var vakna till tre innan vi väl somnade, jag och Frida, och då hade vi satt klockan på kvart i åtta för vi skulle äta frukost (på vandrarhemmet,ja). Så vi gick och tog en snabbdusch, klädde på oss o.s.v. och var nere i entrén, där vi bestämt mötas, klockan halv nio. Men icke! Såklart så hade några andra som skulle äta frukost klockan sju egentligen, såklart så hade dom kommit halv nio. Så vi fick vandra upp igen och satt där till kvart i - sen orkade jag inte mer. Frukosten i sig var väl okej, speciellt efter Cream Chocolatte.
Sedan blev det att på nått sätt (eller jag visste ju hur - Plattan och sedan buss 47 - men det låter mer mystiskt att skriva så) ta sig till Vasamuséet. Jag trodde vi var jättesena då i kom fem i elva och vi bestämt möte kvart i. Men då visade det sig att Jean-Mauris - en av lärarna som vra med - inte ens hade kommit, så jag skyndade i onödan, nästan.
Efter det otroligt tråkiga Vasamuséet (efter tredje gången blir det gärna så) och den otroligt tråkiga guiden (efter andra gången blir det gärna så) så drog jag, Anna, Lisa, Anton, Jesper, Fredrik och Frida in till Plattan och käkade nachos på ett jättemysigt cafe där!
     
Lisa                          Anton

Mätta och belåtna gick vi och köpte Shutter Shades - så nu har jag två par - tittade på Save sex-kläderna på H&M och sedan åkte vi iväg till Musikmuséet. Det var nice. Och då menar jag nice! Guiden som vi hade gjorde det så himla intresant, dock blev jag riktigt sur då och vägrade sjunga. Riktigt onice, vill jag lova!
Och när väl Musikmuséet var slut så var vi alla lika sugna på Gröna Lund! Men Dunkis ville äta Thai först och jag och Frida hade tänkt att kika lite i affärer. Tyvärr så märkte jag, påväg till Thaien, att jag var blöt på byxorna - men jag tänkte inte mer på det, utan att det kanske droppade ifrån taken eller nått, då det hade regnat dagen innan. Men väl inne på Thaien så tittade jag i väskan och insåg då att min vattenflaska med en halv liter vatten i hade läkt och var helt tömdt på vattnet som numera låg i min iPod och kamrea. Kameran klarade sig - tack och lov, D40 är inte det billigaste - men värre gick det för iPoden. Den är helt kaputt trots Patriks upplivningsförsök... Så nu blir det till att spara pengar, för jag bara måste ha musik. Just nu använder jag min mp3, som inte är så pjåkig - men jag kan knappats titta på film eller gå in på internett liksom.
Men i varje fall, Grönan var lika underbart som alltid och med två nya attraktioner var det något alldeles extra! Dock vågade jag inte åka Insane, men det är en annan femma! Någonting jag som vågade åka var Fritt Fall Tilt. På vägen upp hatade jag Rasmus, det är ett som är säkert, men påvägen ner älskade jag honom. Typ. Attraktionen var i varje fall underbar, även om man inte kan tro det. Och även fast Fritt Fall inte är en av mina favoriter så har jag lärt mig gilla den. I jalla fall på Grönan.


Gondolen tiltas framåt och man faller fritt mot marken - från 80 meters höjd!

Efter denna underbara åktur kände jag änna att det var bäst för mig att åka hem, haha. Satt nämligen och skakade utav kicken säkert fem minuer efteråt. Så jag, Frida och Jesper drog till Gamla Stan för att leta energidrycker och kanske käka Ben&Jerry's kulglass - men vi gjorde inget utav det. Så jag drog och käkade Falafel på en Kebab med min syster M istället. Och shit, vilka trevliga ägare må jag säga! Eller i varje fall den ene utav dem.
Kvällen slutade med att jag och Frida höll oss upp m.h.a. energidrycker, igen, och somnade inte föräns tre den natten heller. Vaknade vid sex och kunde absolut inte somna om. Ovärt! Var riktigt härligt att komma hem, kan jag ju lova, men att sitta på ett tåg i tre timmar utan musik är ju inte att rekomendera! Uh. Inte heller att åka i Annas lilla bil utan Ac är att rekomendera. Men vi schteekte med öppna fönsterrutor och Lisas musiktävlingar - ''kul''! Så natten mellan tors. och fre. sov jag tio timmar - det är inte varje dag vill jag lova!

Fre. kvällen spenderades på studentkalas. Och vilket studentkalas sen! Tänkte även lagt upp en bild på min klänning som jag hade där, men hittar den inte på internett någon stans, så ni får vänta tills nästa mån. med att se den, så jag ska ha den på min egen aslutningsfest. Efter den avslutningen, som är i skolan, så drar vi vidare till Ellös för 'en sista kväll med gängen' som de så käckt kallas! Vilka ska dit, undrar jag då? Och vad ska ni ha på er? Vill ju knappats ha samma som någon annan ;-) Denna klänning införskaffades då i mån. och då även en väska! En ny favorit hos mig vill jag lova. Åh, den är galet snygg! Ni skall få se en bild någon dag, men den dagen är inte idag. För nu ska jag skära grönsaker istället, blog u later. XOXO

Provrörsbiffar någon?

Aaaah tjenna! Sitter just nu på mattelektion och borde verkligen,verkligen skriva mitt NO-arbete om provrörsbiffar. Men har först och främst en fråga; någon som skulle kunna tänka sig att äta provrörsbiffar? Måste nämligen köra ett sånt där enkänt och tänkte fråga alla jag har chansen att träffa.

Har under Stockholms-resan bara ätit snabbmat och resturang mat och tycker det skall bli riktigt gött att få äta hemmagjord mat i eftermiddag. Fast å andra sidan så ska jag ju på student i eftermiddag - till mitt kusinbarn - och där blir det väl smörgåstårta eller något annat mumsigt. Och imorgon då så lär det väl bli McDonalds för att vi skall hämta pappa som kommer hem. Och kör man förbi donkan så kör man förbi donkan, liksom..
Men mer om klassresan imorgon, vill jag lova! Lär inte hinna blogga idag så ni får helt enkelt hålla er, eller titta på Rasmus bilder på www.facebook.com ;-) För att det är så himla lovliiiiiiiie, XOXO


Knurrig, knurrig

Goten morgen! Sitter fort och diggar till Magnus Uggla men skall nog åka till Vasamuséet nu - 'kul'. Bloggar mer sedan för nu är det brottom vill jag lova! XOXO


Staden som aldrig sover, typ

God kväll! Sitter här på vandrarhemmet och är sådär lagom trött! Diggar med till Magnus Ugglas version av Häng med på party gör jag också. Riktigt gött :-) Borde egentligen gå över till rummet brevid och Fredik, Frida, Lisa, Anna, Jesper och Anton - eller varför inte sova - men käde att jag var sugen på att skriva lite.
Förut var vi ju, som sagt, på Cosmonova - och jag körde på jeans, för er information, haha. Sedan gick jag och träffade min syster M och de var riktigt nice, har saknat henne må jag säga. Hon pluggar här i Stockholm serrni! Vi åt pasta och oxfile på en italiensk resturang och käkade Ben&Jerry's kulglass till efterrätt! Tre kulor kostade dock 45 :- men det är ändå värt det! Måste bara visa dom andra detta fynd imorgon!
Då ska vi även till Vasa- och Musikmuséet, och jag, with a few others, ska till Grönan. Det är ju bara ett måste - vilket väder det än är. Blå tåget och Lustiga huset i mitt hjärta. Och den där virvelvinden med!

Nu kom Frida tillbaka ifrån Seven eleven och berättade om några riktigt 'trevliga' italienare, so got to go ;-) XOXO


Äntligen framme!

Hejhej, har precis duschat medans Frida (som jag för övrigt delar rum med) har laddat ner Spotify. Sitter nu och diggar med till Dance with Somebody med Mando Diao och lyssnar till storstadsljuden; en brandbil åkte nyss förbi och massvis med bilar kör fram och tillbaka här. Gött att sova här ikväll - not.
Det regnade som bara den påväg upp hit, ich det har även regnat här uppe - så jag gick in och köpte paraply, då jag glömde pappis at home. Too bad!
Nu kom Frida tillbaka, som även hon har duschat, och snart ska vi gå ner till Cosmonova och titta på någon Deep sea film - nivet den där bion med görstor skärm så de ska kännas som 3D, tror jag.

Nu tänker jag i varje fall slänga ner min neccisär i väskan, gå på toa och kanske titta in hos Fredrik en sväng innan det är dax att vandra. Och jag tänker absolut leva i mjukisbyxor idag, det är ett som är säkert! Blog u tonight, XOXO


Huvudstaden

Men tja! Jag drar till Stockholm imorgon på klassresa och håller just nu på med att ladda in musik på iPoden. Viktigt,viktigt! Skall försöka (om jag hinner,och finner internett) blogga men lovar inget :-) Spana in vandrarhemmet (med kabeltv&förmodligen internett) på www.fridhemsplan.se! XOXO


RSS 2.0