Michael Jackson

Carrotastic: ''Jag kan inte heller fatta det. Att han är liksom borta, på riktigt, for real? ._. Det känns för overkligt liksom. R.I.P <3 Och den låten är verkligen mäktig! Det finns nog ingen låt som han har gjort som är dålig helt enkelt. He's the man!''

Nej jag håller absolut med! Jag kan inte för en sekund förstå det. Egentligen så var jag väl inte Sveriges största fan utav honom, men det är väl klart att man har lånat syrrans skiva någon gång. Och ännu mer självklart att man igår fyllde iPoden med musik utav honom och satt och rös medans man lyssnade på honom, eller hur?
Jag läste i Aftonbladet igår där det var en krönikör som skrev att ''Många kommer nog att minnas exakt var de befann sig och vad de gjorde när de fick dödsbudet.''. Mamma väckte mig, klockan var kvart i nio den 26 juni 2009, och jag skulle till jobbet. Vad gjorde ni?

Men låt oss ta allting ifrån början, året är 1958 (ett år jag förövrigt kommer att minnas nu) och datumet är den 29 augusti. Michael Joseph Jackson föds i Gary, Indiana. Han är den sjunde i syskonskaran, och har redan syskonen Rebbie (59 år), Jackie (58 år), Tito (55 år), Jermaine (54 år), Latoya 53 år) och Marlon (52 år). Senare föds även Randy (48 år) och Janet (43 år).
Sex år senare, 1964, går Michael med i de första bandet hans äldre bröder bildade - The Jackson Brothers - där han spelade kongas:

1966-1968 bildas Jackson Five och de finner även en lokal talangjackt. Då är M ledarsångaren. 69 skriver de kontrakt med Motown records och toppar listorna.
1972 är M tretton år gammal och släpper sitt första soloalbum ''Got to be there'':



Året 1979 blir Michael den första artisten som har fyra singlar som toppar Billboardistan och ''Off the wall'' släpps, som även blir hans stora genombrott.
1982 släpps skriva Thriller (låten som vi alla kan) och det är även hans nästa stora steg. Albumet säljs i miljontals varje vecka efter släppet och toppar listor världen över. Såklart, vad trodde folk egentligen?
1987 är M tillbaka med skivan Bad, som även den toppar listor - både i USA och hela Europa. Skivan innehåller även ''Man in the Mirror'', som egentligen är min absoluta, absoluta favorit (hittade den dock inte igår).
Det är verkligen ett budskap i den!



1991 släpps Dangerous ''och en helt ny generation blir frälsta av Black and white-video.''.
1993 berättar M för första gången om sin hudsjukdom Vitiligo.
Tretton åreige Jordan Chandler fick flytta in hos M, men då anklagar han honom för sexuella övergrepp, någonting som M nekar i en interjuv med Oprah Winfrey. Jag tror absolut på M i denna frågar, hur ställer ni er?
Året efter betalar M 22 miljoner dollar till familjen Chandler och de drar tillbaka anklagelserna, åtalet läggs även ner.
Michael Jackson, The King of Pop, gifter sig detta året också med Lisa Marie Presley, The King of Rock'n'rolls dotter. Men hon vägrar att skaffa barn med honom då hon inte ville 'sätta några barn till världen med den galningen'.
1996 så gifter sig M med undersköterskan Debbie Rowes. Dock sägs detta gitemål vara en affärsuppgörelse.
1997 och den 13 februari föds bådas första barn: Prince Michael Joseph Jackson Jr.
I mars 1998 föds parets andra barn och det blir en dotter Paris-Michael Katherine Jackson.
Jag är osäker på exakt när dessa två skiljder sig, men det är någon gång mellan 98 och 02. För 2002 så föds Michaels andre son Prince Michael ll (mammam är dock okänd). Nio månader senare håller M honom utanför räcket på en hotellbalkong i Berlin.
Cansersjuke pojken Gavin Arvizo anklagar M för sexuella övergrepp, men eftersom vittnen glömt vad de sagt och känsisar (bl.a. Jay Leno) stod till Michaels försvar så blev han frikänd efter fem månader.
2009 bestämmer sig Michael för att ta upp sjungandet igen och bokar in en världsturne med 50 spelningar. Tyvärr, tyvärr och återigen tyvärr så får vi aldrig någonsin reda på om comebacken hade lyckats. Vi får aldrig reda på vem som är mammam till hans sistfödde son eller om han verkligen hade en hudsjukdom. Det enda vi lär få reda på är hans dödsorsak, som i skrivande stund berodde på hjärtstillestånd.

           

           

           

           




Michael Jackson
Född 20 augusti 1958
Död 25 juni 2009
Vila i frid.

Kommentarer
Postat av: Gun

Det var en väldigt skrivet av dej Linnéa. Jag tror att du fick med det mesta.

Michel Jackson var en av de stora inom musiken. Nu går en epok i graven med honom. Hoppas han kan njuta i musikhimmeln. Där finns ju många musiker som har gått en för tidig död till mötes.

Än en gång, en mycket bra artikel. Fortsätt så.

Kramar från Mostere G.

2009-06-28 @ 10:41:53
Postat av: Carrotastic

I've only got one word for this: Legency.



<3

2009-06-28 @ 16:46:06
Postat av: Carrotastic

Wow, jag måste bara tillägga att jag gillar den näst sista bilden på Michael :D Bredvid den längst ner där han har Thriller-dräkten/jackan.



Kan även tillägga att han såg faktiskt BRA ut när han var mörkhyad, så jag förstår verkligen inte varför han helt fick för sig att "få sig en sjukdom" (+ ett x antal 'skönhets'operationer), när han dessutom skrivit en låt om att det inte spelar någon roll om man är svart eller vit osv. En av alla dessa gåtor med Michael alltså..



Det gör mig depp att behöva inse att man nu aldrig någonsin får veta hur hans comeback skulle varit. Det hade varit kul att höra hur det blev, oavsett om man skulle befunnit sig där eller ej. Om det hade varit rena fiaskot, vilket jag dock tvivlar starkt på med tanke på alla fans han har, eller succé!

Jag hittar inte riktigt ord för detta. Det känns bara så fruktansvärt unreal and freaking wrong in a way. Att han nu är borta i all framtid? Orden smakar fel, helt enkelt.

Han har gått genom ett helvete och haft det förjävligt både i barndomen och över alla dessa anklagelser han tagit sig an om allt & lite till! Så på ett sätt känns det ändå skönt att veta att han är i himlen.. Tryggt, där han förmodligen har det skoningsfritt, utan skulder eller anklagelser och lever loppan med bl a Elvisgubben :) Det är nu folket får börja inse att vi borde sluta upp med att lägga all fokus på all skit, galenskaper, skandaler han varit med om - utan på musiken och allt det han gav oss under sitt liv som The king of pop.



Legendarious <3

2009-06-28 @ 17:03:21
Postat av: melinda

c:

anledningen till att han gjorde operationerna med hyn var just because; hud sjukdomen han hade.

vem vill vara fläckig liksom?



He's jammin with Jesus now! <3

2009-06-28 @ 19:57:07
URL: http://hennesdanssteg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0