Silviakaka

Kakan:
2 stora ägg eller tre små ägg
2 dl socker
1 dl kallt kolsyrat vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
Kräm:
150 gr smör eller margarin
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 äggula
Gardering:
kokos (och det i mängder!!!)

1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker till kakan tills det är vitt och poröts. Häll i vattnet.
3. Blanda ned mjöl, bakpulver och smöret i smeten. Häll alltsammans i en smörat och kokosad (alltså istället för ströbröd) form med löstagbara kanter. Grädda i 175° längst ned i ca 30 min.
4. Tag ut kakan och ''nacka'' den sedan. D.v.s. gör små ''hål'' i den med en gaffel eller dylik.
5. Krämen: Smält smör. Rör sedan ned socker, vaniljsocker och äggula. Låt kokas under vispning på svag värme tills allt är smält. Bred smeten över kakan och häll till sist över mängder med kokosflingor.



På punkt 3 och 4 har Moa tipsat mig hur man gör denna kaka ännu bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0