Det våras för grillen


Detta är blogg.se's första sida just nu.
Vet ni vad jag just åt?
Grillat.

Nösnäs gymnasiet

Hej, nu är jag på Nösnäs gymnastiet med Jenny, det är sådär lagom kul, hejdå.

Valborgsmässoafton

God morgon alla! Hur är det med er idag, på Valborgsmässoafton? Men mig är det i varje fall kanoners ;-) Tänkte snart ställa mig och göra rågflingsgröt - mmmmmm! (Fast så menar jag inte mmmmmm ;PppPPppP)

Planerna för kvällen är fixade så om ett par timmar (läs jättemånga) så ska jag börja göra mig iordning. Men innan dess ska jag till stora staden Stenungsund och fixa en skolgrej ( på min lediga dag :-o) och införskaffa en kavaj. Förhoppningsvis at least.

Men nu kallar frukosten! Blog u later, XOXO

Nationella-prov-dag #1

Hej igen! Tisdag idag. Helst av allt vill jag gå på body pump - men har man tid med det? Icke då! Istället blir det samhällskunskap för hela pengen. Tråkigt nog.

Imorgon är det onsdag och då blir det en mycket hemskt dag. Närmare bestämt en Engelska-nationella-prov-dag. Hur hemskt låter inte det egentligen? Visserligen ska jag nog äta kina-buffe efteråt - så det jämnar ju ut dagen lite - men still.

Nu har jag inget mer att säga er, mina kära läsare. Eller jo, MISSA INTE DESPERATE HOUSEWIVES IKVÄLL!!!!

Måndag

Hej på er! Idag har jag egentligen ingenting speciellt att berätta. Men jag tänkte att det vore bra att skriva ändå - mest för att fylla ut lite. Egentligen hade jag tänkt ge er ett litet inlägg imorse, men det hann jag inte. Havregrynsgröt och Aktivia gick före. Såklart.

Men nu när jag gör ett litet inlägg så kan jag väl lika väl försöka skriva någonting intressant i det. Och med intressant menar jag min dag.
För tillfället sitter jag och spelar Petville och försöker få någon ordning på min nyaste Spotifylista. Den jag la upp igår, nivet. När jag är klar med det så tänkte jag gå upp på mitt rum och lära mig en massa om EU. Typ vad deras mål är, hur EU ''skapades'' samt vad de olika instutionerna gör. HOW FUN! Någonting som däremot är kul, är massmedia. Och när jag tänker på massmedia så tänker jag på dagens samhällskunskapslektion - då vi började läsa om massmedia. Detta betyder alltså att jag har haft en samhällslektion idag. Plus geografi, svenska, engelska och klassföreståndartid. Eller mentorstimme, som det hette på den gamla goda tiden. Och då menar jag förstås Bleket-tiden.
På tal om Bleket så pratede jag och Moa med en kär gammal klasskompis (läs Patrik eller Patte) idag om ''återträff''. Vet inte om dom var lika pepp som jag, men let's hope so, för det hade vart grymt kul!
Detta är i varje fall min dag. Intressantare än såhär blir det inte. XOXO


Jag har gjort en ny spellista. En om kärlek.


Klicka på bilden.

Ana Gina

Jag läser FalskSanning. Dock mindre och mindre theese days, men jag klickar mig ändå in där en-två gånger/dag. 
I lördags blev jag lyckligare än någonsin när jag klicka mig in där. För då hittade jag nämligen denhär bloggen, som blev hissad av FS. And I totaly get that! Kika på videosarna 'nd feel with me!


Heaven's on fire

Eller åtminstonde nästan för Rönnäng is on fire!

Myshelg

Hej på er! Nu såhär på söndags kvällen sitter jag här, lyssnar på musik och skriver lite geografi. Visst finns det bättre sätt att spendera veckans sista dag på - men what you got to do is what you got to do.

Annars idag har jag gymmat. Vårens sista söndags-body pump. Det är ju nästan sorgligt. Speciellt med tanke på att jag kommer få stressa sönder lilla mig om jag ska kunna hinna gå på pumpen på tisdagar. Man orkar ju inte alltså!

Denna helgen har jag spenderat framför filmer. I lördags blev det hos Oliver med Jenny, Rickard, Arvid m.fl. och igår blev det at my place. Dock var fredagens film ingenting för mig. Disturbia = en thriller = jag dog nästan. Åtminstonde när jag och Jenny skulle gå, i mörkret, till busshållplatsen. Det var inte min kopp of tea, som en kär vän skulle sagt.

Men aya, nu skall jag skriva geografi. Dock återkommer jag snart med lite nytt! XOXO

Min dag

Hej igen! Nu är jag tillbaka. Har bl.a. hunnit med att äta, skriva ut två recept samt ladda hem Voddler.
Men nu tänkte jag berätta om min dag. Eller vad jag hunnit med hitentills - d.v.s. skolan.
Först och främs hade vi samhällskunskap. Ingen vanlig lektion, utan en perfekt första-lektionen-på-fredag lektion med ett frågequiz om vecka 15. Dock failade jag rätt hårt, och fick bara tre ynka poäng. Väldigt pinigt, skulle man kunna säga! Dock hade jag hört talas om Sadam Husains ''älskarinna''/kidnappade dama - vilket min lärare inte hade - så lite cred till mig ändå.
Efter det så var det matte. Och matte alltså... Inte riktigt min grej, kan jag ju lova! Är lite nervis inför nationella proven 12 och 21 maj, måste jag erkänna. Men det skall nog gå bra...eller det måste gå bra.
Sedan blev det lunch och geografi. Inget av det är något att hänga i granen så jag tycker vi hoppas över det och går direkt på vad jag gjorde efter skolan istället.
Jag simmade. 1000 meter. Efter många om och men, men ändå! Jag är stolt över mig själv :-D Detta är en aktivitet jag tänker syselsätta mig med varje fredag fram tills skolan slutar. Dock inte tre utav de sju som är kvar, men ändå. Två av dessa är vi ju lediga och den tredje (närmare bestämt den sjunde maj) skall jag klippa och färga håret direkt efter skolan på fredag.
Aya, jag har två grejer som jag bara måste dra upp med simmandet. Eller, egentligen hör det inte simmandet till, men det hände under tiden jag befann mig i Sundahallen så: Det var en mamma och en dotter där. Mamman var väl mellan sisådär 35-40 och gick runt i bikini. Helt okej, om ni frågar mig. Det är ju knappats ett ''klädesplagg'' som har åldersgräns. Någonting som dock har åldersgräns, någonting som mammam gjorde då, är att hålla för magen. Alltså seriöst? Kommer man inte över det vid en viss ålder? Jag hoppas det, annars är det ju pinsamt!
Så till hennes dotter då. Hon var fem år och skulle börja skolan till hösten. Dock var hon ttillräckligt ansvarsfull, tyckte mamman, för när de stod och bytte om hände det inte mycket med dottern. Hon stod mest och kollade på mig och höll på med, vad hon kallade, sin mobil. Tillslut blev mamman lite irriterad och sa att ''när du nu börjar skolan till hösten måste du ju klara detta själv, då är det ju ingen som tar hand om din nyckel, säger åt dig vad du skall göra o.s.v.''. Dottern är tyst innan hon utbrister ''Men mamma! När man börjar skolan måste man verkligen, veeeeeerkligen, veeeeeeeeeeerkligen gör ALLT i hela världen sjäklv då?''. Haha, världens sötaste typ! Vet inte ens om mamman svarade på frågan, men tror inte det. Dock lär väl dottern märka att så är då verkligen inte skolan. Eller i varje fall inte förskolan.

Annars i veckan har jag tittat på Desperate Housewives och Cogartown, köpt ett par jeans från Cubus, varit på core, promenerat, hittat en söt kärleksmening samt pluggat engelska och tyska. XOXO


Askungen


Denna satt jag och visslade på förut på mattelektionen. Bara jag som får värsta julkännslan?

Talk to you soon

Hey peps! Nu var det ett tag sedan jag gav er ett riktigt blogginlägg ;-) To bad. Jag har till och med pått klagomål om det. Haha. Men idag har jag en massa att berätta för er - så snart får ni ett långt, långt inlägg om min ''väldigt intresanta'' dag.
Först tänkte jag bara leta upp några användaruppgifter till en recept sida. Talk to you soon, XOXO

Desperate Housewives

Hej, alla barn nu blir det barnprogram! Eller nästan i varje fall ;-) För om typ fem och en halv timme börjar Desperate Housewives! Hur kan man inte annat än älska det???

Today, today, today

Dagen till ära har jag tänkt promenera, räkna matte och gymma med Frida & co. Sedan tar jag mig nog en dusch samt ett fotbad innan jag pumsar sött inför en ny skolvecka. Vad har ni för planer? XOXO

This is Nösnäs


Nära och kära

Hej igen! Long time no seen! Hur har ni spenderat helgen? Jag själv spenderade den med gamla, goa och nya vänner i fredags på Bleket och hos Maria och igår hos Moa och Maria. Ifrån igår har jag inga kort, men ifrån i fredags. Dock togs de flesta utav Nina, men jag lägger upp dem hos mig anyway. Dock orkar jag inga balkort här (ja, jag lovade - men dom som vill se de bilderna har Facebook, där dom kommer upp under dagen), så ni får bara några foton på mina nära och kära:


Nina

Robin, Jonathan, Axel, random dude

Melinda, Emelie

Emelie, Melinda

Melinda

Winter wounderland

Jag satt och kollade igenom dessa, för att tömma mitt minneskort inför ikväll (med foton som jag tog den 17 januari) och hittade dessa. Jag trodde att jag skulle få världens vinterkännsla. Fick jag det? Inte då! Får ni det?

Sunglases


Sådana här har jag handlat idag! 79 pix på Cubus, vilket kap va?

10 000

Hej på er! Det var ett tag sedan ;-) Jag har ju varit rätt upptagen med skolan, gymmet, läxor och promenader de senaste dagarna. Promenader, tänker ni? Det var nytt! Och ja, det är nytt med mig. Jag har en deal med mig själv, och det är att gå 10 000 steg om dagen. Detta började jag dock med i måndags, och tyvärr så har jag failat varje dag - men today is the day, det känner jag på mig! Jag har redan gått 8404 steg (tack vare Jenny tog med mig på en promenix till torget förut) och kommer snart gå ytterliggare 2000-3000 steg då jag inom en snar framtid skall hem till min syster och hennes boy på grillat.
EDIT: Jag gick mer än 15 000 steg idag. Yey!

Annars har jag inga större planer för framtiden. Eller imorgon skall jag till min älskade Bleket skola och kolla på då småpluttarna (94orna) har balen. Egentligen går jag dit för att träffa lärarna, men lite kul ska det allt bli att se de upklädda små livet (94orna).
BILDER KOMMER!!!!

Men nu är det nog dax gör mig att lämna datastolen och bege mig uppår för ett klädombyte och lite uppfrächning. XOXO

Jag borde lära mig att säga nej

Tänk om jag ångrar mig, och sedan ångrar mig igen.

Söta Medelanden Små

Idag tog jag bort över 1100 sms. Jag ångrar det redan.

Jag vill ha!!!
Är det bara jag som är helt förälskad i dessa Baseballsjackor a la amerikanska filmer från
Nelly's? By the way så var det en sådan här jag menade imorse Jenny! They are soooo good looking!
Visserligen är ju dessa enna skönheter också :-D
Och nej, jag bryr mig inte om att det är killjackor - det är ju det som är snyggt.


Visserligen är denna jackan ifrån Kenzas Jofama inte helt fel heller.

Nyfödd baby var ett föl

''Socialtjänsten i Umeå ryckte ut mitt i natten till en gård där det enligt uppgift fötts en baby som inga myndigheter kände till.
Personalen vid akutmottagningen vid Umeå sjukhus misstänkte att en oregistrerad förlossning ägt rum i byn Ansmark utanför Umeå sedan en man uppsökt mottagningen på natten och varit i akut behov av en nappflaska. Han uppgav att flaskan behövdes till en nyfödd baby.

Visst hade det fötts en liten flicka - ett stoföl. Falsklarmet berodde på en nappflaska.

Problemet uppstod när ett ungt och förvirrat sto vägrade att låta sitt nyfödda föl dia.

-Föl föds utan immunförsvar. Det är helt beroende av att få den första råmjölken för sin överlevnad, säger hästens ägare Linda West.

Det gällde att snabbt få tag på en nappflaska, mjölka stoet och flaskmata fölet. Men alla affärer och apotek var stängda och lösningen blev sjukhusets akutmottagning.''

Hahaha! Hur sött är inte dethär?


I want candy

Hej på er! Vad har ni för er i solen? Förut, när jag åkte hem ifrån Kållekärr med mammsen och hennes jobbarkompis, så var det hela 16 grader ute. S e x t o n grader! Alltså hur gött är inte det egentligen?

Just för tillfället så gör jag ingenting. Åt en klubba nyssens, men den var inte den godaste jag ätit - so I threw it away. Istället tänkte jag snart hugga in på mig godispåse som jag fick idag, tack vare mitt resultat på senaste svenskaprovet. Yey me! Blog u later, XOXO


Nya tidtabeller från Västtrafik

Minns ni i vintras då Västtrafik ändrade tiderna för bussarna här på Tjörn? Minns ni hur fruktansvärt arg jag var då? Och minns ni att jag var med i tidningen för jag ville att alla skulle inse hur arg jag var? Detta minns jag.
Men nu skall dem ändra igen. Ändra rätt, hoppas jag:

''Lokala förändringar på Tjörn
På Tjörn kommer följande förändringar i den nya tabellen:
• Tjörn express förlängs till Bäckevik på alla turer
• Linje 355 får en ny senare morgontur till Myggenäs
• Linje 358 får en ny tur på eftermiddagarna till Askeröarna
• Det blir en gemensam tabell för samtliga linjer till och från Klädesholmen
• Färjelinje 361 Rönnäng-Åstol har nya tider anpassade utifrån resenärers önskemål''

Detta betyder alltså att på fredagar då jag slutar 12:45 och har gått en hel vecka i skolan och förmodligen har hela väskan fylld med alla möjliga tunga läxböcker behöver jag inte gå en halvtimme innan jag kommer hem, utan bara fem minuter. Tack och lov!
Det betyder också att när jag börjar klockan tio, så behöver jag inte längre ta en buss som går 08:28. Jag kan ta en buss som går så sent som 09:00. Dock åker jag inte längre med Skärhamnarna - vilket är lite tråkigt, då dem är SÅ mycket roligare att åka buss med än typ Rönnängarna (no offense, men the ugly truth is still the truth), men jag kan ju sova länge så whatta heck.

Så nu har jag, för tredje gången under min Nösnäs tid, beställt en ny tidtabell. Dock tog det ett tag innan jag hittade länken dit, so here you go.

Oh, wie liebe ich mein Fahrrad

Guten Morgen meine Freundein! Vad gör ni? Själv kom jag nyss hem ifrån en cykeltur runt Kuballe. Och shit, va härligt det är ute! Håller detta i sig hela april så är ingen gladare än jag :-D Visserligen får det ju mer än gärna hålla i sig ända tills mitten av september - men då med en mycket högre temperatur.

Som ni kanske förstår med min tidiga uppgång och all energi jag hade för att cykla runt Kuballe (samt handla glass, jordbuggar, apelsin och citron på endast 55 min) så var jag inte ute igårkväll. Jag tyckte väl att det lät lite för bra (och väldigt olikt Tjörn) med två fester på en och samma helg. Istället satt jag hemma och kollade film. Och OJ vad jag kollade film. Suburban girl och Djävelen bär Prada. Den första var dock inte alltför bra och den sista har jag sett förr - både en och två gånger - men det går alltid ner.

Men, men. Nog talat om gårdagen. Let's make plans for today!
Saker som skall göras idag:
Mitt oreanga nagellack skall försvinna och ersättas utav ett rött (för att matcha morgondagens outfit).
Body pump 17:30-18:30
Räkna matte. Tyvärr.
Duscha.
Laga efterrätt (varma jordgubbar med glass).

Livet är en fest

Justja! Igår, så var jag in tha big partyseahouse of Rönnäng. Jag gick dit med Jenny och väl där träffade jag gamla kompisar, vanliga kompisar och nya kompisar. Det var en kul kväll, dock utan bilder från min sida.
Så idag tar jag med mig kameran - that's for sure!

Lördag

Hey peps! Jag känner att uppdateringarna kommer glesare och glesare nu, trots att det är lov - men who gives a shit? Det är ju fint väder = min ursäkt.

Idag började min dag på cykel. Detta betyder att jag, förhoppningsvis, har införskaffat några nya fräknar. At least I hope so. Mitt nya motto är nämligen hellre blek än hudcanser - som en kär vän har inspererat mig med. Låt oss bara se hur länge det håller...
Efter cykelturen blev det foodey at home med mamma och pappa. Snabbmackisar och udevallare. My favorite! And since then har jag kollat tv. Dock inte topp program utan typ Disaster Date, Sveriges fulaste hem (fråga inte varför) och dylik. Därför kände jag att det var dags att rycka upp mig och spela lite Farmville (som jag fortfarande spelar då och då, trots att det har klassats som ute) och Petville samt ge er en update om mitt liv. Oh, how interesting!

Dock får detta räcka för idag. Nu skall mitt oreanga nagellack torka innan kvällens partyoutfit åker på och jag drar mig neråt i Rönnäng. XOXO

Silviakaka

Kakan:
2 stora ägg eller tre små ägg
2 dl socker
1 dl kallt kolsyrat vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
Kräm:
150 gr smör eller margarin
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 äggula
Gardering:
kokos (och det i mängder!!!)

1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker till kakan tills det är vitt och poröts. Häll i vattnet.
3. Blanda ned mjöl, bakpulver och smöret i smeten. Häll alltsammans i en smörat och kokosad (alltså istället för ströbröd) form med löstagbara kanter. Grädda i 175° längst ned i ca 30 min.
4. Tag ut kakan och ''nacka'' den sedan. D.v.s. gör små ''hål'' i den med en gaffel eller dylik.
5. Krämen: Smält smör. Rör sedan ned socker, vaniljsocker och äggula. Låt kokas under vispning på svag värme tills allt är smält. Bred smeten över kakan och häll till sist över mängder med kokosflingor.På punkt 3 och 4 har Moa tipsat mig hur man gör denna kaka ännu bättre.

Fredag

God kväll! Vad gör ni? Jag funderar på att baka lite, innan jag drar mig utåt. Typ en såndär smarrig Silviakaka a la Axel och Moa. Och om jag nu ska vänta på Jenny som inte ens har duschat än, så tror jag nog att jag hinner :-D

Övrigt idag har jag varit ute. Med min iPod, mobilen och kameran - that's how I survive. Men jag stötte även på andra små liv, nämligen:


Visserligen är den sista en gammal bild - men you see vart jag vill komma.

Nu baka, platta håret, välja kläder för tonight. XOXO

Små lätta moln


Små lätta moln
ser jag på din himmel,
din himmel som är blå.
Här är du nu min sommar med
små lätta moln.
Min kärlek har du sommar,
din himmel så blå.

Små gröna blad
ser jag på din hud
din hud i blomsterskrud.

What about daddy cool?

Klockan ett åker jag och mamma till Skärhamn för att ge mig bananlack. Sedan åker vi till stora staden och hämtar hem min efterlängtade pappa. Detta betyder att jag inte kommer blogga någonting mer idag - för jag ska bara, bara vara med min pappa!

Denna lyssnar jag på nu!


Värmeskydd


Okej, denna bilden är jättefult redigerad eller omgjord eller vad man nu skall kalla det. Men jag orkade inte bättre. För det är inte bildens snygghet som räknas (den är ju trots allt tagen med mobilen så vi förstår väl alla vad vi kan förvänta oss) utan flaskan med värmeskydd som är i färg som räknas.
Jag ber er alla att köpa den. Köp den, köp den, köp den. Plus en dyr hårinpackning och sedan är allt perfekt. Men framför allt; köp denna och spraya loss innan ni använder nått varm i håret. Den har UV-skydd också.


Tragiskt

Idag har jag ätit en Aktivia och sedan cyklat runt Kuballe. När jag kom hem åt jag världens godaste rostbiff och potatissallad-macka som mamma köpte till mig igår. Detta resulterade i att jag blev väldigt trött. Jag har inte ens duschat än. Och jag kom hem vid ett. Detta betyder alltså att jag har suttit vid datan sen ett. Det är ju bara tragiskt.


Brödpinnar + philadelphiaost = sant

Minns ni brödpinnarna som jag bakade i fredags? Med philadelphiaost är dem verkligen to die for! Spelar ingen roll om dem är färska eller inte, nur essen!

Tisdag

Okej, förlåt, jag hann inte med ett inlägg till igår. Desperate Housewives var viktigare, ja. Men jag kann väl berätta snabbt hur gårdagen såg ut: Stenungsund med Moa och lillasyster Anna, åt jätteäcklig kycklingsallad på Eat (rekomenderas inte!!!!!!!!!!!!!!!!!) och då sa Anna ''visst blir man arg när man beställer nått man inte vill ha'' typ. Så rätt, flicka lilla!
Jag försökte även få ut Anna some detailes angående Bleket skolans nior - men icke! Jag får väl found out myself nästa fredag (16/4) då jag skall dit och kolla på allt sött småfolk som har bal då.

Langar er en bild på gårdagens köp också, innan jag avslutar detta inlägg:


EDIT: Vi träffade ju Jenny och Erica också och tillsammans med dem åt vi glass - ven det på Eat. Jag tog marängschwiss (rekomenderas inte det heller) och viol (mumma). Och då tyckte de andra att viol var värsta blomman eller nått. Alltså waz up wit that? Es ist sehr gut!

Planer, planer och åter planer

God morgon! Vad gör ni? Jag äter frukost. Aktivia. Tänkte även få i mig ett ägg, vinddruvor och kanske ett päron. Sedan bär det av till Stenungsund med Moa. Efter det blir det body pump och Desperet Housewifes (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!♥, men jag ska förhoppningsvis hinna med ett inlägg ikväll där jag uppdaterar er om vad jag fått tag på i ''stora staden''.

Igår ville Moa ha mig. Dock inte hos sig, utan hos her boy Axel, så dit tog jag mig med hjälp av Maria. Sedan kom även Lisa, Mathias, Emma och Axels två kusiner dit. En himmelens trevlig kväll med guitar hero, gamla minnen-prat och desperata försök att få fram lite skvaller.

Annars i veckan så har jag tänkt mig att cykla runt Kuballe förutom idag och söndag då - för då är det ju body pumpt. Sedan skall jag även hämta hem min älskade pappa som jag inte träffat på typ elva veckor och så blir det väl till att hitta på någonting kul till helgen, I hope.
Men nu skall jag göra iordning mig so talk to you leter! XOXO

Almost

And I almost had you, but I guess that doesn't cut it
Almost had you and I didn't even know it
And you kept me guessin'
And now I'm destined to spend my time missing you
I almost wish you would a loved me too

Update

Hola guys! Senast jag uppdaterat er var i fredags om min lyckliga affärs-händelsen, så nu tycker jag absolut det är dags för lite updates va?
Efter att jag var i affären gick jag ned till min syster i en sisådär två timmar och hjälpte henne göra glass-cheesecake för hon skulle ha gäster dagen därpå. Det var riktigt roligt vill jag lova :-) Dels att hang out with her och dels att baka - för det är väl ingen som har missat att jag bara älskar att laga mat och dylik? ;-)
Efter visiten hos henne åkte vi hit och kollade på Så ska det låta med mamma och mumsade påskgodis.
Sedan på lördagen var jag och mammsen och hälsade på mormor en sväng. Satt oss en stund i solen och då kom det förbi världens trevligaste lilla tant. Oh, harre säger jag bara! Synd att jag inte är så intreserad av att jobba med människor alltså... Men jag får nog åka och hälsa på en massa ålderdomshem när jag blir äldre, så jag får träffat gammlingar ändå :-D Haha!
Kvällen spenderade jag först hemma hos Jenny med henne och Erica som numera är brunett. Rawr! Sedan drg vi oss tillsammans med Emelie och Sanne upp till Bosse a.k. Bo (internskämt, ohja) där det var en massa andra roliga människor. En himlans bra kväll, om jag får säga det själv - tack alla för det!
Igår då? Jo, först åkte jag och mamma till Torp - trots en gal1 sen lördagskväll - och shoppade loss! För min del blev det låga blåa Converse, värmeskydd, en fotfil, en pull over och en skylt med orden Carpe Diem på. Och på kvällen blev det mys framför Harry Potter för min del.
En väldigt bra helg, om ni frågar mig!

Idag har jag cyklat bort till mormor i Bleket. Hade tänkt cykla runt Kuballe men kände efter a while att jag hade på tok för lite kläder på mig, så jag gick in till mormor där mamma och moster var och åkte med dem hem. Men på onsdag tar jag nya tag och mer kläder och prövar mig runt Kuballe igen. Varför inte imorgon, kanske ni tänker? Jo, får då är det body pump för hela pengen!
Annars idag har jag duschat o gjort mig klar, så nu skall jag se om Moa fortfarande vill ha mig. XOXO

Deliver the letter, the sooner the better


Jag har världens sötaste kompisar ♥


Never regret anything that made you smile

För nästintill fem timmar sedan klev jag in i affären. Ica Rorsman som i vanliga fall stänger kl. 20. Även idag, trodde jag påväg ned till affären, för det är ju inte röd dag idag. Denna tanke gjorde mig väldigt lycklig, för det betydde ju att jag skulle hinna till affären. Dock kom jag på, några hundradelar senare, att det faktiskt är röd dag idag och att jag förmodligen inte skulle hinna till affären. Varför skulle jag annars vara ledig från skolan idag, liksom? Knappast för skoj skull.
Aya, när jag kom till affären var den fortfarande öppen och jag tänkte att det är väl öppet till åtta trots allt då. Jag klev in i affären och frågade, för säkerhetens skull, kassörskan när dom stängde:
Klockan sex, visade det sig.
''Aha. Vad är klockan nu då?'' Frågade jag lite undrade, då jag var säkert på att klockan var över sex.
''Fem över sex.''
''Aha...''
''Men du kan ju handla ändå om det går snabbt.''
I och med att jag visste vad jag skulle ha, plus att det stod en annan tjej bland godishyllorna och shoppade loss, betydde ju detta att det var helt lugnt för mig att köpa vad jag nu skulle ha. Trots att affären stängde fem minuter tidigare än jag äntrade scen. Men kassörskan brydde sig inte, jag fick handla ändå. That kind of thing makes me smile.


Idag är det långfredag...

...och det firar jag och mamma med - guess what? - MAT.

Påskpaj:
Deg: 150 g margarin, 3 ½ l vetemjöl, 2 msk kallt vatten - helst kolsyrat
Förgrädda på 200º i ca. 15 min.
Dela fyra hårdkokta ägg i en massa bitar och lägg i i pajskalet tillsammans med en halv burk räkor och lite sparris.
Blanda ¾ vispad grädde med två äggulor, ¾ dl majonäs och ¾ tsk senapspulver. Rör sedan ned två hårt vispade äggulor och häll blandningen över äggen, räkorna och sparrisen. Strö över riven ost och täck alltsammans innan det ställs in i ugnen i 225° i 15 min. Servera tillsammans med en sallad!


Brödpinnar:
25 g jäst, 2 ½ dl fingervarmt vatten, ca. 1 tsk honung, 1 tsk havssalt, drygt 7 dl mjöl, 1 msk matolja
Knåda samman och dela sedan sedan degen i fyra delar. Kavla ut dessa till fyrkanter. Skär fyrkanterna i 1 cm. tjocka remsor, dela på mitten och ''rulla'' sedan ihop till en lång korv. Se till att dem inte är för tjocka. Ju smalare desto bättre! Lägg på plåtar, låt jäsa 10-15 min., pensla med ägg och ställ in i ugnen på 200° i 12-14 min.
EDIT: När de är klara tag genast bort dem från plåten och lägg dem på ett gallar - detta gör dem mer knapriga.


Vit chokladterrin med jordgubbssås (taget ut dendär chokladboken jag fick a few weeks ago, så det är nog inte fyskam ;-)):
Chockladterrin: Häll 2 msk socker och 5 msk vatten i en kastrull. Låt koka upp, och koka sedan i 2 minuter. Tag kastrullen från plattan. Dela 300 g vit choklad i bitar och rör sedan ned i sockervattnet tills det smält. Låt svalna. Rör sedan ned tre äggulor i chokladsmeten. Vispa sedan 3 dl grädde och blanda ned i smeten. Vispa också 3 äggvitor till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll över hela smeten i en sockerkaksform dom är klädd i plastfolie och ställ sedan in i frysen över natten.
Jordgubbssås: Mixa 250 g jordgubbar med 2 msk kokhett vatten och 1 ½ msk florsocker.
Tag ut terrin en kvart innan servering. Mums!
Sen har jag även bestämt mig för att någon gång under lovet baka kärleksmums och silviakaka. Men den dagen den sorgen, right?

What shall I do this summer?

God morgon! Här sitter jag och äter frukost. Klockan tjugo i tio på morgonen. Min lediga morgon, dessutom. Visserligen har jag pretty mucho to do-o todayo, men ändå. Jag kunde väl fått sova bara lite till?

Minns ni att ni skulle fått min lista på vad jag skall göra i sommar redan igår? Sorry, men jag orkade helt enkelt inte. Plus att jag var rätt busy hela gårdagen med. Men ni får den nu istället   :-D
• Gå ur etten
Helst med minst VG i alla ämnen, men det vet vi ju att that ain't gonna happend
• Fira midsommar
• Besöka Liseberg och då åka exakt allt som finns där
Fylla sjutton år (i staden)
• Jobba 
Vet dom inte med vad, men jag är tacksam för det jag får
• Åka på semester 
I Sverige eller waz ever, I don't care bara jag kommer bort en liten sväng
• Bli brun, för ovanlighetens skull
Men jag får faktiskt hålla med när a friend of mine sa ''hellre blek än hudcanser'', så iår är väl BUS och 20000 uteaktiviteter min enda räddning
• Gå på konsert
NRJ in the Park eller waz ever, carefacear inte så mycket på den heller - bara det är live musik och plente of people så är jag pleased
• Börja tvåan
Samhälle Ekonomi. Hoppas verkligen att det är nått för mig!

RSS 2.0