Strikt diet - not any more!

Kan ju även tillägga att min strikta diet går åt allt annat än rätt håll! Åt ju just, som sagt, paj och till frukost blev det en munk! Blir till att skärpa sig nästa vecka om det ska bli nått restultat! Jag tävlar nämligen med Rodi i min klass om vem som får magrutor först - and I wan't winn!

Avslöjande #2

Nu är jag mätt och go, med betoning på mätt! Har precis ätit både bröd, soppa och hallon/blåbärspaj. Mums, om jag får säga det själv! Lovade er ju recepten också, and here it comes:

Köttfärssoppa til 3-4 port:
250 g blandfärs (men just idag tog jag 500 g, så jobbiga förpackningar - inte en enda med 350 g i!) som skall brynas ihop med en halv lök och smör. Idag tog jag även en skiva persilje smör bara för att det fanns hemma liksom.
Sedan så häller man det i en kastrull med mycket hög kant och lägger i 4 skalade och tärnade potatisar, 2 morötter, 1 köttbiljong, 7 dl vatten och 2 dl tomatkross. Tillsätt även salt, peppar och oregano - även vitlök om du vill, men absolut inte mer än 2 klyftor! Låt alltsammans koka ihop i 30 min ungefär, men glöm icke att röra om lite då och då :-) Servera mit Brot!

Hallon/blåbärspaj för 4 pers:
Deg: 150g smält smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Blanda!
Och så trycker ni helt enkelt ut den i pajformen, lägger i en sockrad (vi måste sockra den själv) hallon och blåbärs mix (går bra med bara hallon) och shoff in i ugnen i 20 min på 225 grader! You gonna love it!

Har inte ni något bra recept ett ge mig? Känner för lite nya varor. Just make a coment!
Men nu ska jag iväg och kolla på fotboll tydligen - jag som knappt vet vad en boll är! Haha! XOXO

Avslöjande #1

Hej igen! Står i köket och har fullt upp - men jag gillar'e! Har precis satt in bröden i ugnen och tänkte även ge er receptet på dem:
50 g jäst (ett paket)
1 task salt
1 msk socker
Blanda samman
2 msk matolja
4 dl vatten
Rör ner
2 dl grahamsmjöl
Och sedan så mycket mjöl som behövs för att göra den till en smidig deg
Låt den jästa en gång i bunken och en gång på plåten
- beroende på hur mycket tid du har. Det är egentligen inte så noga, anser jag, bara den jäser någon gång liksom.
Och så in i ugnen i 225 grader! Jättenkelt!
Just idag så gör jag mina som hjärtan, det är ju trots allt Mors dag, men annars brukar jag bara göra dem som vanliga baugetter - det bestämmer du själv!
Avslöjar mer later! XOXO

Dagen innan sommaren börjar

'Morn'morn! Hur är det med er idag måntro? Själv är det bara bra, lite trött bara - no shit Sherlock, klockan är ju bara barnet.
Gårdagen var väldigt lyckad ;-) Jag och Moa cyklade bort till Skärhamn och hem till Martin där det var lite folk. En mysig början på en bra sommar kändes det som! Tack.

Just nu sitter jag här och lyssnar på Creedence Clearwater Revival - och jag vet att det säger er mycket - och skriver svenska läxa. Ska beskriva en händelse som om den var skriven under Romantiken och sedan som om den vore skriven under Realismen vilket inte är det lättaste vill jag lova!

Dagen kommer innehålla mat, mat och ännu mera mat! Det är ju trots allt Mors dag. Vad för slags mat avslöjar jag dock inte ifall någon skvallrar för mamma, haha. Men ni ska få recepten ikväll - lovar! Blog u later, XOXO


A few hours later

Men hej igen! Fortfarande lika varmt och skönt ute och jag gillar de fort. lika mycket!


Drack just en sånhär, dock inomhus p.g.a. hela parkeringen utanför mitt hus är fylld med massa bilar som kommer och går när jag ligger där i bikini. Jag menar, hallå! Jag trodde inte ens det fanns så många bilkörandes Tjörnbor som var nyktra en dag som denna...

Sitter just nu och lyssnar på reggie musik och fick alldeles nyss en snabbesök utav syster K, mys!
Nu kan jag dock inte bestämma om jag skall gå ut och sätta mig igen, eller köra ett snabbesök på toaletten först.. Haha, dagens i-landsproblem!
Någonting mer som är ett problem är vad som händer ikväll.. Jag vet ju att Tjörn är dött, men såhär dött - nej, man orkar ju inte!
någonting som dock är bra med Tjörn är att kommunen har sagt nej till danskt griskött - något som jag gjorde redan i vintras då jag såg de på Gordon Ramseys; The F Word, men ändå. Rätt tufft! Anledningen till varför det är just danskt griskött är ju för att grisarna plågas som bara den där! Kultingarna kastreras utan bedövning (visserligen sker detta i Sverige också - vilket gör mig väldigt sugen på att bli buddist, eller nått), man skär även av svansen på dom - utan bedövning - för att om grisar är i för trånga utrymmen så biter dom av svansen på varann. Suggorna får inte heller röra sig. Eller får och får, dom kan inte röra sig för att dom är i en sådan trång bur hela sitt liv. Dom är liksom bara till för en sag: uppfödning. Och visst, det är dom väl, men ändå - man kan lika gärna behandla dom bra för det. Plus att alla grisarna är svarta. Av bajs. Så stor tumme upp för det, men fortfarande lika dåligt med händelser må jag säga.. Inte gött!

Kan ju berätta att jag hade tänkt göra värsta goa glass/chocklad-blandningen förut, faktikst - men den var riktigt blä p.g.a. det var nötter i chockladen. Jag åt till och med två Snickers men inners inne var jag sugen på glass. Hade tänkt slänga på mig en klänning och promenera till affär'n men eftersom det är pingstafton idag så är jag lite osäker på när den stängde, och ville absolut inte gå ner dit i 25 grader + och kanske inte ens få en glass!

Men nu får jag väl änna pilla mig till toaletten innan jag lapar i mig dagens sista strålar. Bjuder på en bild på min underbara Norge-bränna gör jag också. XOXO

By the way

Clasmates! Kolla in http://www.fridhemsplan.se/ snarast möjligt! Kan ju lova att Moa och Oscar ångrar att dom inte följer med på klassresan.


Paus i solandet

Hej igen, allihopa! Just nu tog jag en paus ifrån solandet - det är jukt varmt ute (=sjukt gött). Jag är riktigt sugen på nått kallt att dricka - Sluch puppy eller dylik - men det känns too far away. Solat faktiskt med folia på benen, Janne (vikare i skolan) tipsade mig och Frida om det igår och det är ju i varje fall värt att testa. Tror dock bara att jag kommer bränna mig.
Egentligen borde jag väl gå och duscha, men känner att färgen är viktigare just nu.. Plus att jag måste prata med Moa innan - got to make her a call right now,now,now.

Citatet från förra inlägget kommer ifrån mitt älskade Grey's Anatomy - wich allways makes me cry, och jag kan inte komma på anledningen. Jag kan börja gråta p.g.a. bara sådär. Ett av alla mysterium i mitt liv :-)
Har ni några serier ni gillar sådär extra mycket? I så fall, vilka?
Någonting annat som är helt random är att jag träffade en kompis i ons., Andreas, som jag inte träffat sedan i vintras. Väldigt syng egentligen, med tanke på att vi bor typ 8 minuter ifrån varann.. Men det var i varje fall jättekul att träffa honom. Och då slog tanken mig; dom jag gick med i skolan med mellan 0:an-6:an (och inte går i samma klass med längre) pratar jag ju knappt med numera. Mest om vi träffs ute på fester o.s.v. Visst, vi kan snacka i skolan också, men inte som förr. Och dom jag går med nu då, hur sjutton kommer det bli med dom? Är ju nästan deprimerande att tänka på, speciellt när mina närmaste inte skall gå på samma skolor som mig. Inte kul!
Jag har för övrigt valt att gå Samhälle Internationell på Nösnäs, Stenungsund - vad ska ni själva gå, ni som börjar gymnasium nu till hösten?

Men nu kallas solen på mig igen, måste rusa! Blog u later, XOXO


Varje vecka är det helg!

Lördag morgon, jag har just tryckt i mig tre skivor rostbiff och ett knäckebröd med keso och paprika - mums! Vad har ni själva för er?

Saga igår blev rätt lyckat ändå. Familen utan David var ju klart bäst! Gick dit med Anna, Alice och Mathias - mysiga människor det där :-) Åt även en glass på Hamngrillen - och det får man ju göra, en gång i veckan eller så. Men måste även eillkännage att jag åt godis och går och tre chockladbitar i tors. Haha, jag har ingen disiplin på mig själv - eller vad det heter. Men jag var ju faktikst på spinning på tors. kväll (och sicken busschufför på vägen dit, sen!) och igår gick jag nästan hela vägen hem igrån skolan - men bara nästan.

Men nåväl idag är det lördag and what is up? Jag tänkte i varje fall cykla en sväng, kanske till Skärhamn - can't deside yet.
Blog u later, XOXO

''The day when you realize that there is not enough of time,
'cause you wanna live for ever.''


Ang. gårdagens inlägg

  • ''nejnej nu har du missat nåt ;) kissie har sagt flera gånger att hon INTE vill vara någon förebild. men kasta bajs på henne. hon suger. hon väger typ nada och käkar bantningspiller. så fel.''

  • ''haha, linnéa ! hon har faktiskt aldrig sagt att hon är eller vill vara en förebild. muhahaha, hon är bara en kaxig fjortis som bloggar :D''

    Nej jag vet att hon aldrig har sagt det, men att ens komma på tanken att någon annan kan tycka det - jag menar hallå !?! Titta på henne bara.. Eller, vid närmare eftertanke: don't.

Sol,vind&vatten

Hallihallå där ute! Vad har ni för er en dag som denna om inte sola? Tjaa, läser min blogg kanske 8-)

Men men, ikväll blir det väl Saga för min del - men hör gärna av er om ni har nått roligare för er.

Haft en riktigt ovärd skoldag, hade bara två lektioner och sedan fick jag sluta. KUL! Men nu tänkte jag sätta mig ute i skolan igen och njuta av solen med en utav Chiuqitas alla smoothisar, XOXO

After ski (=skolan)

Åh, harregud vad jag stör mig på dessa sjuor! Själv är jag ju nia och undrar om jag nånsin vart så liten.. Får nog hålla med Ron Weasley ''...dom blir bara mindre och mindre för varje år.''. Alltså man orkar ju inte! Och så kan dom inte ens gå på kanten utav koridoren, utan dom måste gå i mitten med alla sina närmaste 100 kompisar runt om sig. Åh shit. Glad att jag slutar om tre veckor för jag hade absolut inte klarat att gå med både sexor och sjuor. Fatta dom är små då eller! Ja, jag säger då det..

Måste även tillägga att dessa hårband runt smalbenen känns ju lite b. Och med lite mer jag väldigt. Har en kompis N som hade det idag, vilket var okej - som hon hade det är ju så man ska ha, ungefär. Hon hade liksom samma färg och bara två stycken, och det var BARA för att hålla byxerna inne - eller ja, ni fattar - inte för att det är snyggt. 'Cause it's not. Partillejohnny kan ju ta sig alltså. Minst.



Måste även erkänna, nu när jag även är igång, att igår åt jag två kladdmuffins - men dom var goda, men ja; det skulle vart vaniljsocker i istället för florsocker. Drack även en cola till maten, men nu är det slut med sånt. Eller alltså, colan är slut - so I don't have a coise.
Men nått bra att jag höll en godis i handen för typ tio minuter sedan, men sa nej. Känns gött! Skall fortsätta på det viset vill jag lova.

På lunchen så åkte jag och Moa moped hem till henne - and you can bet I was scared (moped är ju trots allt inte min grej) - och åt Falafel. Typ vegitariska köttbullar, för att få det att låta fint då. Det ser i varje fall ut som vegitariska köttbullar.. det är bullar med kikärtor i = kolhydrater x 1000. Men det var gott:

Vi åt våra i mjuka tacobörd med fetaost, ketchup, hot sause, tomat och gurka.
Hur äter du dina?

Nu ska jag läsa tyska verb och sen på spinning, men måste tilläga innan jag slutar att jag stör mig nått så enormt på http://www.kissies.se/ - hon äter bantningspiller, vidoebloggar, har förstorat läpparna och tror att hon är en förebild. Well, you go girl! Blog u later, XOXO


Recept

Ooops! Kom på förut att jag ju glömde skriva upp det omtalade creps-receptet. Inte okej! Men be prepared, 'cause here it comes;
Först gör man ju då pangkakor (ca. 6 st):
2 dl vetemjöl
1 dl grahamnsmjöl
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
3 små ägg
Blanda samman och schteek i en smord schteekpanna, nivet.
Och så till fyllingen då:
2-3 hackade morötter (smått)
400 g vitkol
1/2 purjolök
1 msk soja - och ta absolut inte mer, det är ju mest för färgen
1 tsk curry
1/2 burk böngroddar (du kan ta en hel, men då måste du ha en tandpetare i närheten)
Fräs grönsakerna i en gryta med smör, stäng sedan av värmen och blanda ner resten av ingridienserna. Lägg lite i var pangkaka och rulla ihop, nivet sådär tjusigt som man gör om man skall göra kanelbullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och strö ost över, sedan ställer ni in den i ugnen på 225 grader och väntar tills osten smält (5-15 min.). Dippa rullarna i gräddfil och voila - you're gonna love it!
Och ja, en del ord är felstavade - men det är ju det som är specialiten med mig :-)

Men nu skall jag försöka göra en bild att ha här på presentationen. Blog u later, XOXO

Syslöjden några timmar senare

Hej igen! Just nu sitter jag, som ni kanske redan förstått, på syslöjden. Och eftersom jag gjorde klart min görsöta kjol förra veckan så orkar jag inte börja på någonting nytt då detta är sista lektionen..

Kind of cute, right?

Känner att jag har hunnut med rättmycket idag, kanske p.g.a. jag vaknade tjugo över sex - sådär lagom gött. Men jag är inte trött i jalle fall. Inte än. Tryckte i mig en yoghurt till frukost och sedan blev det faktikst till att skynda,skynda då jag, som ni sett, bloggade lite på morgonen. Kännde att jag var tvunget att skriva litet då, eftersom jag inte hann igår.

Och nu skall jag skriva ever more. Som sagt, så går jag ju på en mycket strikt diet och såklart så får man inte äta godis, dricka dricka eller dylik. Men, igår misslyckades jag totaly! :-( Eller först gick det bra, yoghurt på morgonen - tyvärr, men i need it - och till lunch blev det ju då vegitariska creps (se recept nedan). Men någonstans mellan engelska lektionen och SAABen gick det snett. Prince hade godis och självklart ville jag ha. Så när jag kom hem så var jag ruskans hungrig så jag tryckte i mig en Mars, en Snickers och en MilkeyWay. Uh. Plus att jag drack cola till maten. Alltså man orkar ju inte! Känner mig lite besviken på mig själv må jag säga.
Sen när jag var nere hos Moa tog jag en lakrits också - men bara en! Men när Moa och Mria åt glass så åt jag päron - feels good. Och till kvällsmat åt jag ju då kanelhavregrynsgört - vilket jag inte tycker hjälper min matsmälltning så himla mycket - och en banan.
Men idag ska jag kämpa vidare, och jag kommer hålla er underrättade - vare sig ni vill eller inte ;-)

Hörde just att det pratas om att det skall bli fint väder, lite längre fram i klassrummet. Lisa sa t.ex. att det ska bli 27 grader på sön. Är lite osäker på alla dessa väderprognoser, men vi får se.

Som sagt så ska vi ju till Stockholm på tis. nästa vecka - vem i denna bloggande och facebookande värld kan ha missat det? - och jag kan kanppt vänta. det ska bli härligt att komma bort, och ännu härligare att det är med Lisa, Anna, Fredrik, Jesper, Anton och Frida.
Tyvärr ska varken Moa eller Oskar med - utan dom spenderar sina dagar i cafeet och pararellklassen - men jag lär väl överleva med ett par telefonsamtal ändå.
Tack&lov så har Ann och Jean-Maruris - klassens mentorer - bara planerat att vi skall gå till Musikmuséet, Riksdagshuset och Vasamusét så jag har gott om tid att gå på Grönan och på stad och leta studentklänning (till fre. efter) och en väska. Någon som har några tips på bra affärer?

Kan även medela att pappi kommer inte på lör. men nästa! God, I've missed him.
Men anyway, idag skall jag probebly baka på Elevensval här i skolan - jag är väl i caffet om du är sugen - och i e.m. så blir det till att läsa på tyska verb och titta på Grey's. I like! Eller i varje fall det sistnämnda. Och till kvällsmat så blir det K special med jordgubbar eller banan - can't deside.

Tror nog att Little Grey är min favorit,
men vilken är din?

Blog u later, XOXO

God morning

Guten morgen allensammen! Wie gehts?
Detta med språk är väl kjempe morsomt - vad läser/läste ni för språk i skolan?

Måste börja med att be er om en tjänst, påminn mig om att jag ska skriva packlista till Stockholms-resan nästa vecka! Very inportent, indeed!
Kan även påminna att det är Grey's ikväll, inte riktigt lika inportent, men ändå.

Gårdagen spenderades med Moa, Nina, Emil och Mria - de va mys! Jag, Moa och Nina tittade på slutet på Desaster Movie (rekomenderas) och början på 10 orsaker att hata dig (rekomenderas sådär lagom).
På hemkunskapen i skolan gjorde vi vegitariska creps och ja, ni ska få receptet sedan (you want it, trust me).

Men nu måste jag dock göra mig iordning för skolan - and it sucks. Blog u later, XOXO

26 maj 2009

Carpe diem - Fånga dagen

Linnéa har nyss kommit på att hon ska till Stockholm nästa vecka

Och ja, rubriken förvånar mig med. Men det är sant och det är gött!


             
           
Börjar med lite bilder ifrån Kragerö, Norge.

Var, som sagt, på gymmet nu i eftermiddag med jag gick aldrig på spinningen - utan pumpa på i gymmet istället. Och lika gött var väl det. Så påvägen hem så såg jag en look-a-like Wallenius Wilhelmsen-båt och fick såndär sakna-pappa-känsla. Uh, I miss him. Men snart, som jag har fattat på mamma, så kommer han hem. Gött för mig!
Har kommit på att jag borde utöka mitt ordföråd, jag vet.

Har även kommit fram till att jag, när det är typ tre veckor kvar i skolan, ska börja äta frukost! Eller jag ska börja på min strika diet igen:
06:45-07:00/08:00 = yoghurt eller K special.
Lunch, middag.
Kvällsmat = kanelhavregrynsgröt eller K special.
Vilket faktikst är gott, och nu tänker jag ge er receptet så att ni alla kan prova och få bevisat att jag har rätt (H)
Först tar ni bara och gör vanlig havregrynsgröt (1 dl havregryn, 2,5 dl vatten, 1 nypa salt) och sen tillsätter ni 1 msk kanel och 1 tsk socker. Och koka precis som vanligt i tre min. och servera till milk. Går även finfint att lägga på en klick äpplemos när den är klar - och din kväll är räddad! Eller i varje fall ditt sockerbehov. XOXO

Borte bra, hjemme best.

Äntligen hemma - och ingen har sett oss, som pappa alltid sa (fråga mig inte varför). Men det var i jalle fall sjukt härligt att komma bort en helg! Och minst lika härligt att komma hem, haha.
Skulle egentligen bloggat igår, men hann inte riktigt p.g.a. en välbehövd promenad med Moa & Nina som berättade om hur helgen hade varit. Måste medge att jag saknat alla en hel del, men om man skrattar sådär mycket som jag gjorde igår av att bara vara borta i tre dagar - så är jag gärna borta mer!

Moa och Nina berättade som sagt om sin helg, men vad har ni haft för er? :-) Love to hear about it!
Men fresten, såg någon Gossip Girl igår eller? Åh, vad det är spännande - någon som har hela andra säsången?

I eftermiddag blir det till att gymma och gå på spinning. Läste dock att det var sista gången det var mån. spinning för terminen. Alltså man blir ju så sur! I för sig så är det väl mycket bättre att cykla ute, men känns inte som att man ger lika mycket då..

Men nåväl, bloggar mer en annan dag, hinner icke mer nu. XOXO




Lördagens outfit.

Packat och klart

Hejhej! Imorgon åker jag som sagt till Norge, så kommer inte hinna blogga föräns sön. kväll. Men ni kan alltid smsa mig ändå :-)
Har även ett önskemål att alla som läser detta hemskt gärna får skicka en komentar innehållande ett låttips. Alltså, läser du detta komentera med ett låttips. XOXO


Tråkig tisdag

Godagens! Hur mår folket en dag som denna? Solen skiner när den vill, känns det som, men just nu tror jag att regnet närmar sig. Ikväll, igen.
Jag borde egentligen läsa på geografi-läxan tills imorgon, men kände att jag hinner med en snabb bloggning också. På tors. kan jag ju sitta vid datorn hela dagen om inte annat :-) Då är vi nämligen lediga, gött för mig! Ännu goare är ju att vi är lediga på fre. och mån. också! I like!
Något jag tyvärr inte gillar är att redovisa inför klassen. Gjorde det idag om mitt Jehivas vittnen-arbete och shit vad dåligt det gick. Haha! Men, men får väl helt enkelt hoppas på att det inte är lika mycket sådant på Nösnäs.. Dock är jag säker på att det är minst tio gånger mer - men man måste ju tänkte positivt.
Men vi hade även eng. idag som gick görbra. Hoppas sannerligen att jag kommer höja mig till VG igen i eng.

Men jaja, nu måste jag faktiskt göra geografin. Glöm inte Desperet ikväll! By the way, någon mer än jag som hört att Aqua skall återförenas? XOXO

Inte min dag, idag

Idag är jag sur, och då menar jag sur! Kan ju lova att min gravida religionslärare inte gjorde saken bättre heller!

Nu skall jag snart äta, var bara tvungen att ändra lite på mitt Jehovas vittnen-arbete först - då det inte var tillräkligt tydligt. Men hallå?!? Det var tydligt! Man orkar ju inte alltså. Vad jag egentligen borde göra är att dra täcket över huvudet och inte vakna föräns imorgon vid 20:55 då Desperet Houswifes börjar.
Får väl glädja mig med att Jesper kommer hem från Norge imorgon och att jag själv drar dit på fre.
Fast idag är idag och efter maten så måste jag läsa på eng. som är tills imorgon, och tills på ons. så är det religion och fre. 29/5 är det tyska som gäller. Kul!
By the way, 29/5 påminde mig om slutet på denna månaden då det är mors dag. Vad köper ni till era mammor?! Speciellt till som som inte önskar sig någonting...



Dagen shuttablöh är väl att Miley Cyrus har kallats fet. Alltså man orkar ju inte... Så undrar folk vart alla dessa size zero-ideal kommer ifrån.
Jag säger bara; gå och käka en godis eller två - det gjorde jag precis. XOXO

Söndagsseg

Åh, prisa gud - eller varför inte David Yates? Har nyss sett en trailer till Harry Potter och Halvblodsprinsen, och helt plötsligt känns det väldigt långt till den 15 juli alltså.. Inte kul!
Nått mer som inte är kul är att jag vaknade halv åtta idag och kunde inte somna om, man orkar ju inte.

Någonting som dock är kul är att det är fyra veckor kvar i skolan, varav en dag kommer innahålla ett muntligt natioenllt prov i både matte och engelska, och kommande vecka är det bara tre dagar i skolan. För på tors,fre är vi lediga och även mån efter.

Gårdagen spenderades inte med mamma, räkmackor och Eurovision Song Contest - men jag gillar ändå Norges bidrag precis lika mycket som alla som såg programet. ''I'm in love with a fairytale, even though it hurts. 'Cause I don't care if I loose my mind, I'm already cursed'' kommer jag väl gå runt och nynna på hela dagen, so be prepared.

Men men, skiver frömodligen senare också för nu skall jag äta. Vem hänger med mig och en Calippo på promenad sedan? XOXO


Veronica Maggio



Havanna Mamma

Finaldax!

 

Hejj alla ni, schteekare! Hur e leget?
Har nyss ätit Taco Fieste ifrån Felix - rekomenderas! Försöker även läsa på eng. läxa som är tills på tis, men kännde att lite bloggande var på sin plats istället.
Snart blir det till att cykla iväg till Skärhamn för att gå på kalas, jag gillar! Speciellt cyklingen :) Vädret är ju kanon - kan knappt bli bättre. Ge mig en Pepsi och ingen motvind sen så är min dag gjord! Typ.
Ikväll då? Vad har ni för er? Själv tänkte jag övertala mammi att köpa nått gott - räkmacka exempelvis - lite chips och dipp kanske och titta på Melodifestivalen ihop med henne. Faktiskt.
Måste tacka för gårdagen när jag ändå har det på minnet!

Men nu skall jag gå och göra mig iordning, sen blir det till att trampa iväg! Ses vi på vägarna, måntro? XOXO

Namnsdagsbarn

Alltså hallå, vem orkar med Färjan-Håkan?!? Ge mig ett namn! Han är känd för att jobba ombord på ett färja, ojj. Som om han vore den enda.. Det är patetiskt nog att göra serie av en Färja, ännu mer patetiskt att killen för en blogg på http://www.kanal5.se/ och det patetiskste (vilket inte är ett ord, jag vet) av allt, det är att dom gör en Färjan 2. Man orkar ju inte!
Men, anledningen till att jag egentligen var inne på sidan var för att checka läget om Desperet Houswifes. Vem är inte nyfiken på detta drama? Veckans höjdpunkt, måste jag erkänna! Speciellt gårdagsens avsnitt! Hallå, säger jag bara. Stackars Edie.. Alomost min favorti! Efter Bree då ;)




Dagen spenderades inne i Stenungsund med Moa. Tack för det! Två tröjor och ett par efterlängtade strumpor införskaffades. Vad har ni för er i helgen? XOXO

Ledig mån.

Hej där ute :-) Vaknade just nu och sitter och lyssnar på Veronica M. och äter på en jordgubb och hallon yoghurt från Valio. Den är att rekomendera! Finns också med citronsmak, som står i kylen, men jag vet inte om jag törs smaka..
Vad har ni själva för er?

Måste bara börja med att tacka för i lör. En riktigt lyckad dag - från början till slut.
Jag, mamma och K körde upp till hamnen i Göteborg, blev insläppta och åkte med nån vakt till båten. Och ja, jag var faktikst lite rädd med alla truckas osånt. Pinsamt, indeed. Så kom vi på båten, oså när vi gått ombord så var vi tvunga att skriva våra namn, pga säkerheten. Världens sötaste filipinare tog våra namn! Åh, säger jag bara. Nån som har sett 50 first dates? Ni som har det: nivet kocken i cafeet, dom var görlika! Fast denne var smalare.
Men i jalle fall, så satt vi och prata, pratade och pratade med pappi. Görmysigt var det och jag har sanerligen saknat honom! Uh. Men nu kommer han ju snart hem; mitten på juni, drygt en månad kvar. Vi åt även middag, som var otroligt mums - kocken är lika bra som utlovat - och Tiramisu. Vilket inte var lika gott som utlovat, jag gav min till K istället.



Sen när vi kom hem så körde mammi bort mig till Moa som var med Sanne bl.a. hemma hos Mattson. Var där ett bra tag och sen gick allesammans hem till Rikard. Trevligt som bara den!

Gårdagen spenderades med Frida, Anna, Alice, Rebecca, Mria, Christian och lite Christopher. Mycket trevligt!
Så idag då, nu blir det till att göra klart mitt religionsarbete, sen gå ner till affären och köpa potatis och dill, ska göra mat till mammi och sist men inte minns spinning! Och en välbehövd sådann! XOXO

Och vinnaren är...



Och jag har äntligen börjat uppskatta Veronica Maggio! På riktigt då alltså. Innan har väl Dumpa mig och Måndagsbarn dunkat i min iPod nångång ibland när jag har kännt mig på sötpop-humör, men numera är hennes låtar de första jag sätter på när datorn går igång.
Hon känns som de nya svart, i min värld. Stop, Gammal sång och 17 är absolut bäst - om du frågar mig! XOXO

Dan före doppare dan. Typ.

Halloj alla där ute! Vad har ni för er ikväll egentligen?!? Sitter här hemma och har sjukt tråkit.. Jag menar hemma på en fre. kväll är inte topp noch precis! Men det är morgondagen, då pappi kommer till Göteborg - vilket jag säkert sagt tjugo gånger idag. Minst, haha. 13:30 hamnen utnför Torslanda! Thank god!



Idag så är det ju fredag = sovmorgon, vilket var sjukt gött! Efter en läxfylld vecka var det precis vad jag behöde. Första lektionen började med tyska, vilket börjar kännas som en onödig lektion numera.. Jag har ju inget för mig där föräns 29 maj, då det är uppsamling på starka verb. Jag har 8 stycken som jag ska kunna böja efter imperfekt, perfekt och det där andra ordet, medans Alexander - i samma grupp - har 48. Man orkar ju inte!
Sen blev det livskunskap som verkar som den alldra mest onödiga lektionen nånsin, mer än Sab egentligen. Men för första gången på ett år typ, så fick vi faktikst ut någonting av denna lektionen; typ att L inte gillar A-klassernas gruppering, att M,R&M ska ut padla i helgen och att lärarna särbehanldar inte efter kön, utan efter kunskap.
Sedan, två lektioner, en lunch och två håltimmar efter så var det Svenska-lektion som gällde. Varken jag eller Eva, läraren, var skärskilt pepp så det blev inte mycket gjort.. Men jag fick i varje fall tilbaka mitt prov från gårdagen, VG på det med. Kändes gött!
Så åkte jag hem och skulle göra kladdkaka med jordgubbar i, vilket jag tycker låter riktigt smarrigt. Men icke! Eller jag blandade sexton jordgubbar med det smälta smöret, vilket inte var någon hitt i varje fall. Uh.

Och så nu sitter jag här och borde gå upp och skriva lite på mitt religionsarbete, men vi får se. Känns lite sent att hitta på nått nu, om det alternativet hade finnuts. Men hör av er om morgondagen, tack! XOXO

Tors. em.




Hej du glade! Hur är det med er, i blåsten?

Svenska-provet är avklarat och det känns gött, tror även att det gick pretty well.
Fick reda på mitt fysiks-provs resultat - som vi för övrigt gjorde förra veckan - VG, feels good!
Är även godkänd i matten. Och dessa två resultat firade jag och mamma med att äta på Hotell Nordeviks idag. En lövbiff som uppskattades, så att säga! 
I helgen har jag inte en aning om vad som händer, har ni? Ett vet jag i varje fall, och det är att jag - förhoppningsvis - ska träffa pappi på lör. vilket känns härligt! Saknar den lille parveln.
Undrar även om någon bryr sig om att M. Ugglas revy skall spelas in i Karlshamn?

Hör av er om vi har nått på g i helgen, XOXO

Ich bin Krank

Hallo allensammen! Vad har ni haft för er sen sist? Som sannerligen var ett tag sedan..
Själv är jag på g att käka pizza just nu, men kände mig bara tvungen att skriva lite.

I torsdags, 30 april, drog jag och en massa folk ner till Kårevik, badplatsen här i Rönnäng, och det var allt en trevlig kväll! Även om det kom en massa folk man aldrig träffat för.
Så i fredags då, ja då blev det till att ta det lugnt - plus att det inte hände ett crap..
Lördagen kom och jag som inte orkade sitta hemma denna dagen med cyklade bort till Skärhamn, köpte en pepsi för en femma och sen åkta jag bil med mamma hem igen. Kvällen närmade sig och jag och Anna tänkte att vi drar ihop värsta ganget och sätter oss på Nya i Skärhamn, nu när det börjar bli sommar = bra väder. Vädret sög och det kom bara tio pers, så Rebecca knäckte en cider och sen drog vi åt olika håll. Jag och Moa hem till henne för att käka rabarberpaj och sedan dra vidare till Mria där hon även hade Fabian och Christian. Vi pratade och tittade lite film - som jag förövrigt inte fattade nått på.
Så söndagen då; jag gymmade - kort och gott. Nu har jag bestämt mig för att seriös-träna för att komma i form till sommar'n. Så jag kör kondition varannan dag och styrka nästa. Och hade inte denhär himla förskylningen-ont-över-allt-saken kommit i vägen så nhade ju det gott skitbra! Men när jag blir frisk ska jag börja med att konditionsträna i varje fall.
Så i måndags då så var jag hemma från skolan och same thing yesterday. Eller jag gick på matte nationella, sen drog jag hem igen.

Så igår kväll, mellan Ugly Betty och Desperet houswifes, wich I by the way loooove, så gjorde jag en varm macka, en vegitarisk varm macka faktiskt:
Jag blandade oregano och tomatpuré och bredde ut det på en formfranska, sedan lade jag på två skurna körsbärstomater, ett tunt lager ost, en gurkbit i varje hörn, en nypa salt och en nypa vitlökskrydda, en rätt tjockt lager ost, oregano och sedan lite ost för att täcka kanterna på. Och så in i ugnen i ca. 150 grader i 6 minuter. Den var god, ja, den var vegitarisk, ja, och den var full av kalorier, yes indeed! Men jag hade dock gärna kunnat bara ha en körsbärstomat på, mer gurka och så lite skinka på. Skall se vad jag kan göra ikväll..

Nu idag så skall jag göra öva in den svenska litteraturhistorian.. Sådär lagom kul när man är sjuk! Men jag vet i jalle fall att Forntiden är runt 800 f. Kr. (om man ens ska kunna nått om Forntiden?), sedan så kommer Antiken och är mellan 800 f. Kr. - 500/1000 e. Kr. och jag vet även att Bibeln skrevs under denna tid - gudar var ju populära, da. Jag vet även att en författare vid namn Homeros skrev Odyssén bl.a. Sen så minns jag också att antika filosofer var hugh, Sokrates var en av dem. Och efter Antiken så kommer Medeltiden med dess riddare, trubadurer och hjältar och varar mellan 500/100 - 1500 e. Kr. då såklart. Heliga Birgitta skrev en bok om sina uppenbarelser, hon blev även helgonförklarad 1391. Tristan och Isolde, som handlar om en kungadotter och en riddare som blir kära, inspereras från denna tidsepoken - är den filmen bra? Den verkar lite väl gamaldags om du frågar mig. Boccacci var även en populär författare under denna tiden. Sen så är det Renesansen som gäller, mellan 1500-1700 talet. Don Quijote och Shakespeare (Hamlet, En midsommarnatts dröm, Romeo&Julia) var två populära författare.
Okej, den här sista spalten var mest för mig - men congratz till informationen om du läste! Haha.

Ha de bra därute i skolorna/på jobbet så länge. XOXO

RSS 2.0