Idag

God morgon! Just nu sitter jag här och förbereder mig inför kvällen med hårinpackning och härlig musik. Dock ingen party musik, men det kan ju lätt andras på med några enkla klickningar.

Igår var jag  mitt ute i ingenstans (=Rösselvik) på fest. Det började riktigt bra, länge sen jag hade så roligt får jag nog säga. Men det dog ut rätt fort, så jag, Lisa och Rebecca drog hem vid halv tolv redan.
Aya, ikväll är det Halloween = maskerad, och jag skall vara en ängel. Lisa har en dräkt som jag kunde låna utav henne, så skall upp och prova den senare under dagen. Och om det inte passar så vet jag inte vad jag gör!
Men det är inte bara det jag skall hinna med, utan tusen saker till:
- Äta frukost
- Göra hårinpackning
- Cykla till affären 'nd bye some girlstuff
- Skala potatis
- Duscha
- Befinna mig en stund @ Moa's place
Fixa mig @ Moa's place
- Halloweenfest

Brustna hjärtans höst

Seriöst. Klockan är strax över fem och det är nästan mörkt ute. Man orkar ju inte. Det är verkligen det värsta med hösten. Mörkret. Usch! Tacka vet jag sommar och sol! Bara åtta månader kvar.
För övrigt funkar det väl med hösten, när det är sol ute och man inte fryser ihjäl alltför mycket. Typ sådana här dagar:

           
           


Någonting mer som stör mig, än höstens mörker, är smilisar på fotoalbums namnen på Facebook. Alltså, what's up with that?

We were both young when I first saw you..


Jag fick nyss detta fotot av Frida på mig och Christian/Dagge. Är vi inte för söta?
Ännu sötare är ju att vi blev tillsammans när jag gick i 0an och han i 2an p.g.a. jag torkade för honom i matsalen. Eller, sötast är nog att vi var tillsammans i fyra år, för att vi glömde göra slut. Så en dag på bussen, när jag skulle med min vän Anna hem, så gjorde jag slut. Tydligen krossade detta hans hjärta.. Haha! Galen typ!

This is it



This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real


And it feels as though I’ve seen your face a thousand times
And you said you really know me too yourself
And I know that you have got addicted with your eyes
But you say you gonna live it for yourself.


I never heard a single word about you
Falling in love wasn’t my plan
I never thought that I would be your lover
C’mon baby, just understand


This is it, I can say,
I’m the light of the world, run away
We can feel, this is real
Every time I’m in love that I feel


And I feel as though I’ve known you since 1,000 years
And you tell me that you’ve seen my face before.
And you said to me you don’t want me hanging round
Many times, wanna do it here before


I never heard a single word about you
Falling in love wasn’t my plan
I never thought that I would be your lover
C’mon baby, just understand


This is it, I can feel
I’m the light of the world, this is real
Feel my song, we can say
And I tell you I feel that way


And I feel as though I’ve known you for a thousand years
And you said you want some of this yourself
And you said won’t you go with me, on a while
And I know that it’s really cool myself


I never heard a single word about you
Falling in love wasn’t my plan
I never thought that I would be your lover
C’mon baby, just understand


I never heard a single word about you
Falling in love wasn’t my plan
I never thought that I would be your lover
C’mon baby, just understand


Look alike Formfranska

Jag har bakad rostat bröd. Eller bara nästan. Jag har olivolja i mitt, och det tror jag knappast är en ingridiens i Pågens Formfranska. Men annars är det likadant. Man kan rosta mitt och det smakar gott. Plus att det har den formen som riktigt bröd har, det måste väl ändå vara ett plus?

Ännu en anledning att åka in till Göteborg igen...

...är att jag skulle vilja köpa detta tygmärket

till dessa byxorna


Byxorna köpte jag igår på Weekday, men tycker, idag, att dem ser lite småtråkiga ut. Märket såg jag inne på Shock igår, men hade inte en tanke på att köpa det bara för att. Men idag blev jag riktigt sugen på't!  Vi får helt enkelt se vad mitt nästa Göteborgs-besök har att erbjuda.
Nu: middag. XOXO

Eftterrätt? Nejtack

Nu är jag hemma från affären, men jag fick bara med mig dill och läkerol. Kände att en efterrätt faktiskt inte var nödvändigt. Speciellt inte vad som hände igår när jag, Moa och Axel var i stan (för det var där jag spenderade gårdagen, fick med mig ett par byxer hem - dock behöver jag ett par till. snarast möjligt). Vi stod inne på Weekday då vi hör en tjej säga till sin kompis i provrummet: Passar dom?
Kompis i provrummet: Jaa, men jag skulle nog kunna tränga på mig ett par 24er.
Detta betyder alltså att hon hade storlek 25 i byxer. I midjan. So what, kanske ni tänker. Men jag, som har 28-29 i midjan, tänker absolut inte så. Absolut inte. Istället tänker jag att jag ska sluta äta godis, dricka dricka och även hoppa över efterrätter. Så, därför mina kära vänner, blir det ingen efterrätt för varken mig eller mamma idag. XOXO

Walking to the hungry store


Hejdär! Nu är det typ hundra grader inne i mitt hus så jag drar ut på en promenix till affären. Ska köpa dill, jordgubbar, vindruvor, vit choklad och läkerol. Tänkte laga middag + efterrätt till mig och mamma. Hoppas det blir lika gott som annars!
Men jaja, nu går jag. Senare när jag kommer tillbaka tänkte jag blogga om mina två senaste dagar. XOXO

 






Baka, baka liten kaka

Hejdär! Vad har ni för er, såhär på morgon kvisten? Själv står jag och bakar grahamsbullar. Mums!
Tänkte att eftersom vi har 50 gram jäst hemma så måste det ju användas, am I right? Så 25 gram jäst går åt till grahamnsbullarna och 25 gram tänkte jag använda till frallor later on. Men nu: tillbaka till bakandet! XOXO

Hit musik tips only

Hejdär! Idag har jag inte en endaste plan = inget att skriva om. Förutom Desperat Housewifes later on (21:00) då.
Så istället ber jag om lite tips på musik att lägga till i mina Spotify listor ''Hörde jag fest?'' och ''chillin'''. 

     
Over and out, XOXO

Fika

God kväll out there!

Vad har ni för planer för kvällen? För min del tror jag att det blir till att sitta vid datorn ett tag till innan jag förflyttar mig till mitt rum och tv:n för Slumdog Millionaire. Har hört att den är rätt bra, vad tycker ni som sett den?

Förut var jag ju som sagt i Skärhamn och fikade med Fredrik, Jesper och Hampus. Riktigt mys hade vi det, killar! Och jag måste säga att jag gillar han dendär Hampus, trots alls. Efter att vi ätit upp våra chockladbollar - eller nästan i jalle fall - så gick vi och satte oss i hamnen och småpratade lite innan Hampus gick hem och åt middag, mamma hämtade mig för en pizza och Fredrik och Jesper gick in och åt på Hamngrillen.
Men anyway, det var en go dag och I love to do it again!

Men nu har jag inte mycket mer att skriva för idag, men vi hörs när vi hörs! Jag har ju trots allt lov = inte tid att sitta vid datan 24/7. XOXO


You go girl!

Blev just tipsad om två video-inlägg på Amir's a.k.a. Gaybloggen's blogg, måste säga att jag diggade tjejens svar gött mycket. Dock är Amir också skön, så det är svårt att bli sur på honom. Men höll trots allt med om dissen han fick ang. att vara 'Kissies knähund'.





I ♥ Spotify

Hej igen! Jag börjar detta inlägget med att berätta att mitt vatten kom tillbaka strax efter att jag skrev föregående inlägg. Men bara nästan. Det är fortfarande lite segt, men jag har i jalle fall blivit ren och borstat tänderna. Så jag är nöjd!

Sitter här och väntar på bussen nu. Missade den första som gick 13:00, så det blir till att ta 13:50 bussen bort till Skärhamn och Jesper, Fredrik och Hampus. Var ett bra tag sedan jag träffade de två först nämnda så det ska bara bli kul :-D

Jag och Fredrik sist vi fikade.

Kan även medela er alla där ute att jag har Spotify - yey me! - bara ett år efter alla andra, sisådär. Men jag är lika glad för det och ger all creds till min syster K och hennes pojkvän M.
Nåväl, 13:50 närmar sig så det är lika bra att jag dunstar härifrån. Blog u later, XOXO


Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Serri! Jag har inget vatten hemma. What's up with that?!??


Helg-update

God morgon! Vad har ni för er där ute? Sover kanske? Själv sitter jag här vid datorn, med borde egentligen göra frukost, göra ordning i köket och vardagsrummet, fixa på mitt rum eller vad sjutton som helst som är bättre än att sitta här.
Men ja, nu sitter jag ju här och och kan lika gärna berätta för er om min helg nu som sen:
I fredags då satt jag bara hemma och sedan gick jag och la mig tidigt. Härligt, måste jag erkänna!
På lördagen åkte ju jag och mammi till Torp, Uddevalla för att köpa kläder till mig. Tyvärr hittade jag varken skor eller jeans utan bara två par tjocktröjor och maskara. Dock två väldigt snygga tröjor. Vi fikade med mustig morotsmuffins och kladdig kladdkaka - som det ska va helt enklet? Vi åt även QP meny och Big Mac på McDonalds innan färden bar hemmåt. Mums! Väl hemma tittade jag på Blog awards 2009 - som ni vet - och jag måste säga att jag blev lite besviken för att varken Dessie eller Paow var med. Men men, jag får helt enkelt leva med att dem inte är lika 'stora' som dem säger att dem är 8-)
På lördags kvällen drog jag bort till Skärhamn på fest och hade det trevligt med massa goa människor. Som det ska vara, helt enkelt :-D Dock förstår jag mig inte på dessa 95or som måste komma hela tiden. Har dem inga egna fester att gå på?
Så igår, sista dagen på helgen, var jag hos mormor med mamma och syster och sedan drog jag bort till gymmet för en timmes spinning. I like! Kvällen avslutades med ägg, äpple och en film.

Mina planer för dagen är väl att fortsätta läsa Harry Potter and the Halfblod Prince och förhoppningsvis ta en fika med Jesper och Fredrik. Tror knappast det kan bli bättre! XOXO


I love you Liberian Girl


Blog awards 2009

God kväll ladies and gent's! Vad har ni för er ikväll, tro? Själv funderar jag på att se Blog awards och sedan desperat leta efter någonting att göra. För ingen, och jag menar ingen, missar väl Blog awards 2009 ikväll? Eller är det bara jag som är en sån g33k och har följt drama (kläder, naglar, skor, läppförstorningar, resor hit och dit) slaviskt?
Nåväl, det är i varje fall på tv400 ikväll klockan 19:30-20:00 och jag ska se det.
Ska ni se se det, eller har ni andra planer? :-) XOXO

Trött, tröttare, Linnéa

Hej, hej, hemskt mycket hej! Jag måste bara börja detta inlägg med att berätta hur otroligt trött jag är. Det finns knappt ord för denna olidliga sömnighet som befinner sig i i hela min kropp right now. Det är galet, helt enkelt. Speciellt eftersom jag har kännt såhär hela dagen. Vill inte heller påstå att min Red Bull-lunch fick upp humöret ens lite. Återigen; galet.
Det, plus att jag har ont i magen. Man orkar helt enkelt inte - eller vad säger ni?

Ikväll har jag inte någonting alls för mig och jag gillar det. Faktiskt. Gött att bara ha en endaste dag ledig ifrån allt: skola, gym, kompisar.. No offense, men ja :-D Imorgon är det dock nya tag som gäller för då ska jag shoppa loss på Torp med mamma. Tänkte försöka få med mig två par skor hem, en-två tjocktröjor och kanske, kanske ett par byxor. Det återstår att se.. Köper ju egentligen bara Cheap Monday-jeans, men i och med att dem inte finns på Torp och jag är i behov av ett par nys jeans så hade det ju inte vart fel om jag hittade ett par, om man säger så ;-) Helst ett par slitna också. Någon som har ett tips eller två?
Och sedan på kvällen hoppas jag på någonting skojsigt att hitta på. Såklart. Ge mig gärna ett tips där med, tack. Annars får jag väl helt enkelt skicka ett mass-sms till hela kontaktlistan, det brukar ju funka ;-)

Idag i skolan 'firade' vi FN-dagen, eller hur man nu skall kalla det. Först samling i Aulan, sedan blev man indelade i grupper och fick göra någon slags 'fördoms-lek'. Sådär lagom kul, måste jag nog säga va. Efter det blev det till att gå till Aulan återigen, men denna gången för att kolla film. En fransk, en. Och egentligen var den bra med budskapet o.s.v. Dock otroligt seg och förutsägbar. Sedan så skulle man diskutera filmen och till det fick man bulle och MER. ''Skolan kostar verkligen på sig ibland.'' Efter det eländet var det dags för Aulan återigen innan man äntligen fick gå hem. Det värsta med denna dagen var inte alla diskutioner man fick genomlida, utan att dem inte tog närvaro. Helt seriöst: man orkar ju inte!



Med det sagt och dagens låt upplagd så tror jag att jag dunstar här ifrån datan nu med samma. XOXO

Thursday's never coming back

Hejhej! Nu är det äntligen torsdag, vilket betyder inga läxor tills imorgon, vilket gilals starkt! Någonting som jag dessutom gillar ännu starkare, är att det är lov imorgon. Dock bara en vecka - men lov är ju lov, eller hur?
Imorgon, fredag, då vi egentligen skulle gått i skolan 10:00-13:00 ska vi istället gå 8:35-14:00. What's up with that, undrar jag bara? Serri, jag kommer inte vara hemma föräns tre. Vilket egentligen bara är en halvtimme senare än vad jag brukar.. Men ändå! Och bara på grund av att Samhälle Internationell ska ha någon himla 'Samhälle Internationell-dag'. Man orkar ju inte! Jag har liksom inte ens valt Internationell än! Poor, poor me, är nog det enda jag kan säga om saken i nuläget.

Någonting som är ännu sämre än att gå i skolan tre och en halv timme än vanligt är att min iPod inte funkar. För fjärde gången. Man skulle ju kunna säga att det är sådär lagom pinsamt, va. Så för att ersätta min iPod på 16 GB håller jag nu på att fylla min MP3 på en sisådär 512 MG som har plats med 120-130 låtar. Max. Asgött för mig! Inte.

Idag tänkte jag gå bort till gymmet för både ett Core-pass och ett spinning-pass efter. I like :-D Lite ajgfd att min syster ain't joining me, men jag hoppas på Frida istället! XOXO


Wednesday break my heart

Hej hej på er! Vad har ni för er egentligen? Någonting roligare än vad jag snart ska göra, hoppas jag! För in a few minutes så blir det plugg, plugg, plugg för min det och det rekomenderas inte! Usch, säger jag bara.. Har kommit fram till att det egentligen inte är något fel på själva skolan. Man träffas kompisar, nya människor, kan ta en fika då och då, skratta lite, prata av sig o.s.v. Men dessa läxor alltså! Man orkar ju bara inte!
Någonting som man dock orkar är att idag så träffade jag Anders Klacker i skolan - världens bästa lärare. Och jag är ju trots allt inne på mitt elfte skolår, så jag borde ju veta, eller hur? ;-)

Big love till dig, Anders, säger jag bara.

Har förövrigt haft prov i matte idag och läxförhör i engelska. Kan medela att det gick pretty good faktiskt, vilket förvånar mig otroligt mycket på matten som sannerligen inte är min grej!
Och, och, och! Idag på gympan gjorde vi kullerbytter (Ja, jag går i ettan i gymnasiet. Haha!) och min lärare tyckte att jag skulle vara stolt över mig själv. Which I am. Offcourse.

Dagens (även måndagens) stora minus är keps. Seriöst, det är max tio grader ute, så jag tror knappast keps är behövligt theese days. XOXO


En värld full av läxor

God morgon! Idag är jag ledig ifrån skolan för att lärarna är på mittterminskonferans, men inte lär jag hinna blogga så värst mycket ändå. Har typ tjugotusen läxor som jag bara måste göra och det suger! Like you didn't know.
Men i skrivande stund så står mamma i köket och schteker pankakor, så jag lär ju få en bra start på dagen i jalle fall! Yummie!

Nu har jag dock inte mycket mer att skriva så jag tror att det blir till att farma lite till och sedan dunsta härifrån till köket, läxor, världen. Inte kul! Men what you got to do is what you got to do. XOXO


Jag _ÄLSKAR_ Svenska Hollywoodfruar....

...parodier. Speciellt den på hon Maria: ''Jag älskar läppstift!''. Hahah, lika underbart varje gång :-D



...hos Robins:


Jag säger bara en sak


Afrikansk dans

Chacha bloggen! Jag kom nyss hem ifrån gymmet där jag och syster K har varit på Afrikansk dans. Och jag vet inte om det bara var för att jag var allmänt negativ idag eller om det faktiskt var så oerhört tråkigt som jag tyckte. För det första så var det knökfullt så man såg inte vad intruktören gjorde, och jag var liksom där för första gången - fatta förvirrad jag var eller! För det andra: ja, visst, man blev svettig. Men inte sådär gött svettig så att allt bara rann av en, utan sådär lite smått smygsvettig i ansiktet typ. För det tredje så var det inte ens hälften så ansträngande som jag trott! Jag skulle, ärligt talat, kunna gått på spinningen nu vid 18:30.
Eller vid närmare eftertanke så skulle jag nog inte kunnat det, Lotta har det idag och hon kör järnet vill jag lova!
Men anyway, det var i varje fall inte kul. Om du frågar mig. Syster däremot, ja hon var helt frälst av den afrikanska musiken, att man skulle slappna av och bara låta kroppen dansa och allt det där.
Det var nog själva avslappningen som inte riktigt var min grej. Skulle gissa att det var det som låg bakom mitt ogillande av eftermiddagens aktivitet. Jag är ingen avslappnad person utan jag vill ha kontroll över saker och ting, vara medveten om vad som händer runt om kring mig o.s.v. T.ex. så kan jag mer än gärna dansa vals eller foxtrott. Där har man ''sina steg'', man vet vad man ska göra och det funkar alldeles utmärkt. Det är mer min balett. Om man nu kan säga så, för det passade så bra i sammanhanget.

Förövrigt så har jag någon slags kula i vänster långfinger som är en riktig pain in the as - eller nästan i jalle fall.
Nu ska jag gå och duscha av mig all smygsvett och sedan räkna matte sedan ta fram 30 engelskaglosor sedan skriva svenska och SEDAN ska jag gå och lägga mig. XOXO

Idag

God morgon där ute! Måste börja detta inlägg med att be om ursäkt för gårdagens inlägg: Blog awards 2009 var ju inte igår, utan nästa lördag. Så inlägget som publiserades igår kommer upp nästa helg istället ;-)

Igår var jag i Kroksdal, Skärhamn och spenderade kvällen där med en massa underbara människor :-D Tack för det, hörrni! Finns inte mycket mer att säga om just det så jag berättar lite snabbt om idag istället:
Blir plugg nu fram tills 16:30 då det blir Afrikansk dans med syster. Kul att pröva någonting nytt och just dans bränner man ju väldigt mycket på. Kan uppdatera er om det senare. Och efter det blir det kanske, kanske film, men det återstår att se. XOXO

Michael Jackson-tema

Jag tittar inte på Idol. Inte ens igår. Inte ens när jag läste Jessica's komentar an.g att det var Michael Jackson-tema på Idol igår. Inte ens då tittade jag på det. För igår var jag uppe hos min kompis Lisa och hade det jättetrevligt. Först hade jag, Moa, Mria, Rebecca, AK, Evelina och Emma i uppgift att ringa dit massa folk. Efter många om och men fick de andra dit Axel, Lilja, Rickard, Martin, Sandberg, Pejja och Sebastian. Då ville Lisa ha dit ännu mer folk och tvingade de ''nyinkomna'' att ringa dit mer folk.
Ska jag nu göra en lång historia kort så slutade det med att en massa 94er tog över Lisas kök, det att även några 90er lite var stans i huset och - nu kommer det värsta - det var en dyngrak 95a där. Man orkar ju inte. Det enda som var sådär riktigt, riktigt posetivt med gårdagen (och som jag kommer leva på hur länge som helst) var väl att jag fick slängt ut 95an. Yey me! Alla älskade mig efter det. Utom hans kompisar - men careface typ.
Det var min gårdag, det. Och visst hade jag trevligt, no doubt 'bout it, men jag hade så hemskt gärna velat se Idol. Men, men, jag får väl leva på reprisen. Eller klippen från tv4.se:
























Vilken är eran favorit? :-) XOXO

Svenska uppsats

Hej på er! Vad har ni för er i solen? Själv kom jag hem ifrån gymmet nyss - även om jag egentligen borde tagit en promenad och bättrat på mina fräknar lite - där jag spenderat en timme av förmiddagen med syster.
Nu sitter jag här och pratar med Frida, lyssnar på musik och skriver en svenska uppsats. Det går sådär lagom bra, måste jag ju erkänna. Men om någon av er där ute är söt och ger mig ett tips på vad jag kan skriva om så underlättar det lite sådär jättemycket. Så use your fantasy now people! För min är helt slut. Blog u later, XOXO

Det är dags för fredagsmys.....

Det är fredag, jag är mätt, har inga läxor tills imorgon (jag ska ju inte ens till skolan imorgon, hihi), jag har druckit en Redbull, det var en kort dag i skolan, jag slutar tidigt på måndag e.m., jag skratta sönder på bussen, tog mig nästan en snackis med Kennethboii förut, har sett världens roligaste ICA-reklam-film aldeles nyss och nu ska jag kolla upp om jag har sovmorgon på måndag. Frågan är bara vad jag ska ta mig till ikväll?!

Rolling on the river

God morgon på er, era sömntutor! Skulle gissa, eller hoppas, att de flesta utav er sover just nu, men inte jag inte! Har vart vaken i en trekvart snart och sitter just nu och tittar på tv och äter frukost. En rätt bra start på dagen!
Någonting som dessutom är ett bra slut på dagen är spinningpasset jag var på igår. På söndagar är det nämligen temaspinning borta på Träningskliniken, och det är bara roligt! Dock är det ''Tjörn Triathlon-spinning''  med Lotta nu på söndag, vilken jag inte ska gå på. Hur jobbigt låter inte det egentligen? Haha! Tror mer på Afrikansk dans på söndag.
Men tillbaka till gårdagens spinningpass. Temat var Tina Turner och jag måste nog säga att hon är ingen favorit hos mig. Är inte heller så bekant med hennes låtar, kände bara igen tre stycken. Och det knappt. The Best, Rolling on the river och någon som jag inte ens kan namnet på.



Nästa spinningpass jag ska på är på torsdag, och då kommer det vara inslag utav Michael Jackson-låtar och en massa annan go-musik. Jag längtar!! Men nu, skolan. XOXO

Vaniljpanacotta

God morgon, där ute! Vad har ni för planer för dagen? Själv skall jag sola, gå på spinning, läsa igenom geografin och lära mig engelskaglosor. Kanske blir det till att öva lite på tyskan också.. Yey! Min dag är räddad! Eller inte. Har jag tur så avslutas min dag med Evan den allsmäktige.

Nu hade jag tänkt ge er recepten som egentligen skulle kommit för ca. två veckor sedan. Nämligen vaniljpanacottareceptet och muffinsreceptet. Dock hittar jag inte muffinsreceptet. Vilket är galet synd, för dem var riktigt mumsiga, om jag får säga det själv! Men jag ska fråga mamma sedan om hon har någon aning om vart det kan vara, hon är nämligen inte hemma right now. Så ni får nöja er med vaniljpanacottareceptet till 3 personer:
Blanda först 2 tsk gelatinpulver med 1 msk varmt vatten. Låt sedan stå i en skål för sig. Häll sedan 5 dl grädde, ½ dl socker och 1 vaniljstång som du klippt itu i en kastrull. Ställ på spisen och på svag värme. Tag bort vid första bubblan. Häll ett par matskedar utav den varma grädden över gelatinblandningen och rör om så att de löses upp sig. Häll sedan tillbaka allting i kastrullen. låt stå och kallna i tio minuter. Plocka ur vaniljstången, häll upp pancottan i tre serveringsskålar och ställ sedan kallt. Jag brukar ställa det kallt i ett dygn, men kom på häromsistens att egentligen skulle man göra panacottan på dag 1, vända den på dag 2, och äta den på dag 3, då blir den inte så rinning när man vänt den. Men man kan såklart äta den direkt ut skålarna - det är ju upp till var och en.
Äts med en bärsås: mixa en förpackning hallon/blåbär med ½ dl socker. Och voila! You gonna love it! XOXO

Helg-update

God kväll på er! Vad har ni för er? Fotboll, I guess? Tror nästan att det bara är jag och mamma som inte kollar på det ikväll. Kinda not our thing.

Lovade ju förut att jag skulle blogga om gårdagen. Jag och Emelie tog bussen till Skärhamn, hoppade av hos Frida och sedan vandrade vi tre ned till Toftenäs City. Kvällen var riktigt mys, bortsett från slutet. Men det är väl egentligen så de brukar vara på Tjörns hemmafester? Speciellt när vissa pojkar kommar på besök ;-)
Jag och Melinda drog hem vid ett-tiden och då var de flesta redan hemma, för ovanlighetens skull. Berättade snabbt för mamma om kvällen, tog på mig pyjamas och gick och la mig under duntäcket. Det var alltså full rulle igrån från kvart över sju på morgonen. En välbehövd natts sömn, med andra ord.
Idag däremot så har jag inte gjort någonting alls. Men jag har behövt denna dagen efter en vecka fylld med läxor. För imorgon gäller det att vara på G igen! Engelska-läxa till onsdag, geografi-prov och tyska tills på torsdag. Kul? Njaa, knappast!

Men nu ska jag överlåta mina sista vakna timmar till svt1 och Brottskod försvunnen samt Nurse Jackie. XOXO


Boom boom pow

Bara min mamma som har på 'Landet Runt' just nu? Och bara jag som tjyvlyssar på just det programet? Tjaa, the one of you who dosn't missade en hel låt att festa till nästa helg. Men bara för att jag är så snäll (och inte vill vara den enda som hört denna remixen nästa helg) så langar jag den här och nu:


Snart tänkte jag även blogga om gårdagen för er tjörnbor som missat det. XOXO

Melissa Horn

Hej allesammans! Just nu sitter jag här och försöker bli medlem på bloggportalen.se. Det går bara bra, men det är galet svårt att komma på en beskrivning om mig själv och en om denna bloggen. Hjälp mig, tack?!
Sitter också är och nynnar lite på Melissa Horn. Jag tror nästan inte det finns någon artist som talar till mig lika mycket som hon gör. Inte i varje låt i jalle fall. Ni som har dessa låtar eller som laddar ned dem till mig, ni är guld värda en kväll som denna!


''Lät du henne komma närmre''


''Hanna''


''En famn för mig''


''New York''


''Sen en tid tillbaka''

Djurplågeri

SER-I-ÖST! Är det bara jag som äcklas utav att läsa tidningen idag? Alltså, jag har ju vetat länge att det finns sjuka idioter, men SÅ HÄR sjukta idioter har jag aldrig insett att det finns.. Det jag pratar om är dendär killen som det står om i Göteborgs-Posten idag, han som har plågat en massa djur till döds. 19 djur (en hund & arton kattar, varav fem av katterna är utomlands så de räknas inte) har han erkännt. För djusplågeri kan han få högst två år, och högst ett år för ofredande - han har nämligen skickat brev till fem utav djurägarna och berättat ingående hur han plågat + dödat djuren. Lite väl lama fängelsestraff om ni frågar mig. Det hade ju inte vart så i USA, kan vi ju lugnt konstatera.. Dock lär han väl få välbehövd psykist vård, men ändå.. Läs artiklarna och tyck till själva här och här. Blog u later, XOXO

Skolfoto

Hej på er! Vad har ni för planer för dagen/kvällen/natten? Mina är väl, i stort sett, att välja kläder, sminka mig och fixa frisyren till det bättre. Just nu är den bara ruffsig och jobbig, tack vara en busstur med Rasmus. Efter dessa tre got-to-does blir det till att knäppa en Redbull (jag är lika trött idag som alla tidigare dagar denna veckan) och sätta sig på första bästa buss till Skärhamn. Ska bara få tag på Jenny först. Galen brud med ljudlöst på mobilen = ingen bra kombinitaion.

Skoldagen har varit helt OK med tanke på att vi bara tog skolfoto, åt pankakor, hade dataprov och gick hem. Knappast någonting att klaga på, am I right? ;-)
Dataprovet gick mycket bättre än förväntat och jag hoppas få en hög poäng i ämnet. För, som sagt, vilken 16-åring har failat på ett sådant prov these days? Visserligen hade en hel klass fått IG i ämnet förra året - men dem var väl ett stort undantag..
Skolfotot då? Jo, gick väl sådär lagom bra. Brukar aldrig vara nöjd efter att jag tagit fotot, speciellt inte efter en insident förra året. Long story short: Patrik kittla mig medans ett av tre kort togs, självklart valde fotografen just kittle-kortet = min framtid förstört för alltid. Typ.
Själva 'tänk-om-skolfotot-blev-världens-epic-fail-nervositeten' brukar släppa samma dag som katalogen kommer. Dock blir väl inte det föräns i december, har jag hört, vilket betyder sleepless för mig de näsmaste månaderna.

     
The look of today. Den urtjursiga tröjan, 
som jag för övrigt har lånat utav min syster,
får ni se mer utav imorgon.
 


Någon är på G!

Barack Obama

Det första jag ser när jag klickar upp blogg.se's första sida är såklart att Barack Obama har fått Nobelpriset i fred. Kan även medela att mamma berättade det för mig för knappa fem minuter sedan.
Yey him! Absolut. Men är det bara jag som inte riktigt hängt med i varför just han tilldelats detta pris?



Och med den här söta lilla bilden avslutas detta inlägg. Blog u later, XOXO

Redbull ger mig vingar?

Hej på er! Hur är det med er en dag som denna, i blåsten och eländet? Själv är det rätt bra. Dock har jag en fråga och den är som följer; Hur trött kan man bli? Alltså jag bara orkar inte. Har till och med druckit en Red bull - men inte sjutton hjälpte det! Hoppas sannerliger att spinningen vid 19-tiden hjälper mig att bli bara lite mera pigg!

Men innan spinningen så ska jag hinna med att scanna in ett brev till min kära fader, jag skall räkna matte, välja kläder att ha imorgon (skolfoto, skolfoto, skolfoto - för första gången är jag lite nervös inför en sån dag) och så byta om till gymkläder. Och om jag, som sannerligen inte är den snabbaste i denna värld, skall hinna med detta så måste jag skynda mig. XOXO

<3



Snodde bilden ifrån takai.blogg.se, och nu undrar jag om det bara är jag som är kär?
Detta är sååå en got-to-have när jag flyttat hemifrån!

Trött, trött, trött. Mannen här är väldigt trött

Cha, cha bloggen! What's up today? Med mig är det bra, dock är jag trött. Och med trött så menar jag såklart väldigt, extremt, galet trött. Varför? Tjaa, jag går i skolan. Det borde väl ändå säga allt? Dock kan det vara för att jag joggade/power-walkade 2 kilometer idag. Dock på trettio tretton minuter (jag må va seg men inte SÅ seg), vilket är pinsamt. Men om man säger att det var 2000 meter, eller till och med 2000000 milimeter, då låter det ju lite längre - så då kanske ni förstår hur jobbigt det var för otränade lilla mig.

Skoldagen idag har bara varit jobbigt. Likaså gårdagen, dagen innan det och förmodligen morgondagen med. Fredagen då kan nog bli rätt okej med skolfoto, en halv lektion matte och datakunskap. Visserligen är det Wordprov på datakunskapen, men vilken 16-åring har failat på ett sådant prov these days? XOXO


Good mornin', good mornin' - we talked the hole night true

God morgon på er! What's up? jag sitter här hemma och käkar äggmacka, tack vare min lilla, söta mamma som kokat två ägg till mig innan hon kilade iväg till jobbet. Yey her!
Idag ska jag till skolan, hem, affären, köpa Redbull ♥, gå hem, plugga, äta, plugga och sedan - mina vänner (citat från Jenny) - så skall jag se på Desperat Housewifes :-D I'll watch it 'nd like it! Ni missar väl inte heller det?

Första lektionen i skolan idag är tyska. Inte kul. Andra lektionen är Svenska. Med Sune. Lite kul. Och tredje och sista lektionen är geografi. Inte ett dugg kul någon stans. Att det är fisk (=flinogr för min del) till lunch gör inte saken särskilt mycket bättre heller. Eller att jag måste vänta 50 minuter på bussen. Att jag måste till skolan över huvud taget kind of förstör min dag.

Min helg, fresten, då? Fredagen spenderade jag först hemma hos Jenny på tjejmiddag/B-day-middag. Sedan drog vi till Ch's sjöbod och det vet vi väl alla hur kul det är där. Dock hade jag rätt trevligt tack vare Emelie - men usch, så kallt!
Lördagen satt jag hemma p.g.a. jag var så otroligt opepp, att det inte hände nått och ja, mina tjejproblem då. Tittade på TV gjorde jag i jalle fall. Dedär nya programet på ettan - galet att jag tittade på den kanalen - Nurce Jackie, tror jag det hette. Otroligt likt Grey's men lite sämre, skulle jag nog vilja säga.
Och så i söndags spenderade jag min dag framför datorn och naturkunskapboken. Inte helt okej, nått utav det. Hann ju inte ens gymma. Hallå eller!!? Men det skall jag göra onsdag, torsdag, lördagm söndag kan jag ju lova er! Någonting mer jag kan lova är att jag missar bussen, om jag inte går nu. Så hejdå!

Inpackningar, inbakningar m.m.

God mor'n! Eller ja, jag har väl varit vaken en timme eller två - men det räknas väl fortfarande som morgon I guess.
Sitter här med nyinpackat hår, nyborstade tänder och inpackning på fötterna. Eller, inbakade fötter kanske man skall säga... Gjorde nämligen en lite annorlunda fotinpackning idag. Vanligtvis brukar jag ju ha i bakpulver, vaselin och någon annan fet kräm, men idag blev det även lite fler feta krämer och - tro det eller ej - havregryn. Det skall ju vara bra att ha i inpackningar i ansiktet, so why not on the feet tänkte jag. Hoppas på ett bättre resultat än vanligtvis, nu då :-D XOXO

Jag är lite sugen på bio























Hur har jag spenderat kvällen hitentills?

Äta bulle [check]
Äta chocklad ♥ banan [check]
Lära mig trettio engelska glosor [ ]
Hitta på någonting att göra ikväll [check] (=tv 22:00-23:15 på ettan)
Berättat om gårdagen [ ]


Just give me love, love, love

Jag har så otroligt ont i min magen. Tjejproblem. Men just nu tror jag mest att det beror på moussakan.

Sitter här hemma i min ensamhet och försöker hitta några nya, intresanta bloggar, men lyckas inte riktigt. Eller? Har kikat in på skvallerbloggen (någon som har tips om fler sådana?), mina vänners bloggar, ''blondin''-bloggarna, Foki's blogg och någon kille på skolan's blogg. Var till och med påväg att stänga av datorn när jag kom på att Katrin Zytomierska's blogg har jag ju glömt. När jag väl hade klickat in på den hittade jag tre saker som intreserade mig. Hon, en smal, snygg tjej, äter både bulle och chocklad för jämnan - ''blondin''-bloggarna skulle förmodligen spy upp det illa kvickt. Om dem ens har tänkt tanken på sådana godsaker. Men det var faktiskt inte bara därför jag fastnade för just ''bulle''-inlägget och ''chocklad''-inlägget. Utan jag blev väldigt sugen också. Yey me att jag har bägge två saker bara en tre meter ifrån mig!
Den tredje, och egentligen intresantaste saken, som jag hittade var en ny blogg. Precis vad jag letade efter!! It's Frans-day, I'm in love.
Men nu ska jag äta chocklad med banan och säkertligen en bulle eller två - don't you just love candy-buying-moms? XOXO

Moussaka

Hej på er! Sitter här sedan några timmar tillbaka och försöker få i mig lite frukost/lunch/middag. Men inte vilken frukost/lunch/middag som helst, utan moussaka. Kan man få en bättre start på dagen? Tror kanppast det.
Tänkte även langa receptet när jag ändå är på g!

6-7 portioner:
- 4 dl vetemjöl
- ½ dl grahamnsmjöl
- 4 msk kolsyrat vatten (helst)
- 150 gram rumsvarmt smör

Knåda samman dessa ingredienser till en pajdeg och tryck ut i en pajform. Lägg en handduk över tills vidare.
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- Olivolja
Skala, hacka och bryn lökarna tillsammans med oljan.
- 500 gram köttfärs
Tillsätt och låt få färg.
- Tomatpure
- 500 gram (=en förpackning) krossade tomater
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 kram pepparmix
- ½ krm cayenpeppar
- Dragon
- Oregano

Tillsätt i kastrullen med köttfärs och lökarna. Låt sedan puttra under lock i 30 minuter.
- 1 aubergin
- Salt
Skär auberginen i ca. 1 cm. tjocka skivor och lägg på bakplåtspaper. Strö över salt och låt ligga i ca. 15 min. Stek dem sedan i olivolja i ca. 2 minuter/sida. Varva köttfärsen med auberginerna i pajdegen.
- 1 grön paprika
Skär paprikan i skivor och lägg över.
- 3 dl mild, naturell yoghurt
- 3 ägg
- 1 krm vitpeppar

Vispa samman och häll i formen.
- 175 gram (=en förpackning) fetaost
Smula osten över och ställ in i mitten av ugnen i 225 grader i 20 minuter. Serveras ihop med melon, sallad och gärna en dipp. Sma(c)klig måltid! XOXO


Bad vs. good

Hej, hej, hemskt mycket hej på er! Idag har vart en riktigt jobbig dag. Jag vaknade och var sur, åt ingen frukost bara för att jag hatar att börja tidigt, hoppade på en fullproppad buss men hade turen att få en plats brevid min gamla klasskompis Måns. Han gjorde min dag. Vi pratade om alla klasskompisar från nian, och på bron mellan Tjörn och Stenungsund insåg jag hur trevligt det var att få pratat med honom ett slag. Dock vände den känslan rätt fort i och med att jag öppnade dörren till skolan - som vanligt, med andra ord.
Mellan elva och tolv skulle jag ha prov och jag kan berätta att jag var så sur så det var inte klokt. Hur kan man sätta tre lektioner i rad, lunch och sedan en endaste ynklig lektion?! MAN ORKAR JU INTE! För det första så är man ju vrålhungrig när den trejde lektionen börjar och för det andra så är man ju supermätt när man kommer hem. Inte okej!! Att det sedan var makaroner och fisk till mat gjorde ju inte saken bättre heller..

Lovade er ju här om sistens att jag skulle hissa och dissa busschufförerna som tar mig till och från Stenungsund varje dag. Tror dock bara att jag orkar med två dissar, hiss-berättelsen är på tok för lång och innerst inne tror jag inte att ni bryr er.

- Bussen var pretty knökad utav människor för några veckor sedan, så jag och Moa tänkte att vi hoppas på där bak. I och med att vi har skolkort (som man kan stämpla där bak) så gjorde ju inte det mycket. Sakt och gjort, vi fick till och med bra platser. Såklart säger världens suraste busschoffför att vi måste komma fram och stämpla. Efter att vi sagt emot någon gång, förjäves, går vi fram och där står det att koretn redan är registrerade - precis som vi sagt till chuffören. Bryr han sig? Nej. och vi får stå resten utav resan.
- Såg en tjej som var påväg till den bussen jag satt på, och jag är väldigt säker på att busschuförren såg henne också. Han stannar vid ''hennes'' hållplats för att släppa av lite folk, och när hon sprunigt ikapp bussen = är mindre än en halv meter ifrån bussen så kör han. Hela bussen kände nog ett sting av medlidande för tösen. Lägg även märket till att det är samma chufför vid båda händelserna.

Nu: gymmet! XOXO


RSS 2.0