Här kan man va

Här kan man va, här kan man va, och här kan man va. Det är även här ni hittar mig hä(r)danefter.

Skolan

I tisdags började jag skolan. Det betydde upp halv sju, äta havregrynsgröt med mamma, ta på sig en alltför varm jacka för att man inte vet vilkne temperatur det skall bli under dagen, stressa ner till bussen och sedan sitta på en varm buss en halvtimme. Bara för att man tog en på tog för varm jacka.
Det betydde också att sitta en halvtimme i ett klassrum med nästan 30 pers. som man knappt pratat med inna. Och sedan gå tre dagar i skolan med dem. Och ha företagsekonomi, information&layout, engelska B, matte B, svenska B, idrott och naturkunskap B. Med dem. Dessa 30 nästintill helt okända människor. Lite sådär måste jag faktiskt säga att det känns, men samtidigt känns det ju bra. Det är ju det här jag vill. Egentligen. Dock blev jag, idag, lite fundersam på om civilekonom verkligen är vad jag vill. Och om jag verkligen vill det direkt efter skolan. Men we'll se, den dagen - den sorgen.

Upptagen

Jag är så upptagen numera, så hinner inte blogga :-( Men imorgon skall vi nog kunna höras igen! Då har jag även någonting nytt att berätta. XOXO 

Sommarens mål

Jag är en tjej som älskar listor och planering. Därför har jag såklart gjort en lista över några mål jag hade under sommaren, dock är inte särskilt många utav dem helt avklarade:

Lära mig springa - springa och springa, men konsten att jogga klarar jag av
Få bort dubbelrumpan - på min högsta sidan, almost, på min vänsta sida, nja
Prova olika frisyrer - rakt, mittbena, utsläppt utan att ha gjort någonting med det, jättekrullig toft, toft, bulle
Fixa ute - plockade lite ogräs en dag, men bara lite
Plocka jordgubbar - nej
Kunna köra till Skärhamn - inte ens nära
Göra en tårta - nej

Övningskörning

Igår när jag och min syster övningskörde så hände någonting märkligt. In på vårt lilla kör-ställe kom en bil med en förare och en passagerare. Föraren skrattade, körde i en massa cirklar och sedan vinkade de båda innan de åkte därifrån igen. Konstigt.............

17 år

Idag har jag förövrigt var 17 år i exakt en månad. Den ni!

23 augusti

Sista dagen innan lovet spenderar jag ihop med mamma på Torp. Har jag tur är där inte heller alltför mycket folk heller - för de flesta har väl redan börjat skolan?
Det jag tänkt att få med mig hem är
värmeskydd från Lee Stafford
en sminkborste för ögonbryn och ögonfransar
hightlighter från H&M
tandborste
kanske en pull over
kollegieblock x3
penna

kanske möjligtvis om jag hittar en jacka
och lite kvinliga, ekonomiska (börjar ju trots allt ekonomiinriktning imorgon) tröjor.

Kräftskiva 19/augusti


Detta är Emelie, min ena bordsgranne.


Detta var min mittemotgranne, Rickard.


Rickard igen.


Detta är en av mina kräftor...som jag senare åt upp.


Detta är en till bild på Rickard. Och våra otroligt söta hattar som vi var så illa tvungna att ha.


Andreas, Arvid och Pontus var djupt konsentrerade.


Räkskal. Massvis av räkskal.


Sanne, min andra bordsgranne, skalade en kräfta som innehöll en massa rom. Så vi var bara tvungna att ta kort.


Detta är henrik. Han var min nästan mittemotgranne. Kanske var det han som hade fiskat upp kräftorna, kanske var det Eric - jag vet faktiskt inte riktigt.

Det var alla bilderna. Som ni får se här. Resten hittar ni på Facebook.

Schema

Schemana har kommit ut. Mitt är inte jättebra. Tveksamt om jag har en enda sovmorgon. Men jag har ju gympa som sista lektion på torsdagendagen - just like I wanted - så det är ju nått som är bra i alla fall.

Springelinga

Min kropp är helt död efter en timme och 377 brända kalorier på crosstrainern igår, så idag blir det ingen springning. Men antagligen en liten promenad sen till kvällen :-)


Nu står jag och väntar på att gymmet skall...

dsc00193 (MMS)

Nu står jag och väntar på att gymmet skall öppna...


Baraföratt

Nu har jag fyllt på min iPod med ny musik, städat hos alla mina grannar på Petville samt köpt tre nya rum på Petville.
Baraföratt man inte hinner med såntdär när skolan börjar på tisdag.


Hemmakväll

Idag blir det en hemmakväll. Ensam.
Ingenting lockar mer just nu.

Bilddagboken

Ja, redan när ni läste överskriften förstod ni väl att detta var ett töntigt inlägg men ayam here we go:
I brist på internet sidor så gick jag in på Bilddagboken. Fråga inte. Där hittade jag i alla falle n tävlig där man kunde utse tidernas bästa kärlekslåt. Och eftersom jag är så himlans kär nu, så tänkte jag att vad kan väl passar bättre?
Så om ni känner för det, eller bara inte har nått annat för er, så kan ni ju gå in och rösta på en bra låt. Eller varför inte lägga till en egen? Resuultatet kommer ju i alla fall bli en väldigt bra spotify-lista. Vad är väl bättre än det?


Vecka 33

Efter att ha försökt sova, läst halva VeckoRevyn och ätit en kiwi kände jag att det var dags för ett inlägg om vad jag har haft för mig i veckan. Förutom i torsdags då, för jag skulle gissa att de flesta utav er fattade att jag var på Kräftskiva då. Dock får ni inga bilder idag, och kanske inte ens imorgon heller, för min kamera är på semester i Skärhamn city – men jag meddelar er så fort jag fått hem kameran igen!

I tisdags var jag ju på gymmet. Själv. Jenny bangade ur. Men jag får hoppas på henne någon annan gång istället!
Där körde jag i alla fall 35 min. crosstrainer innan pumpen. Och gosh, det var nog dom bästa 35 minutrarna i mitt träningsliv hitentills! Jag är helt såld på denna underbara maskin, så imorgon åker jag till gymmet och kör en timme crosstrainer. Baraföratt.
Onsdagsmorgonen erbjöd en joggingtur. Sedan var det bara mys, pannkaksätande och tvtittande hela dagen lång. Väldigt bra :-)
Även på torsdag morgon blev det lite mys, med frukost, planering, pussar och tv. Sedan, när min gäst hade åkt hem, var jag oerhört onyttig och proppade i mig en tre mackor (bra) och två silviarutor och en kärleksmums (dåligt). Efter denna konstiga lunch/middag blev det att stressa bort till Skärhamn, köpa kräftor+räkor+bröd (världens godaste bröd förövrigt), hem, duscha, göra iordning mig, snabbt få ihop en outfit (som blev rätt tråkig) innan det bar av till Skärhamn igen. Men den gången för att stanna. Räkor, kräftor, börd och en massa annat gott var det som slank ner, innan det var dags att sova.
Igår, fredag, när vi vaknade – vilket blev så tidigt som 10 – var det frukost, mys, prat, planering och smsande för hela slanten! Målet var att få ihop så många som möjligt på 15:00 bussen, vilket vi lyckades någorlunda bra med. Jag, Andreas, Jenny, Sebastian, Andreas, Axel, Cornelius, Bosse och Rebecca satte oss på denna buss och anlände till Göteborg ca. 16:45. Då gällde det att ta sig till Max och käka. Kan ju berätta att min mage kurrade som aldrig förr, så en Max Orginalburgare med potatisgratäng (JA, potatisgratäng. På ett hamburgehak) och vatten passade mig perfekt då. När alla var goa och mätta var det inte mycket annat att göra än att traska vidare till Liseberg där Hotell Gasten (uh :-(), Ben’n’Jerry’s och Hoffmaestro väntade. Och det är just tack vare Hoffmaestro och dess publik (speciellt någon galen Niklas och hans kompis) som jag har så oerhört ont i mina hälsenor. Alltså vem kör hela havet stormar (ellervaddetnuhette) med världens trängsta publik? Jag bara undrar!?Bussen hem var en upplevelse, och en tröttsam sådan. Men jag hade som tur va en sittplats både på Röd Express och Tjörnexpressen, så rätt så nöjd är jag ändå.

Dessa dagar har vart bra. Och bra dagar betyder även en bra vecka, en bra sista vecka.

Så nu är det bara att hoppas på att idag, imorgon och måndag blir likadana. För sen är det back to hell i 10 långa veckor innan det är höstlovspaus.
Blog u later, XOXO!


Yet an'other ting

Glömde klaga förut på hur ont jag har i mina hälsenor efter gårdagens hopppande och springande.
Livet är emot mig just nu alltså.


Trött

Jag är så himla trött.
På min själv, på att det aldrig händer nått kul längre och på att jag inte vet vad jag tycker är kul. Men mest är jag sömnig.
Och skolan börjar på tisdag. Det betyder att jag måste gå utt typ halv sju. Hur skall jag orka det egentligen?


Skaldjur del 2

Det gick att få tag på! Så numera är jag ägare till fyra små kräftor, några räkor och en baugett. Tänkte även införskaffa mig några rökta räkor under kvällens gång...

Skaldjur

Undra om det går att få tag på kräftor och räkor till kl. 19 ikväll?

Höger eller vänster - det är frågan

Förut när jag var ute och sprang så sprang jag ju på min vänster sida av vägen. Såklart. Jag mötte även ett par-tre cyklar, som cyklade på sin högersida. Precis som man skall. Men så mötte jag en liten kille som åkte rullskidor. På sin höger sida. Hur sjutton visste han vilken sida han skulle hålla sig på?! Det finns ju ingen regler om rullskridskor, menar jag...

Mackor

Igår var min lunch, middag, biosnacks och kvällsmat mackor.
Sex stycken grova.
Klockan 23.


Jimmy Åkesson

Oh. My. God. Jimmy Åkesson är påriktigt dum i huvet. Helst serri.
Han tycker att invandrarna skaffar för många barn. Bl.a. därför ska dom ut (och typ 342304720957 anledningar till). Svenskar däremot, dom skaffar för få barn.
Snacka om att det finns rätt och fel barn.

Sverigedemokraterna vs. Invandrare

Sverigedemokraterna löper större risk att bli kriminella än invandrare, sa dom på TV4 nyss.
Hade det vart på Facebook så hade jag gillat det hur många gånger som helst.


Vecka 33

Hej mina vänner! Klockan är runt tolv och jag har redan joggat, planerat veckans övningskörning, ätit frukost och kommit på en sisådär fyra julklappar. Åh, vad man hinner med mycket när man går upp tidigt. Redan halv tio ringde klockan. Och det kommer den att göra även på torsdag, fredag, lördag och söndag. Nästa måndag bör jag väl sätta den ännu tidigare och tisdagen skall vi inte ens prata om… Halv sju får jag väl sätta den på då. Skolan börjar ju nämligen då.
Men jag har ju fortfarande en hel vecka av ledighet kvar, så detta blir en vecka att ta vara på.
· Idag skall jag ha det mys och gå på bio. Dendär nya med Leonardo DiCaprio blir det – Inception tror jag bestämt att den heter.
· Imorgon skall jag laga mat hade jag tänkt mig. Typ wookat, Tikka Masala eller grillat. Det beror mest på vädret. Sedan blir det gymmet och Body Pump. Med Jenny. Ja, jag har lika förvånad som er. Men glad :-D Speciellt med tanke på att vi inte skall gå i samma klass till hösten, men kan jag få med henne bort till gymmet nån gång i veckan sisådär, så ses vi ju ändå = almost like the good old times.
När jag kommer hem från gymmet blir det ägg och ett tv-program om Sverigedemokraterna.
· På onsdag skall jag förhoppnigsvis övningsköra. Eller ha en mysig heldag. Eller gå på kräftskiva. Samma på torsdag. Men vad det är blir så blir det nog bra. Var ju ett tag sedan jag gjorde någonting av det – förutom kräftskivan då, för det har jag aldrig vart på.
· Sedan på fredag blir det Liseberg. Tråkigt nog skall jag nog inte åka någonting, för alla är antingen för tråkiga, för fega eller för fattiga för det. Så jag får väl nöja mig med att gå på Hoffmaestro med ett pent gäng. Men det skall ju bli kul det med.
· Lördag-söndag har jag inte några planer för än, förutom att jag skall cykla då. Resten får jag ta som det kommer ;-) XOXO


Nu drar jag till Holmen och Kylen med Andr...

dsc00192 (MMS)

Nu drar jag till Holmen och Kylen med Andreas, Emelie, Martin, Melinda, Nina och Tobias. Blog u later!


Tom

Idag känner jag mig, för första gången sen i lördags (ja, förra lördan) tom i magen.
Åh, vilken lycka!


Detta betyder också att jag är tillbaka. Att jag ska skriva oftare, och om vad jag gör om dagarna. Jag har ju till exempel inte berättat för er att i torsdags så var Moa här och hjälpte mig med en hemlig sak som jag skall berätta om den 24 augusti.

Är vi här för att vi har en kris?

De ligger på mage framför kaminen som sprakar till med ojämna mellanrum. En rödgul ruta lyser i det svarta, han drar med handen framför den och blundar, känner hettan i handflatan.
''Är vi här för att vi har en kris?'' Hon säger det mitt i en inandning.
En sprakattak sätter igång, som om kaminen satt någonting i halsen.
''Jag vet inte,'' han tvekar, ''jag har aldrig haft ett förhållande förut.''
''Det känns som vi är förföljda.''
''Vad menar du?''
''Som om vi måste gå ut hela tiden och promenera, för att om vi inte promenerar då kommer någonting hemskt att hända, något kommer hinna ifatt oss.


/Gunnar Ardelius

Alice i Underlandet


Sådärja, då var filmen slut. Egentligen var den väl som vilken film som helst, om ni frågar mig. Ingenting utöver det vanliga liksom. kanske om jag hade sett den på bio. I 3D. Men bara kanske.

Någonting som dock var ett riktigt mmmm var Alice i rustning:

Borde finnas fler tjejer i denna utstyrsel. En klar femma!

Framför tv:n

Hej igen! Nu sitter jag här, proppmätt tack vare mammas köttbullar och min sallad, framför tv:n och tänkte snart playa Alice I Underlandet. Hoppas den är bra :-) Ni lär ju få er en liten resumé om den om sisådär en timme och fyrtiofyra minuter. XOXO

Cykeltur

Nu ger jag mig ut på en efterlängtat cykletur. Var ju trots allt förra söndagen sist.

Halv elva

Åh. Idag vaknade jag så sent som halv elva. Vilket är typ tredje gången på lovet som jag har sovit så länge.


Valentine's day


Så, nu har jag sett klart filmen. Visst var den bra, men jag är faktiskt lite besviken. Den gav mig ingen såndär AHA-upplevelse som väntat. Kanske inte det bästa att se den själv, trots att jag inte tyckte att den var särskilt sorglig. men det kanske hade fått större romantikeffekt om man hade sett den på just Valentine's day men sin big love. Eller vad tror ni?

10-11 augusti

Hej på er alla! Förlåt för den otroligt dåliga uppdateringen det senaste, men jag har inte mått någe vidare bra - so that's why. Men förut var jag hos fabror doktorn så nu skall väl både jag och bloggen komma tillrätta igen.
Annars idag har jag duschat, kollat tv, suttit vid datan och ätit. Frukost, middag, kvällsmat, choklad och två bullar. Alltså förstår ni hur besviken jag är på migsjälv? Lär ju dröja ett bra tag innan jag sjunker så lågt igen, that's for sure! Hade tänkt ha en fetisdag måndagen den 23 augusti, men den är ju så borta efter idag.

Igår jobbade jag. Trots att jag bara kände för att dra täcket över huvudet och ligga så resten av dagen så passade jag barn. Visserligen bara i fyra timmar, men ändå! Efter det gick jag hem och åt två kiwifrukter innan det var dags för 35 min. staimaster och en timme Body Pump. Men Åsa! Åsa betyder grymt bra instruktör, det nya passet och träningsverk. Tyvärr gör det inte lika ont i mina ben som jag hade hoppats på - trots att jag höjde med ett kg/ben.
Målet, för iår, är att ta 10 kg/ben. Just nu tar jag 7 kg/ben.
När jag kom hem från gymmet så hade min mamma gjort världens godaste ost- och skinkpaj. Jag lovar. Den var verkligen perfekt. Konsistensen, utseendet, pajskalet, ALLT. Det var en såndär oh-my-god-upplevelse.

Nu har jag inte mycket mer att skriva. Tänke lägga mig och dricka vatten, äta choklad och kolla på Valentines day nu. Kanske kommer ett litet inlägg om filmen sen :-) We'll se. XOXO

P.S. Ja, jag vet, jag skulle gjort någonting roligt idag (Haddocks). men tack vare min mage skippar jag det idag och försöker mig på det någon annan gång under året. I think. D.S.

Remember me


Har velat se denna for a while now, så igår hade en mycket söt person laddat ner den - helt utan min vetenskap. Gissa om jag blev glad!
Dock var den väldigt sorglig, vilket jag inte var beredd på. Men åh, så bra!

Ändrade planer

Det blev ändrade planer angående dagen - if you didn't understood what ''ändrade planer'' was about.
Jag har, redan nu, passat färdigt barnen. Så tidigt som klockan fem gick jag därifrån, faktiskt. Det betyder att jag nu, snart (läs om några timmar), efter att ha fixat mig oså åker till Skärhamn istället. Där spenderar jag kvällen utan fix'n'trix at Lajs place och med pussar istället. Efterlängtade pussar också! Och säkert Dexter eller nån annan mysig serie.

Oskar Linnros

Jag har äntligen fattat grejen med Oskar Linnros.

9 augusti

Nu har jag joggat, duschat och ätit frukost.
Bara barnpassning och lite fix'n'trix at Lajs place innan jag får sova igen.

Not a single one

Helge har, för mig, innehållt väldigt mycket onyttigheter. Kakor, bullar och smet. Visserligen har jag ju sprungit varje dag också, men ändå. Så denna veckan och nästa betyder att jag måste återgå till min diet igen. Och denna gången på allvar! Inte en endaste liten kaksmula, bullbit eller popcorn, chips, godis, vitt bröd, pizza, hamburgare, glass 8speciellt inte B'n'J) får slinka ner. Och där med basta!

Jag, Lisa och Moa deltar i Vem vill bli mi...

dsc00191 (MMS)

Jag, Lisa och Moa deltar i Vem vill bli miljonär. Emma är Bengt Magnusson. Jag tror bestämt att jag vinner snart :D


I rymden finns inga känslor


Got to see!

Kalas!

Idag har jag och mamma haft kalas.
Det betyder ringar, klänning, parfym, väska, tavlor, presentkort och en prydnadskatt för min del.

I want it bad

Bad Romance.

Silviakaka

Idag har mamma bakt ännu mer:I need a dollar, a dollar is what I need


Tidigt i säng

Igår gick jag och la mig halv tolv. Bara sådär.

Stora bakdagen

Idag har jag och min lilla mamma bakat. Jag skall nämligen ha kalas på söndag eftermiddag, och vad hör väl kalas till om inte hembakat?


Självklart har jag smakat på det också. En bulle och säkert åtta kakor. Min diet går visst inge vidare bra. Igår t.ex. åt jag pannkakor och sen ingen riktig middag. Så kan jag ju inte hålla på! Så nu blir det andra bullar (nej, inte bokstavligt talat)! Imorgon joggar jag, äter frukost och sedan en kycklingsallad till middag. På söndag däremot tror jag inte att det blir någon frukost. Utan tidig middag. Och sedan kalas då. Med kakor och bullar :-(
Sedan på måndag, så skall jag faktiskt jobba (12-9) men tänkte hinna med en joggingtur ändå. Det kan ju knappast skada, eller hur?

DAGENS LUNCH


Idag har jag sprungit

Idag har jag sprungit. Känns som det var år sedan sist (läs lördag), så idag var det verkligen dags. Och god damn it, så härligt det var!
Sprang 4 min. och gick 3 min. = jag gör framsteg.


Onsdagar

Igår var jag på fest. Hemmafest. Det var egentligen inget fel på personerna där, men det var bara så tråkigt. Om ni frågar mig. Fast det är nog själva hemmafesten i sig som är tråkig.
Så nästa onsdag tar vi nya tag och försöker oss på nått mer vuxet. Undra hur det går...

Now I'm off to babysitting! XOXO


At seventeen

I learned the truth at seventeen - that love was meant for beauty queens and high school girls with clear skinned smiles.

Nya

Kvällen har fått mig att inse att hur många nya vänner man än skaffar sig, så är dom gamla alltid bättre.

Everybody's doing it

Everybody's doing it is just so worthless!
JA!

Min dator har vart krånglig det senaste. jag har försökt instalera Adob Flash, Voddler och allt vad det heter. Men inte har det funkat, inte. Så idag, så har jag suttit här och klickat lite, blivit lite frustreerad o.s.v. Och så plötligt! Plötsligt knäckte jag ut hur jag skulle göra. Ingen biggie så, men jag blev lite överraskad utav mig själv och min tekniska kompetens. Safari kan slänga sig i väggen, nu håller jag mig till Internet Explorer - åtminstone vad gäller datorer.

Harry Potter

Hoppas vi ses den 19 november i en 3D sal!

Katrin Zytomierska

Nivet hon som är tillsammans med Bingo Rimér (fotograf), Katrin Zytomierska. Hon har en blogg. Jag läser den. Så igår när hag klickade mig in på den ställdes en fråga i mitt huvud. Vad är hon känd för? Något måste det ju vara, men jag kan då inte för mitt liv komma på vad det är.
Visst, numera är det väl för att hon är tillsammans med just Bingo och antagligen för att hon bloggar som hon är känd. Men innan det. Vad tog henne till där hon är idag? Någon som vet?


2 augusti

Igår var det mys hos Erica som gällde. Jenny och massvis med mat var där.


Ericas föräldrar är inte hemma, så Erica är barnvakt åt bl.a. denna sak.
En riktigt läskig typ, om ni frågar mig. Jag skulle mata den med en morot och den åt nästan upp hela min hand. Jag skrek lite och sen la jag ner att tycka om hästar.


Jenny och Erica grillade kött. Eller Jenny grillade, därav så mycket bränt.


Sånhär fin utsikt hade Erica från utebordet.


Jag tog två bilder på utsikten, man får ju passa på trots allt.


Jag åt grönsaker. Och dipp. Holyday dipp, som jag äntligen gillar, blandat med 5 dl gräddfil.


Detta är en av Ericas ponnyer. Jag vet fortfarande inte om det är meningen att den skall se rolig ut.

Sjuk

Jag är sjuk. På en solig dag. Alltså åh!

Mackor

Mellan 19:30 igår och 13:00 idag så har jag ätit nio mackor.
N I O S T Y C K E N!

Family Guy

Här är en låt till alla er som kollade på Family Guy-maratonet igår.

RSS 2.0